Nem is tudom, hogy kezdjem. Az egyik osztálytársamról lenne szó, aki lány. Brutális módon vagdossa magát, csak úgy hobbiból, hogy mindenki sajnálja őt. Már próbáltuk páran leállítani de nem hallgat senkire. Bár most egy kicsit be van ilyedve mert valaki(van tippünk ki) beköpte az egyik tanárnak,szóval a csaj 25fokban hosszú újjú felsőkben jön suliba és egész nap abban van... Előszőr ez az egész azzal kezdődött, hogy az egyik srác osztálytársunkba nagyon szerelmes lett és zaklatta a srácot a gyerek meg elküldte őt a sunyiba. Akkor kezdődött rajta az emó korszak. azóta már csak úgy csak azért is csinálja. korán reggel leül a földre és bámul maga elé, hogy mindenki megkérdezze mibaja, mutogatja nekünk a kezét hogy nézzük meg mennyire felvágta meg panaszkodik mennyire fáj neki. a csuklójától egészen a keze tetejéig vagdosva van. brutálisan és undorítóan néz ki. Mit lehetne tenni, hogy megértessük vele ez őrültség?
Osztályfőnöknek szólni sürgősen, ő majd megteszi a szükséges lépéseket: elbeszélgetés, családi háttér feltárása, pszichológus segítség. ez nem beköpés, mert ti, a kortársak nem tudtok rajta segíteni.
2013. máj. 26. 13:46
2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtál. Gondoltunk már mi is erre, meg, hogy tényleg szólni kéne de mikor elhatároztuk magunkat a csaj barátnője kiakadt, hogy mit szólunk bele mások életébe, meg szálljunk le róla, ő élete s.t.b is ilyen szempontból viszont tényleg nem nagyon tudtam,mit tehetnék, előszőr egyedül próbáltam beszélni a fejével de ezek szerint akkor már tényleg csak az maradt, hogy bevonjuk a szüleit és az osztályfőnökét.
2013. máj. 26. 13:54
3/18 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel.
Azért ez elég durva, biztos csak sajnálatból csinálja ezt magával?
2013. máj. 26. 13:55
4/18 anonim válasza:
mindenképp szólni kell, ha nem akartok személyesen hogy kiderüljön ki votl irjatok levelet a tanárnőnek, de amugy nem fogja elmondnai hogy tőletek tudja. AMugy ah nem sajnálná senki és nem kérdezné senki hogy jaj XY mi a baj. Akkor nem csinálná. Mint irtad azért csinálja hogy felfigyeljenek rá, ha mindenki le sem szarná nem csinálná mivel nem lenne értelem. De midnneképp segitség kell neki ami nem a Ti dolgotok, nektek csak annyi hogy szóljatok a tanárnak, szülőnek.
2013. máj. 26. 13:57
5/18 A kérdező kommentje:
2.:Igen biztosan...Ha valóban problémái lennénke szerintem takargatná és nem nyomná az orrunk alá a kezét
3.: A levélírás valóban jó ötlet. Hétfőn mindenképpen szólok az osztályfőnökünknek.
Köszönöm a válaszokat,mindenkinek ment a zöld kéz:)
2013. máj. 26. 14:09
6/18 anonim válasza:
Figyelem/szeretethiányos hülye kis p*csa. Le kell sz*rni, ha rájön hogy ettől senkinek nem lesz érdekesebb akkor talán abbahagyja. Ha meg nem, "aki hülye haljon meg"
2013. máj. 26. 14:26
7/18 A kérdező kommentje:
Azért a halált nem kívánom neki de tényleg egy hülye p*csa
2013. máj. 26. 14:33
8/18 anonim válasza:
ez csak egy mondás
2013. máj. 26. 14:36
9/18 anonim válasza:
Mindenki azt csinál az életével amit akar. Persze ilyenkor lehet segíteni, de ti próbáltatok és egyértelműen elutasított mindenkit. Ezek után én hagynám, hogy egyedül birkozzon meg a problémáival, mint minden ember.
2013. máj. 26. 15:48
10/18 anonim válasza:
Ez a viselkedés nem a depressziós emberekre jellemző, hanem a feltűnési viszketegségben szenvedőkre. Ha komoly problémái lennének a lánynak, akkor pont, hogy igyekezne minden nyomot eltüntetni - más kérdés, hogy a legtöbbször ennek ellenére is érezhető az egyén viselkedésén, hogy valami gáz van. Vagy ha nem is minden depressziós viselkedik így, az biztos, hogy nem dörgöli az emberek orra alá a felvágott karját. Ez a "bámulom a földet és néha szipogok kicsit" - játék pontosan arra megy ki, hogy felfigyeljetek rá és ő legyen az osztályban a "szögíny szomorú sorsú lyányka". És mit mond, de komolyan? "Nézzétek, fel van vágva a kezem?" Na ne... Ha ilyen értelmes, hogy divatból képes magának ártani, akkor... így járt, majd megjön az esze, talán. Én mindenesetre azt javaslom, hogy ismerd meg egy kissé a lányt, hátha kiderül, hogy nemcsak majomkodik, hanem komoly gondjai vannak. Semmiképp se nézzétek le, vessétek meg (maximum egy bizonyos határon belül), mert a végén meg már azért fogja magát vágni. Óvatosan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!