Kamaszok! Szerintetek mi számít manapság jó fizetésnek?
Én bőven ellennék kb. 120 nettóval is.
17/F
netto ami a tied...bruttobol vonnak
150.000nek orulnek akkor ha mar csaladom van es a parom is kap ilyesmi osszeget.
Ha nem kell családot, lakást, házat fenttartani, akkor 150.000Ft./hó
Más különben 360.000Ft./hó
A nettó az amit megkapsz 120 ezer nettó már nagyon is jó fizetés Magyarországon.
.
Ha nem kell lakbért, rezsit és kaját fizetned egyedül, akkor elég a nettó 120e.
De most gondolj bele: egy albérlet/lakáshitel 50e, rezsi 30e, kaja min. 30e, bérlet 10e. Máris 120e-nél járunk és még nem csináltál semmit, azon kívül, hogy laksz valahol, eszel és bejársz dolgozni.
Persze, akinek saját lakása van, az kb. 50-nel beljebb van, de azért mifelénk az elég ritka, hogy valakinek 18 évesen a popója alatt van a kecó... Na meg rezsit akkor is fizetned kell, ami 20-30e Ft.
Albérletben persze lehet betársulni is másokhoz, viszont úgy csak egy szobád van, a többi helyiségen osztozni kell, amihez nem kevés alkalmazkodás kell :)
Ezek bp-i árak és sacc/kábé, mert már rég volt, hogy ilyeneken agyaltam :)
50 ezernél azért bőven van olcsóbb albérlet. Barátnőm 50 ezerért megvan rezsivel együtt albérletbe.
Minimálbér 60 ezer nettóba annak a duplája nem rossz fizetés.
Hát mi a szüleimmel nem élünk nagy lábon,de anya keres havonta kb.70.000 Ftot,"apám"(...) meg már nyugdíjas,a nyugdíja meg 150.000 Ft.Két emeletes lakásunk van,ami 30 éves lesz lassan,a lakásra elmegy szerintem anya fizetése meg "apám" nyugdíjából egypár tízezer,úgyhogy marad szerintem hármunkra 120.000 ft környéke,abból nekem 9 hónapra a bérletek ára elég súlyos(városi busz 2000 Ft/havonta,vidéki 1780/havonta,lehet számolni),aztán még nem ettünk,úgyhogy arra is költeni kell,nagy bevásárlásokat NEM tudunk tartani(!),aztán a hónap végére jó,ha megmarad 15-17 ezer forintunk.
30 éve még nem gondolkoztak az emberek azon,hogy vajon megmerjenek-e épülni egy két emeletes lakást,mert nem voltak ekkora anyagi problémák ezen a környéken legalábbis(nagy falu),aztán mostanában egyre gyakrabban halljuk az emberektől,hogy elszegényedtek,meg hatalmas sok adósságuk lett.
Amiből már normálisan megtudnánk élni,az 250.000-300.000 Ft bevétel.Ez javulni fog,ha tudok spórolni,dolgozni majd,de ezekhez most kell okosnak lenni.A spórolási tervem akkor fog körvonalazódni,amikor 20 évesen a hátam mögött lesz REMÉLHETŐLEG egy érettségi,egy OKJ-s szakma meg egy nyelvvizsga,amivel ki tudo majd menni au-pairnak,ami 1 évre szól.Itt nem keresnék nagy összegeket,de sokat félre tudnék rakni.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!