Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg olyan nagy szám lenne...

Tényleg olyan nagy szám lenne a 16?

Figyelt kérdés
Nemsokára eljön a 16. születésnapom, az egyik osztálytársamnak most volt, két héttel ezelőtt, és a fél osztály másnaposan jött iskolába a bulija után. Én nem mentem el, mert nem szeretem az ivós partikat, nem iszom alkoholt, nem is vágyok rá. Azt hittem, az osztálytársam bulija kivétel volt, de pár nap múlva jöttek hozzám és kérdezték, hogy hol lesz a buli, mikor kezdődik, meg hasonlók, én pedig teljesen ledöbbentem. Igazából nem készültem semmivel, tényleg nem is gondoltam arra, hogy a szokásos, családi körül kívül meg kellene ünnepelni, hiszen eddig sem tettük. Lehet, hogy a gimnázium miatt van, mármint hogy mivel már gimis vagyok, elvárják, hogy bulit rendezzek? Ők reagálják túl ezt az egész bűvös 16-ot, vagy az én viselkedésem szokatlan?
2013. jún. 20. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem, ez megint csak egy újabb hülyeség, amit átvesznek Amerikából.
2013. jún. 20. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egy újabb ok az ivásra. Akárki szülinapja, névnapja, vagy akárki kicsi sikere jó kifogás lehet arra, hogy még több agysejtet pusztítsanak el. És mivel a te bulid, fizeted ezt. Szánalmas. Ne itasd őket, nem éri meg!
2013. jún. 20. 21:20
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Hiba. A piálás egy jó dolog. Mértékkel, és hozzá tartozik a fiatalkorhoz. Igyál amíg lehet.
2013. jún. 20. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Ezt nem azért mondom, mert alkoholista vagyok, hanem vége a középsulinak akkor 3,5 év egyetem és onnantól már felelősséged van. Nem lesz még egyszer ilyen fene jó világ.
2013. jún. 20. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
58%
16 nem nagy szám,és nem is kéne inni 16 évesen max fél pohár pezsgőt vagy bort alkalmakkor.Ez egy új hülyeség amit az agyatlan amerikaiaktól vesznek át.
2013. jún. 20. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyetemistaként, vagy fiatal felnőttként már nem lehet bulizni vagy inni? Felelősséged pedig fiatalként is kéne hogy legyen, ez normál esetben mindenkinél alapvető... Vagy te is ez a "yolo"-s idióta vagy?
2013. jún. 21. 00:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz még egy olyan jó kifogásod a bulizásra, mint az hogy "fiatal vagyok!" Később sokkal nagyobb teher lesz rajtad. Most, amíg még hibázhatsz, tedd meg, mert később csak megbánás lesz a vége.

Az ismerőseim között sok olyan van, aki végig alkoholizálta, cigizte, füvezte a teenager korát, és normális, dolgozó felnőtt, családapa, főnök lett belőle. És rengeteg olyat is ismerek, aki nem élte ki magát, amíg lehetett, és most próbálja pótolni család, és munka mellett...

2013. jún. 21. 22:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Én hamarosan 17 leszek és 16 éves korom óta járok bulizni...általában ugyan azzal a társasággal szoktam menni. És igen mi is szoktunk inni, de természetesen mértékkel :). Időben otthon szoktam mindig lenni, a jegyeim sem romlottak négy egészes átlagom van gimnáziumban. Szóval szerintem nem azzal van a baj, hogy isznak a fiatalak, hanem hogy MENNYIT. Mindenek van határa , és szerintem ha betudod tartani akkor különösebb bajod nem származhat belőle...
2013. jún. 22. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!