Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segítene nekem valaki?

Segítene nekem valaki?

Figyelt kérdés
6.-os vagyok. Eddig kiváló tanuló voltam, de nem stréber. Tudom, hogy a tanulás a legfontosabb, de mellette sok más dolgot is csinálok. Most rengeteget rontottam pedig tanultam. A 6. ahogy látam sokkal nehezebb lesz. Most nem állok 5-ösre, de szeretnék az lenni, úgyhogy most sokat tanulok nem érdekel ki mit mond. Szeretnék javítani. Töriből ma kaptam 4/5-öt. Tavaly csak egy 4-esem volt és az is év végén töröből. Nem stréber akarok lenni csak 5-ös. Hogy mondjam el anyunak, hogy rossz lett a dogám????? Ja és az igazi kérdés az lenne, hogy hogy tudnék gyorsan tanulni? Köszi előrre is. Ja és azt is odaírnátok, hogy hanyasok vagytok, nemet és kort?! Köszi!!!
2009. okt. 2. 13:28
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2009. okt. 2. 19:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

A 6.-ik elég könnyű. Bár amikor ott voltam, nekem is nehéznek tűnt... De majd ha később visszagondolsz, már nem lesz az. :) Nem baj, ha vannak négyeseid, az jó jegy! Ne hajtsd agyon magad, mert semmi másra nem lesz energiád, kimerülsz, nem fogsz tudni aludni, elég kellemetlen. Napi 2-3 órát tanulj (vagy amennyit szükséges), de akkor CSAK a tanulnivalóra koncentrálj. A házit írd meg mindig, és figyelj az órán. Ennyi a lényeg. Még csak nemrég kezdődött, nyilván nem megy még annyira, majd belerázódsz. A fő a rendszeresség és az odafigyelés, és menni fog.

8.-os csaj vagyok, mindenből négyes-ötös. Pedig nehéz suliba járok, gyakran olyanokat is tanulunk, ami hivatalosan nincs benne a tanmenetben, sokat kell tanulni, de én nem bánom. :) Ha valamit nem értesz, nyugodtan írj privibe, megpróbálok segíteni.

2009. okt. 3. 14:15
 13/29 anonim válasza:
8. osztályos vagyok, ha a hatodik nehéz mit fogsz mondani később??a 4/5 nem rossz... 1,2,3,4,5,6,ba én is kitűnő voltam. 7.be már jöttek 1-esek, 1 db 2-es 1 db 3-as ,elég sok négyes és még így is csak egy csak egy tantárgyból nem lettem kitűnő. Jah és most a 8.? A második jegyem amit kaptam 2 es volt... És anyám? tavaly semmiért nem volt mérges. Most meg? annyit mondott: Kijavítani ám! (és nevetett)ne foglalkozz azzal a 4/5-del... Semmin nem fog változtatni, ha meg nem vagy elégedett, ülj le és tanulj. Nem tud helyetted más.
2009. okt. 3. 19:43
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Szerintem sem rossz a 4/5-öd, de anyu agyon hajt. Nem rosszat akar ő csak már unom a takarítónő és orvos párosítást! Tudom, ogy nekem most az a legfontosabb, hogy tanuljak csak annyira izgulok ha arra gondolok, hogy a szüleim mit szólnak akkor mindig rosszabul teljesítek. Egyébként meg nem vagyok izgulós. Jól tanulok csak anyunak mindig egyre több és több kell. Meg mostanában már nem is tudok olyan gyorsan tanulni. Most is elment az egész hétvégém annyit kivéve, hogy 1 órát neteztem! Új tanárok is vannak és előrre megmondták, hogy nem általános suli szinten tanítanak. Előtte viszont úgy tanultunk, úgyhogy most van mit bepótolni. Meg a matekhoz tök hülye vagyok!
2009. okt. 4. 08:07
 15/29 anonim ***** válasza:

Valaki feltette a kérdést, hogy nem tudja mi van ilyenkor év elején a diákokkal. Én 13.-os nyelvi tagozatos 19 éves gimnazista vagyok, és bátran állíthatom, hogy még nekem is nehéz visszaállni agyilag a sulira a hosszú nyári szünet után, és emlékszem rá, hogy általános suliban mennyire rossz volt. Én sose vártam a sulit, akivel akartam úgy is találkoztam, a tananyag zömét is mindig elfelejtettem a 2,5 hónap alatt, és ráadásul nagyon nem szeretek korán kelni, nyáron pedig megtehettem hogy 10-ig ki sem dugom az orrom az ágyamból... Szóval az első hónap rosszabb jegyeiből ne vonjátok le a következtetést, hogy erre az évre már keresztet lehet venni :)

