Mi a baja a gyerekemnek? Nem beszél hatodikos létére?
Velem meg mindig is az volt a baj,hogy nem tudtam befogni a számat,aztán órán nem tudnak már hova ültetni,mert bárkivel képes vagyok beszélgetni,ha figyel rám ha nem :D
Amúgy szerintem is mindenképpen keressetek fel valami szakambert,gyerekpszichológust,mert ez durva. Biztos borzasztóan gyötrődhet magában,hogy nem adja ki magából azt a fajta düht ami benne lehet,bele se gondolok.
Nekem is volt pár hónapom mikor valami nagyon kínos dolog történt velem,ami miatt megtörtem,alig beszéltem, már a tanárok is behívták anyáékat,hogy 'a lányuk csöndbe van és jól viselkedik,valami baj van?" és emlékszek,hogy kegyetlen volt az a pár hónap,hogy senkinek se tudtam elmondani,bele se gondolok,hogy több éven át így éljek.
Segítsetek neki valahogy,mert rossz lehet neki. Más esetben mondanám,hogy simán visszahuzó,csendes,félénk,de akkor legalább a rokonokkal beszélne és nem fakadna sírva. Lehet,hogy valami önbizalomhiányos dolog áll vagy kiskorában érte valami,akármi,derítsétek ki. Sok sikert,remélem minden rendbe jön.
engem kiskoromban megszégyenítettek ének órán egy zenei tagoztaos iskolában, és soha többé nem voltam képes mások előtt énekelni... ami elég kellemetlen egy ilyen környezetben... (Egyébként máig sem megy)
nem kizárt, hogy történt valami kínos és megalázó... nem minden pedagógus jó a szakmájában...
de bizonyos hormon túltermelődése is okozhat ilyesmi, megvalósítva ezzel az "eláll a szava" kifejezést ...
ha nem is viszed egyből szakemberhez, tanácsot még kérhetsz egyedül is...
A beszéd erőltetése nyilván nem vezet sikerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!