Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, tini gyerekkel! 2...

Szülők, tini gyerekkel! 2 pofon hazugságért. Csak szerintem túlzás?

Figyelt kérdés

Egy rokonomról van szó. A lánya azt mondta neki, hogy elmegy egy barátnőjéhez. Közben egy másik lányhoz ment. Mikor hazaért, 2 hatalmas pofon várta. Csak szerintem túlzás ez? A lány 15 éves.

Szülők!!! Válaszoljatok!

2013. máj. 22. 23:02
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
35%

legközelebb nem mond majd semmit

nem drogozott nem lopni ment, max másik ismerőshez

anyuka magát is pofozza ha nem tartja be a szavát 100%-ban?

2013. máj. 23. 14:22
 12/34 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudhatjuk az előzményt,miért hazudik,lehet másban sem őszinte és ez nem csak a szülő hibája,simán belefér a pofon gondolom,nem első ilyen alkalom volt,ha ebben hazudik másban is
2013. máj. 23. 14:29
 13/34 anonim ***** válasza:
77%

Hmm...Olyan nagy elvárás manapság, hogy a gyerek ne hazudozzon és tanuljon??? Pedig ennyi lenne csak a feladata... Csak az a komoly probléma, ha drogozik???

Ha szép szóval nem megy a nevelés, akkor stratégiát kell váltani. Hogy a pofon jó vagy rossz megoldás, azt döntse el mindenki, de azért ne sajnáljátok már ezt a gyereket...

Ti mit csináltok, ha a szép szó sem, és egyéb büntetés sem hat?? De komolyan érdekel...

2013. máj. 23. 14:51
 14/34 anonim ***** válasza:
90%

Hát pl, ha a közelmúltban volt, valami komolyabb dolog, amiben hazudott, és most 'vékony volt a jég', de kikönyörögte a bizalmat, és mondhatni a lány nem is foglalkozott vele, na akkor szerintem reális a pofon. Nem azt mondom, hogy én felpofoznám a gyereket, de megértem a szülőt. Bár utána illene valamit szólni a gyerekhez, mármint mégis mi volt ez a pofon... Mondjuk egynél illett volna megállni.

15/F

2013. máj. 23. 16:39
 15/34 anonim ***** válasza:
67%

Mert mostanában csak az a rossz gyerek aki, lop, drogozik, iszik? A többit, aki hazudik, szemtelen, balhézik avassuk szentté? Most ez mi? És van ahol a szép szó meg a beszélgetés nem segít, mert a 15-6 éves gyerek konkrétan lesz.rja hogy mit mond az apja-anyja, hiába akarnak csak jót. És nem mindig a szülő hibája, mert az iskolában is keveredhet rossz társaságba, ahonnan meg aztán nehéz kiszakítani, mert nincs ott a szülő. Én jogosnak érzem a két pofont, én is kaptam, mikor hazudtam, azóta totál őszinte vagyok anyáékkal, pedig már nem vagyok kamasz. És ha történik a gyerekkel valami? Elhiszem én hogy bármikor történhet, de csak jobb tudni, hogy hol van, nem?

A mostani kamaszoknak úgy kell vigyázni a lelkére, mint a hímes tojásra, mert aki lekever jogosan egyet a gyerekének, az már szadista állat, ugye, és magában kell keresnie a hibát.

Én jó nevelést kaptam, életemben kétszer kaptam pofont, de megtanultam hogy őszintének kell lenni, és abban az időszakomban én sem hallgattam volna anyáékra, mert lázadozni próbáltam, de a pofon kijózanított. Azóta is hálás vagyok nekik, pedig akkor piszok sz.rul esett.

2013. máj. 23. 17:53
 16/34 anonim ***** válasza:
az elején még sajnáltam is.Mert ez nem akkora gond,hogy egy másik barátnőjéhez megy.(bár miért nem mondta el,hogy egy másikhoz megy,és honnan tudta meg az anya?)De ez,hogy ha év végén is megbukik..Annyi idős mint én,tehát gondolom kilencedikes.Szerintem az anyám engem is megpofozna/megtépne,ha megbuknék..
2013. máj. 23. 22:20
 17/34 senior24 ***** válasza:
50%
És sem azt mondom h üssék verjék a gyereket.DE!A maiaknak már nem lehet adni egy atyai vagy anyai rendrerakó pofont?X évvel ezelőtt még lehetett?Most már nem?Én is meg mások is kaptak ilyenért is,és jé!nagyon szeretik mai napig a szüleiket és FELNŐTT(nem 15 meg 16 éves "felnöttekre" gondolok)fejjel már belátják h igenis kellett az a pofon.Manapság ha valami rosszat sőt néha már kegyetlenül durva dolgokat csinálnak,akkor nem nevelés hanem Ipod jár nekik.És csodálkoznak, ha ,had ne mondjam h milyen emberek lesznek belőlük és h hogyan viselkednek meg h meddig engedik már el öket.Életrevalók?Mert mondták már ezt is.Mert h ök sokkal életrevalóbbak lesznek,mert járnak bulizni és kegyetlenül züllött,könnyen kaphato bajkereső életet élnek.Hm.. Érdekes!De csak addig érzik magukat f'sza embereknek,amig a bulikrol meg a bulikrol van szo,de ha meg IGAZI PROBLÉMÁKKAL találkoznak,akkor meg dorombolás anyuciéknak!!Szánalmas!
2013. máj. 24. 15:45
 18/34 senior24 ***** válasza:
60%
És akkor meg jönnek a tinik felháborodva h már megint milyen rossz nekik.De arra nem gondolnak és nem is érdekli öket h ök milyen fájdalmakat meg gondokat okoznak a másiknak.Nekik minden csak ugy jár meg jár!Nekik mindenhez csak joguk van!De felelösség meg kötelezettség meg bármi féle fajta segitség,hogy valamiért meg kelljen küzdeniük az már nem müködik,mert akkor mennek panaszkodni face-re!
2013. máj. 24. 15:48
 19/34 anonim ***** válasza:
64%

egyértelmű miért hazudott retteg az anyjától" aki tiltással nevel hazugságra nevel"

sztem az lehetett hogy az anyuka azt a barátnőt jobban ismeri oda elengedte de a lány másikhoz akart menni ahova nem engedte volna el ezért hazudott

2013. máj. 24. 19:22
 20/34 anonim ***** válasza:
Nekem egy 17 éves fiam van, aki sajnos elég sokszor beszél csúnyán vele, az apjával ugyanis nem mer, illetve egyszer át vert bennünket, hogy elmegy hétvégére barátnőjéhez, és hétfő hajnalban tért haza abszolút berúgva, a vasárnap este 10 helyett, hogy az apja 3-4 erős pofon után állt csak le, azóta nem mer hazudni, úgyhogy én azt vallom, bár még soha egyik gyerekemet sem ütöttem meg, hogy néha igenis kijár a pofon, ha úgy viselkedik, az ő érdekében.. ha nem neveli meg az ember a gyerekét, akkor mit csodálkozunk azon, hogy ilyen elfajult a világ?
2013. máj. 24. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!