Én szerencsére valahogy jó agyat örököltem. Matekból mindig is dicséretes voltam, szeretem is a matekot, imádom a nyelveket, és a töri irodalom tanulás is megy, pláne ha figyelek órán. Én annyit tudok tanácsolni, hogy ne időre tanulj... Ne azt mond, hogy "akkor most leülök és tanulok két órát" aztán már visszaszámolod a perceket, és hirtelen becsapod a könyvet, hanem annyit, amennyit jónak látsz, és akkor amikor legfogékonyabb az agyad. Én olyan este 6 körül szoktam. Volt hogy beültem a fürdőkádba a föci könyvemmel, olyan is volt, hogy kint hemperegtem az udvaron, hogy hasaltam a földön, sőt tavaly csináltam két előrehozott érettségit, és legjobb szokásomhoz híven utolsó pillanatra hagytam mindent. Az informatika tételeket (20 db, ebből 1 tétel olyan két A/4-es oldal) egy hét alatt tanultam meg. Szó szerint reggel 9-től este 10-ig csak ebédre és vacsorára álltam meg. Mp4 volt a fülemben, fetrengtem az ágyamban, próbáltam a vázlatból is vázlatot csinálni, és összerendezni az agyamban... Nálam ez jön be jó módszerként. Leülök, kiemelem a szöveg lényegét (látnád milyen tarkák a könyveim), aztán abból a lényegből megpróbálok pár szavas vázlatot csinálni, és ha azt a vázlatot megtanulom, akkor a rizsát már hozzátudom mondani, ehhez csak annyi kell, hogy figyelj órán, és ésszel olvass, ne magolva. ezen kívül tanulj minden órára, ne csak témazárókra, akár van közben számonkérés akár nincs, mert kellemetlen ha átfutás helyett 60 oldalt kell töményen megtanulnod 1 hét alatt. Ha nagyon lusta voltam, sokszor csináltam azt is, hogy felvettem mp3 lejátszóra az anyagot (pl bérma vizsga előtt, vagy francia tanulásnál), szépen felmondtam rá, aztán hallgattam buszozás és kutyasétáltatás közben, de még elalvás előtt is, így szépen megragadt. Amúgy még 19 évesen is van hogy hangosan tanulok, ha felolvasom magamnak, akkor kevesebb az esélye hogy elkalandozik a gondolatom :)

Mindenkinek más módszer jön be, ahogy látod nekem is van pár :) Előbb utóbb kialakul nálad is hogy tudsz legegyszerűbben és leghatékonyabban tanulni. Ha matekból kérdésed akad, csak írj :D

2009. okt. 4. 12:01
 16/29 anonim ***** válasza:
új iskola? esetleg hat osztályos gimi? szimplán mondd meg a tanárnak, hogy neked a 4/5-öd kevés. anno én elmentem töriből pótdogát irni 4-essel. mert nekem az kevés volt (ezzel indítottam elsős gimis koromban)
2009. okt. 4. 18:06
 17/29 anonim ***** válasza:

tanulási technikák: sok jó könyv van erről, de sajnos magadnak kell kikisérletezned, mi válik be neked.

eddig anyukád kikérdezett? most már nem? én anno 7-esen maradtam magamra, akkor lett a tesóm elsős, addig soha egy 3-masom sem volt

2009. okt. 4. 18:10
 18/29 anonim válasza:
Hali!Én 10es avgyok és kéttannyelvűs oszátlyba járok ahol a törit,föcit,bioszt agnolul tnauljuk.múlt évben még a matkeot is csak mosmár nicns tnaár ,emelett van angolom és angol nyelvi civilizácíóm és németem és spanyolom. Nekem is naggggyon sokat kellene tnaulnom és mégis könnyűnek tarttom. Visszaemléekzve a 6. könnyű volt, habár az elején én is nehéznek tartottam,de szerintem mindki nehéznek tartja az elején azt az évet amit kezd és a végén rájön h hopp ez tök könnyű volt.Ám nekem az jó h nem kell sokat tnaulnom,emrt minden megragad órán.De ám ez atanulási téma mindnekinél más és enm biztos h másoknak is bevállik az ami vkinek bevát. vannak otársaim akik nagggyon soakt taulnak,mégse ragad meg semmi és vannak olyanok akik nem is írnak semmit órán,cska figyelnek és otthon se tnaulnak és azonnal tdnak midnet. Én valahola kettő között vagyok.Nekem bevált az h kihúzoma fontosat a szvegből, vagy az h leírom és akkor is megvan.Tavaly heti 15 angolom volt és 3 németem, 5 matekom,2törim,2 föcim és 4 infom egy héten,szal a heti két magyranem sok.Nekem msot heti 4 magyarom van.Matekom is 4. Sok szerencsét és hidd el, később már azt foogd gondolni hogy a 6. nagyon könnyű volt.
2009. okt. 6. 22:32
 19/29 A kérdező kommentje:
Leht, de amúgy nekem is 4 magyarom és 4 matekom van.
2009. okt. 7. 06:31
 20/29 anonim ***** válasza:
esetleg, ha nem a gép előtt ülnél folyton nem hülyülnél el..
2009. okt. 7. 11:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!