Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg lopásnak számít, ha a...

Tényleg lopásnak számít, ha a tanárok elveszik a telefont a gyerekektől?

Figyelt kérdés
Például tábor alatt.
2013. máj. 22. 19:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Btk:

"Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el."

Nem, nem lopás, a lopás célzatos cselekmény, tehát a tanárnak azért kell elvenni, hogy neki legyen egy új telefonja, ha ezért veszi el, mert zavaros az órát vagy nem akarja hogy használd egy ideig, de nem akarja véglegesen magáénak vagy másnak tudni, akkor nem lopás, sőt, nem is bűncselekmény.

2013. máj. 22. 23:09
 12/25 anonim ***** válasza:
49%

mi szoktunk táboroztatni általános iskolásokat 1-8. osztályig. Be szoktuk szedni a telefonokat, aminek több oka is van.

Egyrészt nem hiányzik, hogy elhagyják, eltörjék, stb. (Van olyan gyerek, aki csak a tábor idejére kapja meg a szülők telefonját, hogy el lehessen érni.)

Nem kell, hogy zajongjon, hogy azt bújják végig. A tábor arról szól, hogy közösségben legyenek, este meg aludjanak. Telefon nélkül is elég nehéz végre mindenkit ágyban tudni. :D

Ahol mi szoktunk lenni, ott nincs térerő, csak kijelölt helyen. Ha felhívják a szülőket sírva, hogy ez meg az történt, és megszakad a vonal, a szülők idegesen próbálnak elérni minket, meg a gyereket órákon át, közben a gyerek 5 perc után már el is felejtette az egészet.

Mindig vannak kis sérelmek, nem kell kétpercenként a szülőket zaklatni.

Mi minden nap egyszer el szoktunk menni a kijelölt helyre, akkor mindenki megkapja a telefonját, megmondja, hogy mi újság és aztán megint visszaszedjük.

Nyilván nem poénból vennék el tőletek sem a telefont.

Egyébként már korábban mondták, nem számít lopásnak.

2013. máj. 23. 07:56
 13/25 anonim ***** válasza:
19%

valszeg én írtam itt a lopást először, a táboros kérdésnél egészen biztosan.

jogi értelemben, igen, lopás

aki nem hiszi kérdezzen meg egy ügyvédet

teljesen mindegy hogy önszántából adta e oda, a tanár erő pozícióban van, retorzióra számíthat aki nem engedelmeskedik, szal ha erővel veszi el az rablás, akárcsak tőled veszik el a mobilodat mondjuk a villamoson

ha jó az ügyvéded akkor még aljas indok is bejátszhat meg nyereségvágy

persze szegény gyerekek nincsenek tisztában a joggal, meg a szülő sem forszíroz egy büntetőfeljenetést, mert azt a tanár a gyerekén fogja megtorolni.

persze erre is van jogi procedúra, de egy ilyen ügy évekig is húzódhat és költséges, inkább mindenki hagyja a francba, és ezt a tanár is pontosan tudja

2013. máj. 23. 14:28
 14/25 anonim ***** válasza:
44%
még egy dolog: a házirendbe írhatsz bármit, azzal nem írhatsz felül hatályos törvényeket és az alkotmányt
2013. máj. 23. 14:29
 15/25 anonim ***** válasza:
74%
utolsó te hülye vagy
2013. máj. 23. 14:30
 16/25 anonim ***** válasza:
37%

Ja értem 11-es, ha tőled erővel elveszem a villamoson a telefont, az nem rablás, ha 2 hét múlva visszaadom, hiszen nem is akartam megtartani

hát hogyne

régen volt ilyen, még a szocializmusban

ha visszaadtad az autót akkor nem loptad el

ma már ilyen nincs

de nem kell nekem hinni

kérdezz meg egy ügyvédet erről

2013. máj. 23. 14:32
 17/25 anonim ***** válasza:
31%

12-es

nem helyes elszedni a telefonokat

amikor meghirdeted a tábort, ott kell előre leírni, hogy ne hozzanak magukkal telefont, arra nem vállaltok felelősséget,

és ezt a szülőnek alá kell írnia

másrészről érdemes jogásszal konzultálni

de a mobiltelefon magántulajdon, olyan mint egy cipő vagy kabát

egyébként ma már egy telefonnal sok mindent lehet csinálni, nem kell hozzá térerő

nem kell technofóbnak lenni

a mobiltelefon nem az ördög szerkezete

2013. máj. 23. 14:38
 18/25 anonim ***** válasza:
31%

15-ös, nekem mindegy mit gondolsz, nyugodtan hülyézz le, kérdezz meg egy jogászt, nem kötelező nekem hinni

én egy tök ismeretlen névtelen ember vagyok, és látod, hülye is

Mo-n úgyis mindenki szarik a törvényekre, ez egy következmények nélküli ország

persze utána megy a cigányozás, politikusozás, de az egyszeri embert sem érdekli mi bűncselekmény mi nem

2013. máj. 23. 14:42
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
67%os neked tényleg agyadra ment valami,semmi bűncselekmény nincs abban ha a tanár fegyelmez
2013. máj. 23. 14:49
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

# 16

A tanár nem erővel veszi el. Azt mondja 'Add ide a telefonod!' Ha azt mondod nem, akkor lecsesz, de mit tesz? Nem üthet meg...

A Te gondolkodásod alapján, ha egy haverom elveszi a kezemből a telót, hogy megnézze mit hallgatok, de nem kérdezi meg->lopás.

Nem így van... Persze az igaz, ha a tanár kivesz a gyerek kezéből, úgy, hogy az nem hajlandó odaadni, nos arra tényleg ráfogható, hogy lopás, még ha a szándék nem az volt.

2013. máj. 23. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!