Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segítene nekem valaki?

Segítene nekem valaki?

Figyelt kérdés
6.-os vagyok. Eddig kiváló tanuló voltam, de nem stréber. Tudom, hogy a tanulás a legfontosabb, de mellette sok más dolgot is csinálok. Most rengeteget rontottam pedig tanultam. A 6. ahogy látam sokkal nehezebb lesz. Most nem állok 5-ösre, de szeretnék az lenni, úgyhogy most sokat tanulok nem érdekel ki mit mond. Szeretnék javítani. Töriből ma kaptam 4/5-öt. Tavaly csak egy 4-esem volt és az is év végén töröből. Nem stréber akarok lenni csak 5-ös. Hogy mondjam el anyunak, hogy rossz lett a dogám????? Ja és az igazi kérdés az lenne, hogy hogy tudnék gyorsan tanulni? Köszi előrre is. Ja és azt is odaírnátok, hogy hanyasok vagytok, nemet és kort?! Köszi!!!
2009. okt. 2. 13:28
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
10%
és lenne időd tanulni, amúgy sztem vágd fel az ereid, egy hülyével kevesebb lesz..
2009. okt. 7. 11:56
 22/29 A kérdező kommentje:
Nézz már a tükörbe! Vágd fel te az ereid mindjárt kevesebb lesz egy bolonddal! És nem a gép előtt ülök hanem az a 10 perc nekem is kilyár. Arról lehetne vitatkozni, hogy ki az okosabb. Ha 12 évesen szeretnék normálisan tanulni és 5-ös vagyok vagy te aki ilyen szarságogat irkál!
2009. okt. 7. 14:47
 23/29 A kérdező kommentje:
Amúgy meg te miért irkálgatsz??? Miért nem dolgozol??? Ki is a hülye!?!?
2009. okt. 7. 14:48
 24/29 anonim ***** válasza:
én megtehetem, mert nekem van rá időm. meg mert én már felnőtt vagyok. van jó munkahelyem és ezerszer okosabb, mint te. nem fogok egy 12 évessel vitatkozni. csak ne ide gyere rinyálni.
2009. okt. 8. 15:33
 25/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom az ilyenek minek jönnek ide!!!! Nem hiszem el, hogy neked ne lenne dolgod! Pont azért, mert felnőtt vagy. Egyébként ha ezerszer okosabb lennél és jó munkahelyed lenne akkor nem használnál ilyen szavakat.
2009. okt. 8. 18:05
 26/29 anonim ***** válasza:

Mit aggódtok kis 4-eseken meg 4/5-ön??? Szinte csak 1, 2,3,-aim vannak. 4-est meg 5-öste

kb 6.os korom óta nem láttam:d És most 10.es vagyokXD és tök jól elvagyok így is:D vagy láttom 5öst de csak angolból...:D

2009. okt. 9. 19:38
 27/29 anonim ***** válasza:

6.-ban meg egész alsóban kitűnő voltam, nekem sem volt elég a 4-es semmiből, de aztán jött a gimi és pl. matekból tökéletest a 3-as ,meg töriből a 4-es pedig nem vagyok hülye biosz-kémia tagozatra járok na mondjuk abból megvan az 5.ös.

Sztem ne aggódj ezen mert később hidd el még ennek is örülni fogsz! És egy kicsit nagyobb tisztelettel kellene beszélned a felnőttekkel!

2009. okt. 11. 14:50
 28/29 anonim ***** válasza:

Babám örülni fogsz neki ha középiskolában meglesz félévkor,évvégén a 2-3-as!A hatodik mégcsak gyerekjáték!Mindenhez csak segg kell meg csoki!

Szerencsémre jó géneket örököltem,mindig is elég volt nekem hogy átolvassam az anyagot!Középsuli utolsó évében viszont hatalmas szívás volt!

Én 14 éves korom óta ahogy bekerültem a középbe dolgoztam mellette,de utolsó évben az érettségi miatt abba kellett hagyni mert az én agyam sem bírta már!

Most készülök a kereskedelmi és idegenforgali diplomámra és megvan a vendégló technikumom!

Pedig sosem voltam sem stréber sem tanlásmániás mert mellette dolgoztam nem is nagyon lett volna időm!

Leülsz és addig olvasgatod még vissza nem tudod mondani!

Ennyi

2009. okt. 27. 16:20
 29/29 anonim ***** válasza:

Figyelj tündérbogár. A 6. amúgy is nehezebb az 5.-hez képest. Nem tudom miért, de nehezebb. Nagyon bosszantó tud lenni, mikor tanulsz, de nem olyan jegyeket kapsz, mint amit elvárnál cserébe. Ha mellette sok programod van, akkor talán egy kicsit ritkítanod kéne a délutáni elfoglaltságokat. A jövő évvégi eredmény és a 8. félévi eredmény fog úgyis beleszámítani a felvételibe. Addig még van időd magad összeszedni. Azoknak, akik már rég voltak általános iskolások, nehéz felfogniuk, hogy egy kitűnő tanulónak az is bosszantó, mikor csak 4/5-öt kap. Én is így voltam vele. Most, 10.-ben örülök, ha matekból kapok egy 3-ast. Ha belegondolok, elég nagy szégyen, hogy csak ennyire vagyok képes. Azt hittem, hogy gimiben is pont olyan kitűnő tanuló leszek, mint általánosban, de sajnos több a követelmény, több a gond, több a feladat, nehezebb a tanulásra koncentrálni. Te is nagyon sokszor fogod átélni középiskolában, hogy 1 napig tanulsz valamit, aztán az is csak egy 3-asra elég. Neked fontos a tanulás és nem hanyagolod el, ez a lényeg. Ha te tudod, hogy tanultál rá, készültél rá, de nem olyan jegyet kaptál, mint amit megérdemeltél volna, már akkor is tisztább lehet a lelkiismereted, mintha semmit sem készülnél. Anyukádnak pedig magyarázd el, hogy te tényleg készülsz, csak valahogy néha nem úgy sikerülnek a dolgok, mint kellene. Nincs hatékony módszer arra, hogy 100%-ig odakoncentrálj a tanulásra, ezt neked kell elhatároznod. Ha másnap nagydogát írtok, akkor aznap nem mész délután sehova, leülsz, kikapcsolsz minden figyelemelterelő dolgot (tv, rádió, számítógép) és próbálod megtanulni az anyagot. Fél óránként tartasz egy 10 perces szünetet. A szünetben eszel, iszol, mozogsz egy kicsit, hogy felfrissülj. Igazából ezt a módszert szoktam én is alkalmazni, így 2 óra után is fog még az agyam. Remélem segítettem, sok sikert:)

16L

2009. okt. 27. 16:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!