Segítene nekem valaki?
A 6.-ik elég könnyű. Bár amikor ott voltam, nekem is nehéznek tűnt... De majd ha később visszagondolsz, már nem lesz az. :) Nem baj, ha vannak négyeseid, az jó jegy! Ne hajtsd agyon magad, mert semmi másra nem lesz energiád, kimerülsz, nem fogsz tudni aludni, elég kellemetlen. Napi 2-3 órát tanulj (vagy amennyit szükséges), de akkor CSAK a tanulnivalóra koncentrálj. A házit írd meg mindig, és figyelj az órán. Ennyi a lényeg. Még csak nemrég kezdődött, nyilván nem megy még annyira, majd belerázódsz. A fő a rendszeresség és az odafigyelés, és menni fog.
8.-os csaj vagyok, mindenből négyes-ötös. Pedig nehéz suliba járok, gyakran olyanokat is tanulunk, ami hivatalosan nincs benne a tanmenetben, sokat kell tanulni, de én nem bánom. :) Ha valamit nem értesz, nyugodtan írj privibe, megpróbálok segíteni.
Valaki feltette a kérdést, hogy nem tudja mi van ilyenkor év elején a diákokkal. Én 13.-os nyelvi tagozatos 19 éves gimnazista vagyok, és bátran állíthatom, hogy még nekem is nehéz visszaállni agyilag a sulira a hosszú nyári szünet után, és emlékszem rá, hogy általános suliban mennyire rossz volt. Én sose vártam a sulit, akivel akartam úgy is találkoztam, a tananyag zömét is mindig elfelejtettem a 2,5 hónap alatt, és ráadásul nagyon nem szeretek korán kelni, nyáron pedig megtehettem hogy 10-ig ki sem dugom az orrom az ágyamból... Szóval az első hónap rosszabb jegyeiből ne vonjátok le a következtetést, hogy erre az évre már keresztet lehet venni :)
Én szerencsére valahogy jó agyat örököltem. Matekból mindig is dicséretes voltam, szeretem is a matekot, imádom a nyelveket, és a töri irodalom tanulás is megy, pláne ha figyelek órán. Én annyit tudok tanácsolni, hogy ne időre tanulj... Ne azt mond, hogy "akkor most leülök és tanulok két órát" aztán már visszaszámolod a perceket, és hirtelen becsapod a könyvet, hanem annyit, amennyit jónak látsz, és akkor amikor legfogékonyabb az agyad. Én olyan este 6 körül szoktam. Volt hogy beültem a fürdőkádba a föci könyvemmel, olyan is volt, hogy kint hemperegtem az udvaron, hogy hasaltam a földön, sőt tavaly csináltam két előrehozott érettségit, és legjobb szokásomhoz híven utolsó pillanatra hagytam mindent. Az informatika tételeket (20 db, ebből 1 tétel olyan két A/4-es oldal) egy hét alatt tanultam meg. Szó szerint reggel 9-től este 10-ig csak ebédre és vacsorára álltam meg. Mp4 volt a fülemben, fetrengtem az ágyamban, próbáltam a vázlatból is vázlatot csinálni, és összerendezni az agyamban... Nálam ez jön be jó módszerként. Leülök, kiemelem a szöveg lényegét (látnád milyen tarkák a könyveim), aztán abból a lényegből megpróbálok pár szavas vázlatot csinálni, és ha azt a vázlatot megtanulom, akkor a rizsát már hozzátudom mondani, ehhez csak annyi kell, hogy figyelj órán, és ésszel olvass, ne magolva. ezen kívül tanulj minden órára, ne csak témazárókra, akár van közben számonkérés akár nincs, mert kellemetlen ha átfutás helyett 60 oldalt kell töményen megtanulnod 1 hét alatt. Ha nagyon lusta voltam, sokszor csináltam azt is, hogy felvettem mp3 lejátszóra az anyagot (pl bérma vizsga előtt, vagy francia tanulásnál), szépen felmondtam rá, aztán hallgattam buszozás és kutyasétáltatás közben, de még elalvás előtt is, így szépen megragadt. Amúgy még 19 évesen is van hogy hangosan tanulok, ha felolvasom magamnak, akkor kevesebb az esélye hogy elkalandozik a gondolatom :)
Mindenkinek más módszer jön be, ahogy látod nekem is van pár :) Előbb utóbb kialakul nálad is hogy tudsz legegyszerűbben és leghatékonyabban tanulni. Ha matekból kérdésed akad, csak írj :D
tanulási technikák: sok jó könyv van erről, de sajnos magadnak kell kikisérletezned, mi válik be neked.
eddig anyukád kikérdezett? most már nem? én anno 7-esen maradtam magamra, akkor lett a tesóm elsős, addig soha egy 3-masom sem volt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!