Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisgyereknél milyen...

5 éves kisgyereknél milyen problémára utalhatnak ezek a tünetek?

Figyelt kérdés

Mindentől fél,befogja a szemét a fülét,ha olyasmit lát ,hall ami ijesztő neki,nem figyel fel rá,ha folyik az orra,gyakran bepisil még éjszaka.

Gyakran sír félelmében,nagyon igényli a vígasztalást,nyugtatást.

Olyan kis "esetlen" mindenben.

Az óvónénik szerint az értelmi képességekben le van maradva.

Egyébként folyton mosolyog,egyáltalán nem agresszív,kifejezetten és talán túlságosan is bújós,szabályokat betartja,nem meri áthágni őket,eszébe nem jutna olyamsit tenni amit a szülők tiltatnának neki.

2012. jún. 27. 14:50
 1/7 A kérdező kommentje:
A szülők verik,olyasmikért büntetik amikről nem tehet,megszégyenítik,ha bepisil,ha nem veszi észre,hogy folyik az orra.A szülők szégyenlik,elutasítják a kisfiú viselkedését.
2012. jún. 27. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Szegény gyerek. Lehet, hogy egy életre tönkre tették már most. Nem lehetne szólni a védőnőnek?

Nem tudom amúgy, hogy mire utalnak ezek a tünetek, hacsak arra nem, hogy verik, megfélemlítik és megszégyenítik a gyereket. Ha a diagnózisra vagy kíváncsi, nem értek a pszichiátriához, de szerintem nem is ez a lényeg, hanem hogy ebből a helyzetből ki kéne menteni azt a gyereket, minél kisebb korban, annál jobb. Ez a gyerekkor nem vezet egy egészséges, kiengyensúlyozott életbe.

2012. jún. 27. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
aranyos vagy, hogy valamilyen szinten (lásd ezen kérdés által) egyáltalán érdekel, és foglalkozol annak a gyereknek a sorsával. Ha jót akarsz neki, akkor jelentsd ezt a gyámügyön. Azért ilyen ez a gyerek, mert így bánnak vele. Mihamarabb ki kell menteni!
2012. jún. 27. 15:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Dicsekedni szoktak a szülők,hogy ők bizony szigorúak,agyba-főbe verik a gyereket,nem sajnálják az energiát a neveléstől.

Már volt,hogy a kisfiam is beszólt az anyukának,hogy nem kell úgy kiabálni a fiával,mert ő is felfigyelt a durva hangnemre.

Én pedig tegnap óta sírok,mert láttam,hogy hogyan verték meg azt a tündéri,ragaszkodó,édes,imádnivaló gyereket

:-( !

Én meg szoktam kockáztatni,hogy leszúr az anyuka,de mindig kérlelem,hogy ne bántsák,inkább erősítsék a kis önbizalmát ,mentegetem a kisgyereket,hogy olyan dolgokért ne bántsák amiket nem direkt csinál-valószínű egy picit értelmileg le van maradva a kisfiú és a szülőknek könnyebb bántani,alázni ,mint tudomásul venni,én belátom,hogy nagyon fájdalmas lehet szembesülni ilyesmivel,de egy ilyen tündéri gyermeket megverni,mert a szülő szégyenli,hogy le van maradva...

2012. jún. 27. 15:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Amelyik gyerek le van maradva, és ha látják, hogy erről részben a szülő is tehet, akkor az ovonő nevelési tanácsadóba küldi őket. Sajnos az ő esetükben nem biztos hogy ez használna, mert itt tanácsokat adnak, hogy kéne viselkedni a családnak annak érdekében, hogy fejlődjön, de ha nekik egy sajátos módszerük van erre, az pedig a verés, akkor ez már tényleg inkább a gyámhivatalra tartozik.
2012. jún. 27. 15:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Sokat foglalkoztak a kisgyerekkel,amellett,hogy nagyon szigorúak is voltak vele mindig.

Tanácsadót már megjárták,gyógypedagógus is fejleszti a kisfiút.

2012. jún. 27. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha jót akarsz a gyereknek, érdeklődj a védőnőnél, orvosnál, gyámügyön, önkormányzatnál, hogy mit tudnak tenni...
2012. jún. 27. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!