Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák, Apukák! Mit tennétek...

Anyukák, Apukák! Mit tennétek a helymben? Jogosan féltem a fiamat?

Figyelt kérdés

15 éves fiamnak Sid Vicious a példaképe. Úgy horja a haját, mindig Sex Pistolst hallgat, és azt mondja, Sid egy jó ember volt, olyan szeretne lenni. Namármost. Nekem ez nagyon nem tetszik. Szerintem nem kéne, hogy egy drogos, szuicid, önkárosító, alkoholista ember legyen a példaképe, mert ez az alak egy huligán volt. Nem szeretném egy cseppet sem, hogy a nyomdokaiba lépjen. Más is kiakadna a helyemben? Túldramatizálom, vagy jogosan aggódhatok?

Egyébként nem rossz gyerek, jól tanul, nincsenek vele gondok.

Egy kétségbeesett anyuka

2013. júl. 11. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, te nem rontottál el semmit!!! AZ én szüleim "erkölcsös" életre neveltek, de 14 évesen, amikor tini lettem, hát meredek dolgaim voltak... Nekem is olyan dolgok tetszettek 15-16 évesen, hogy a mai napig nem értem... :S Én akkor punkokkal lógtam.. Szerencsére addig nem süllyedtem, hogy a hajam is leborotváljam, meg nem maradoztam ki éjszaka drogozni, stb.. AZért magam számára is meg volt mellette az értékrendem... -.- De ittam, mint a kefekötő, pasiztam, koncertekre jártam, pogóztam, a szobámba is ki voltak rakva a punkos felíratok, stb.. Aztán 17 évesen kinőttem. :) Akkor jöttem össze gyerekeim apjával, 22 évesen szűltem első gyerekünket, 25 évesen a másodikat. SZóval egy normális anyuka lett belőlem 2 gyerekkel, aki szintén igyekszik megfelelő és jó értékrendet nevelni a gyerekeibe... DE előre félek a tini kortól! Hidd el előbb-utóbb kinövi, bár tudom jelenleg ez nem vígasztal nagyon.. :(
2013. júl. 11. 17:06
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
én ezen nem akadnék fenn...majd kinövi :) amúgy szerintem azzal semmi baj, ha úgy akar kinézni, mint Sid Vicious (szerintem nagyon jó pasi) csak ne süllyedjen olyan mélyre... igyon, de csak mértékkel (soha ne legyen részeg, csak spicces) és ne cigizzen (próbálja ki ha akarja, de ne szokjon rá, meg max 1-2 szálat szívjon h kipróbálja)és soha de soha ne drogozzon... de ha normális a fiad akkor ezt be is fogja tartani.
2013. júl. 11. 17:36
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem szerintem tökéletesen neveltek, sose volt rossz példa előttem, és a tinédzser éveimet mégis végig züllöttem.

14 éves koromban már ittam, társasági-dohányos voltam. 15 évesen kipróbáltam a füvet. Emlékszek még a takarításokra, amiket havonta tartottam, és rendszerint 3-4 üres cigis dobozt, meg 15-18 sörös dobozt vittem ki az utcai szemetesbe... Emlékszek arra is, amikor megpróbáltam leszokni a cigiről, 16 évesen. 3 nap után már remegett a kezem, és az első slukk után olyan mámor fogott el, mint a Trainspotting című filmben egy heroinost. De végül sikerült leszokni. Még most is dohányzok alkalmanként, de sose veszek magamnak cigit, ha kínálnak, elfogadok 1-1 szálat, de egyedül már nem kívánom. Már csak társasággal iszok. Én ezek mellett 15 éves korom óta dolgozok, végig tartottam a min. 4-es átlagom, egy főiskolára is bejutottam, pár hét múlva utazok külföldre munkát vállalni.

És voltak még keményebb dolgaim is, sosem vetettem meg az alkoholt, a füvet, csupán a keményebb drogoktól óckodtam egész életemben. Ezzel azt szeretném mondani, hogy ha most el is kezdene zülleni a fiad, lehet még sikeres, és a neveléshez sokszor semmi köze nincs a gyerek viselkedésének.

2013. júl. 11. 22:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy "rossz" embernek is lehetnek jó tulajdonságai..kb.a fiad most azt hiszi,hogy a tapasztalatok miatt lettek azok a bizonyos jó tulajdonságai.

Nincs olyan ember,aki teljesen rossz vagy olyan sincs,aki teljesen jó.Ez csak a mesékben létezik.

2013. júl. 11. 22:30
 15/21 anonim ***** válasza:
97%

Először is ezt tudnám hozzátenni a témához : "Példaképek.. a zenéjük, vagy az életvitelük miatt nézünk fel rájuk?"

Itt kellene elgondolkodnod.

Valószínű nem akar a fiad drogos lenni, csak tetszik neki a Sex Pistols zenéje, és a srácok stílusa.

Kövezz meg, de én a mai világban örülnék, ha a fiam inkább ilyeneket hallgatna, és így öltözködne, mint ahogy a legtöbb mai srác, rózsaszín, feszülős, V nyakú pólóban, meg feszülős gatyában.

Mellesleg nekem meg Nikki Sixx a példaképem, a Mötley Crüe-ből. Ő meg heroinista volt, én mégsem szúrom/szúrtam magam sosem. Egyszerűen csak imádom a zenéjét kiskorom óta, és felnézek rá. Ennyi itt a történet.

Ha nagyon aggódsz érte, szerintem beszélgess el vele a drogozásról, ivásról, önpusztításról, kérd ki a véleményét ilyen témákban, de ne felelősségre vonóan, egyszerűen társalogjatok! :)

19/L

2013. júl. 12. 13:01
 16/21 A kérdező kommentje:
Tegnap este beszéltem vele. Mondtam, hogy kicsit aggódom, és mondtam, hogy legyen az a példaképe, akit akar, csak ne drogozzon. Megkértem, ha bármi gondja lenne, hozzám forduljon, és ne csináljon butaságot. Pláne ne vágja meg magát, mert az nekem fájna. És jó hír, eszében sincs ilyesmi. Úgyhogy megnyugodtam. De azért még figyelni fogok rá, a biztonság kedvéért.
2013. júl. 12. 13:26
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked egy nagyon jó fej kölyköd van. :)
2013. júl. 12. 13:47
 18/21 anonim válasza:

Szia, én is 15 vagyok,csak lány.Nekem Kurt Cobain a példaképem,de eszemben sincs kipróbálni a drogokat,meg hasonló,és öngyilkosságon sem gondolkozok(egyébként szerintem nem lett öngyilkos)Ő engem pl arra inspirált,hogy megtanuljak gitározni :) kb 4-5ös vagyok a suliban,és nem lázadok meg semmi.Szóval,nyugi,a fiaddal sincs semmi probléma,tényleg inkább ilyen legyen mint a mai srácok

Egyébként Sidet is kevelem,meg Ozzy Osbourne-t is :)

2013. aug. 15. 18:49
 19/21 anonim válasza:
Ne félsd a fiad! ugyan így vagyok én is. csak a fiad szemszögéből. én is úgy nézek ki mint Sid Vicious, de nem drogozom. csak azért teszi a fiad, hogy lázadhasson!
2013. aug. 26. 00:16
 20/21 anonim válasza:
Ki-b-aszkodnám egyenként a fogaidat ,hogy mered Sidrol ezt mondanni?
2014. jan. 2. 02:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!