Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Kamaszok! Miért...

Szülők! Kamaszok! Miért ítélitek el az olyan embereket, akik az átlagnál előbb kezdenek mondjuk inni cigizni és szexelni, vagy éppen extrém stílusuk van akár fiatalon is?

Figyelt kérdés
Én pl mindent korán kezdtem, viszonylag extrém stílusom van, nálam legalább 4-5 évvel idősebbekkel lógok és sokan ki nem állhatnak, hülyének néznek, pedig nem is ismernek. És amikor beszélek egyszer velük rájönnek, hogy érzelmileg például sokkal érettebb vagyok náluk. A felnőttek rájönnek, hogy lehet velem beszélgetni és segítőkész vagyok. A hosszú hajú rocker fiúk is el vannak ítélve meg a punkok is, pedig akiket én ismerek mind illedelmes, tisztelettudó, persze ők is isznak, cigiznek, akár csak én, de mindenki tisztában van vele, hogy nem menő. Senki se csinálja azért. Miért ítéli el a szülők és a kamaszok jelentős része a számukra furcsa embereket, ha nem ismeri őket? Miért gondolják, hogy érzelmileg nyomorékok, ha közben nagyon sok mindent éltek meg?
2013. júl. 21. 21:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez elég gáz. Mármint próbálod itt bizonygatni, hogy mennyire érett vagy, de hülyeségeket csinálsz. Iszol, cigizel. Most gondolj már bele, hogy kb még 40 évig fogsz menstruálni. Ilyen hülyeségekre fogod a piálásod és cigizésed okát? Hát, nem lennék a májad és a tüdőd helyében...

Abból, amit itt írtál te is csak egy buta kamaszkislány vagy, aki próbálja bizonygatni, hogy ő aztán mennyire érett.

2013. júl. 21. 22:41
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az eddigieket, úgyhogy bocs, ha ismétlek. A nem átlagos hajviselettel, ruhával nyilván nem kell törődni, majd kinövik, más kérdés, hogy sokszor ez az esztétikum és ápoltság rovására megy. De az, hogy egy fiatal rendszeresen alkoholt iszik és dohányzik az elítélendő, akár 12 akár 18 éves, és azt jelzi, hogy felelőtlen a saját egészségét illetően.
2013. júl. 21. 23:00
 13/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak/azoknak, aki(k) a kérdésre válaszolt(ak). Nem bizonygatom az érettségemet. Csak ki nem állhatom, hogy így azonnal ennyire negatív véleménnyel jöttök rólam. Persze úgy hangzik az egész, de ha alapból ilyen szemmel olvassa az az ember nem is fog mást látni. Ez olyan, mint a biblia. Úgy értelmezed, vagy olyan dologgal hasonlítod össze, amivel szeretnéd, mert könnyű ezt megcsinálni. (itt a bibliai történetekre gondolok most)
2013. júl. 21. 23:22
 14/35 anonim ***** válasza:
59%

Én nem azt ítélem el, aki korán kezd, hanem aki egyáltalán lekezd. (Főleg cigire gondolok.)

Ebből kifolyólag magamat is tudom utálni, ha rávesznek egy társaságba egy szálra, persze fekete marbi, amitől egy koca simán rosszul lesz. Nos ez segített megállni, mert a második alkalommal szarul lettem, úgyhogy ez a projekt leállt. (Köszönöm is a fentieknek.)

Amúgy a Te kérdésed az előítéletességre irányul, és arról annyit, hogy sokkal könnyebb ráaggatni címkéket, azaz megbélyegezni másokat, mint kiismerni.

kamasz vótam.

2013. júl. 21. 23:49
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Az extrém stílus,egészen más dolog,mint korán elkezdeni inni,cigizni,szexelni!!!(te jó ég)

Kamaszként és felnőttként(anyaként)is kedvelem a formabontó,egyedi stílusú,még akár polgár-pukkasztó embereket,(véleményem szerint sem a punkok,sem a rokkerek nem azok,már bocs)ésszerű határokon belül,úgy gondolom a saját gyerekem is támogatnám ebben.

Szülőként pedig igenis elítélem a 17-18 év alatti szexet,ivást,cigizést,mert gyerekfejjel eszetlenül és igénytelenül,felelőtlenül műveli ezt a többségük.Nem ítélem el a srácokat,sokkal inkább a szüleiket!

