Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van valaki közületek akinek a...

Van valaki közületek akinek a gyereke félt a gyerekektől? Bölcsödébe kerüléskor mi történt?

Figyelt kérdés
Fél a kisfiam a gyerekektől. Hagyja ha kivesznek valamit a kezéből, sír ha erősen megszeretketik. Az ilyen típusú gyerekekkel mi történik a bölcsödében? Nehezebb beszoktatás? Vagy megedződnek és hasznukra válik?

2013. ápr. 18. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom nem járt bölcsibe csak oviba, de ott sem változott még meg. Lett két barátja, akiket nagyon szeret, de a többiekkel egyáltalán nem barátkozik. Nekem azt tanácsolták legyek türelemmel, mert később egyre jobb lesz, sosem lesz az a barátkozós vagány gyerek, de azért változni fog.

A beszoktatás nem volt vészes, sírt persze az elején, de nem tovább mint más, nagyban függ az óvónőktől, dadáktól is hogy mennyire segítik a beilleszkedésben, nekünk ezzel szerencsénk volt.

2013. ápr. 18. 14:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Az mi lányunk is így félt a gyerekektől(ja és nagyon anyás) a bölcsi előtt,de két hét alatt nagyon szépen beszokott!
2013. ápr. 18. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:

A lányom nem félt tőlük, de inkább egyedül játszott. 2-3 barátja lett az elején, velük volt sokat. Ovi végére lett nyitottabb.

A fiam meg pont az ellentéte, ő barátkozna, nagyon kedves gyerek. Én meg attól félek, hogy a durvább gyerekek bántani fogják.:(

2013. máj. 22. 17:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Fiam is ilyen volt. 23 hónaposan került bölcsibe. Eltelt azóta 4 hónap, és még mindig nem játszik a többiekkel (de ez nem is elvárható tőlük ebben a korban). A gondozónő azt mondja, hogy ő nagy megfigyelő. Sokat figyeli a többieket messziről + most már szépen eljátszik egyedül ott is. Itthon sokat emlegeti a csoport társait (játék közben is).

Most a játszón örömmel tapasztaltam, hogy már megvédi a játékait!

A beszokás nehéz volt (2 kemény hónap)!! De nem a gyerektársaság miatt, hanem a tőlem való elszakadás miatt.

Kisfiam olyan, hogy ha ő kezdeményezi a közeledést, akkor nincs gond, de őt nem rohanhatják le (akár gyerek, akár felnőtt).

...és akkor sem volt soha gond, ha átjött vagy átmentünk a kis barátokhoz.

Jártunk csiri-biri tornára is - ott azért edződött kicsit a bölcsi előtt.

2013. máj. 22. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!