Az normális, hogy hatodikos gyerekek járásról, randiról, egymás K-zásáról leveleznek órán?
A gyerek a társadalom lenyomata. Olyan, amilyen a környezete. Nagyon torz értékrendet láthatnak ma maguk körül a gyerekek, és sajnos egymásra is hatnak, továbbadják egymásnak.
Lehet, hogy a te gyerekeid nem ezt látják otthon, de a nagy többség mégis ezzel találkozik, ez foglalkoztatja. És mivel a gyerekekben jó adag csoportszellem van, egymástól is átveszik ezeket a viselkedésmintákat.
Nyisd meg kora este a tévét, és nézd meg, mi folyik belőle! (Az a sikeres, aki félmeztelenül fotóztatja magát, az a szép, akinek az egész teste csupa szilikon, az a vagány, aki úgy beszél, mint a kocsis, stb.) Ezek után nincs min csodálkozni azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek ilyesmiről leveleznek órán. Nem az ő hibájuk, és nem is a tanáré. A felnőttek hibája ez, mindannyiunké, a társadalomé, amelyik ezt az egész folyamatot generálja.
Felgyorsult a világ. A lányok 9-10 évesen menstruálnak, régen ez sem volt jellemző. És ezzel a korai érés nemcsak a testükre, hanem a lelkükre is hatással van. Ilyen világot élünk, úgyhogy a kérdésedre válaszolva: nem feltétlenül helyénvaló, de normális.
Ez nem feltétlen a tanár hibája, hiába neveled te pl. otthon rendesen a gyereket, ha a barátai meg másmilyen nevelésben részesülnek. Ráadásul otthon nincs partner ahhoz, hogy ilyenekről beszélgessen, így az iskolában, jobb híján óra közben élik ki magukat.
Na, én itt vagyok ebből a generációból a 13 évemmel:D
Elég megnézned egy videoklipet... Mit látsz? Légy szexi, légy szép, mindenki lesz@rja, milyen vagy, a lényeg, hogy hogy nézel ki és hogy milyen buli a szex.
Engem nem ilyen értékrendere neveltek, a szüleim szerintem nagyon jól nevelnek, tudják, ha mindent 18 éves koromban hirtelen csinálnék, csak rosszabb lenne. Járok szórakozni/mozi, utcabál, koncert/, barátom is van, de tudom, hol a határ. Tudják otthon, hogy úgyse fekszem le senkivel 17 éves korom előtt és nem fogok SOHA cigizni, innom pedig szülinapokon, szilveszterkor szabad egy kicsit. Szerintem nem vagyok se túl szoros, se túl laza pórázon fogva.
Mi is levelezünk a barátnőimmel órán, de nem arról, hogy kivel mit csinálnék, arra való a pizsibuli;)
13L
Vagy 5 éve dolgoztam budai diplomás nyelvtanárnőnél... ötödikes fiacskája olyan videókat nézegetett a telefonon a haverral, amikor a néni a lóbácsit nézte pipának, vagy amikor a bácsi erőből pofozta a nénit, míg az torkig volt vele.
Amit a te gyemeked csinál, az semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!