Mi baja lehet a 15 éves lányomnak? Mit tegyek?
A lányommal mostanában elég nagy gondok vannak, de nem tudok vele beszélgetni. Utolsó nap felhívott az osztályfönöke, hogy vágásokat vettek észre a lányom kezén, és nem egyet vagy kettöt. Régóta selytettem, de nem tudtam biztosan, hogy ezt teszi, azt hittem, csak beképzelem magamnak. Azt is mondta a tanárnö, hogy durva dühkitörései
vannak, és nem volt hajlandó beszélgetni a pszichológussal. Amikor hazajött, próbáltam finoman utalni az incidensre, de rögtön ideges lett, felkapott egy vázát, a falhoz vágta, majd becsapta az ajtót és leszakadt a függöny. Hallottam, ahogy sír.
Mi baj lehet? Jó tanuló, jók a jegyei, mindenki szereti, intelligens és okos. Akkor meg mért teszi ezt magával? Mit csináljak vele?
A baj az, hogy nem nagyon megy sehova. Rá is szoktam kérdezni, hogy nem megy el a barátnöjével erre-arra, csak a vállát vonogatja. Bezárkózik a szobájába, fölrakja a fülhallgatóját és a fejére húzza a takarót. Van, hogy hétvégén is csak akkor látom, mikor bevisz magának tálcán egy szelet kenyeret. Pedig egész nap itthon van...
Csak annyira fáj, hogy kárt tesz magában ahelyett, hogy velem beszélné meg a problémáit...
Élvezi, hogy hatalma van, és hogy a kis magánakcióival különbnek érezheti magát. Ő az aki megbotránkoztat mindenkit, beteg zenéket hallgat, vagdossa magát meg vázákat hajigál, hogy hűű de elvont csaj vagyok!
Mindenki itt írja, hogy jajj brühü-brühü, szerelmi bánat meg lelki probléma, küld pszihológushoz mert nagyonnagy a baj, úristen! Egyáltalán nem kirívó eset, minden tizedik korabeli lány ilyen, majd kinövi.
Ja igen, most majd mindjárt elkezden oltogatni a többi emós, szerelmi bánatos hülye liba, akiket ugy megviselt már az élet, hogy együtt éreznek ezzel a szegény kicsi lánnyal.
Hát, megfogadom a tanácsokat. Nagyon szeretnék neki segíteni, mert rossz nézni, ahogy szenved...
Milyen közös proramokra gondolsz? Ki se lehet rángatni a szobájából, egész nap zenét hallgat meg olvas.
22:38-as válaszoló: Lehet,de szerinted az normális dolog,hogy vagdossa a kezét?Teljesen mindegy,miért teszi,ugyanis elég nagy kockázata van az egésznek.Ha csak egy kicsit is elveszti a fejét és mélyebbre vág,máris megvan a baj...
Éppen ezért kéne kizökkenteni ebből az állapotból.És igenis,talán egy kamaszkori szerelmi bánat nem a világvége,de azért nem kis dolog,vagy olyan,amit egy nap múlva mosolyogva elfelejtesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!