2013. júl. 22. 08:20
 16/35 A kérdező kommentje:
Nem vettem egybe az extrém stílust az ivással és a többivel. Én a rockereket nem tartom extrémnek, de van néhány extrém punk, és a cybergoth-ok is eléggé extrémek. Van egy lány a suliban, aki saját magának csinálja a ruháit, raszta haja van (nekem is amúgy) és a ruhái meg a kinézete miatt rengetegen elítélik, mert nem értik meg. Engem is feltűnősködőnek ítélnek meg (megjegyzem, egyáltalán nem öltözködöm extrémen, mert bakancs vagy hoszzúszárú csizma, fekete nadrág és valamilyen póló, sok karkötő, nyáron rövidnadrág de a bakancs vagy hosszúszárú csizma marad, kb úgy nézek ki, mint valami punk ri banc, de én sem tartom extrémnek, viszont ezek eltérnek, viszonylag kis városban lakom, itt akár már én is extrém vagyok, Budapesten az ilyeneket észre sem veszik, mivel ott normális) Szóval nem nagyzolok itt, hogy extrém vagyok, mert nem, és nem is füg össze a cigivel, piával csak ezeket is megemlítik, mert így veszem észre, hogy aki egy kicsit is más az átlagnál vagy az elfogadottnál, azt nagyon elítélik, anélkül, hogy ismernék.
2013. júl. 22. 08:51
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
Nem volt veled különösebb bajom,ahogy ovlasgattam amiket írtál,de ezzel :"kb úgy nézek ki, mint valami punk ri banc" teljesen elment tőled a kedvem. Én senkit sem szoktam lenézni,de rühellem azokat az embereket,akik másnak tartják magukat a többi embernél,akár a külseje-akár a belsőjük miatt.
2013. júl. 22. 09:39
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a pszichológus szerint tetstileg meg lelkileg érett vagy, de hogy agyilag érett/felnőtt lennél, biztos nem. Akkor rájönnél, hogy egyrészt baromságokat irogatsz össze-vissza, másrészt meg hülyeségeket csinálsz, amikor csak egy életed van, és nem biztos, hogy majd a felnőtt kereseted cigire kéne költeni, vagy rákban kellene idejekorán meghalni. Egy felelősségteljes érett ember felismeri, ha hülyeséget csinál (legkésőbb miután megtette) és igyekszik nem elkövetni többet. Ettől még természetesen lehetsz kedves és tisztelettudó is, de azért én a helyedben elgondolkodnék, hogy valami nagyon nem stimmel velem...
2013. júl. 22. 17:42
 19/35 A kérdező kommentje:
You Only Live Once :) Kihasználok minden lehetőséget, hogy élvezzem az életemet, amíg tudom. Nem fogok a jövőmre koncentrálni, ha nem tudom, hogy mikor halok meg. Élvezem, amíg tudom, persze figyelek pl a tanulásra, de nem tartom annyira fontosnak. De kinek mi, nem vagyunk egyformák, ahogy a nézeteink sem. Talán azért is figyelek így a jelenemre, mert nincs semmi tervem a jövőt illetően. Nincs semmilyen célom, se munkát illetően se semmi. Illetve van. Szeretném, hogy elengedjenek Hegyaljára majd 1-2 év múlva és szeretném rátetoválni ez egyik tetkó ötletemet a legjobb barátnőm kezére (ő választotta). De ezek nem nagy célok.
2013. júl. 22. 18:11
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

15 éves vagyok, néha dohányzok, szoktam társasággal inni, bulizok, és "ismerkedek" lányokkal.

Egyszerűen nem érdekel mások véleménye, van előttem pozitív példa, nem is egy. Ők is fiatalon kezdték el ezeket, van köztük üzletvezető, igazgató, sőt, tanár is.

A korombelieket csak kiröhögöm, ha beszólnak. Lehülyéznek, elhordanak minden idióta vadállatnak, pedig valószínűleg több könyvet olvastam, mint ahányat ők összesen fogtak.

Én nem követek semmilyen divatot, a legtöbb zenei stílusra nyitott vagyok, átlagosan öltözködöm, talán egy kicsit többet adok magamra, mint a többi kortársam.

4-es tanuló vagyok, erős iskolába járok, 3 idegennyelvet beszélek.

Ezek miatt senki meg nem mondaná rólam, hogy züllök. Mégis, ahogy kiderül, elítélnek. Ez van. :)

2013. júl. 22. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!