Ti ütöttétek már meg a gyereketeket?
A verés és a nevelő célzatú popsira csapás közt ég és föld a különbség.
Kicsiként volt,hogy kikaptam. Kamaszként egyszer kaptam pofont, megérdemeltem, hatalmas volt a pofám. A lelki problémáim nem ezekből erednek.
Aki egyszer kétszer kikapott,nagyon ritkán fogja erre a későbbi gondjait, ami reális, mert ha csak nem igazságtalanul történik a dolog, akkor nagy valószínűséggel az illető nem is emlékszik rá. A kamaszkori pofonok, pedig sérelemként élnek benne egy bizonyos ideig,utána átértékelődnek. Vagy rájönnek,hogy tényleg elvetették a sulykot vagy megmarad továbbra is egy fájó pontnak.
Azért nem haragszok,hogy rácsaptak a kezemre kicsiként. Viszont az,hogy 6 évesen leszidtak valamiért ami nem az én hibám volt, még a mai napig tisztán él bennem és némileg bánt. 18/l
Engem nagyon érdekesen neveltek a szüleim. Soha nem vertek,és soha nem kaptam sem kézre csapást,de szájra,de még fenékre sem.
Apa úgy nevelt,hogy ha valami rosszat csináltam,akkor leültetett az ölébe vele szembe,és elmagyarázta,hogy ez miért nem jó,miért nem szabad ezt csinálnom.És ez hatott rám,mert olyan hangsúllyal mondta,olyan tekintélyt parancsolóan,hogy mindig tanultam a dolgokból. Az öcsémet hiperaktivitással diagnosztizálták.Apa mégsem ütötte őt soha. Ugyan őt nem úgy nevelte,ahogyan engem,mert sohasem maradt meg egy helyben. Ha az öcsém rosszat csinált,akkor apa felemelte,és csak úgy maga elé tartotta kinyújtott kezeivel.Ettől az öcsém mindig ledöbbent,de nem ijedt meg. Apa így,ebben pozícióban elmagyarázta neki a dolgokat,kicsit keményebben ugyan,de sohasem félelmetesen,vagy fenyegetően.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy az ütés-verés,vagy akár egy kis legyintés nem nevezhető gyereknevelésnek(szerintem).
Viszont a szomszédlányt az anyja-apja ütötte-verte,míg az a szerencsétlen 13 évesen az öngyilkosságba nem menekült.
15L
Már bocsánat, de a 15 éves lány nem azt mondta, hogy kell csinálni, hanem elmondta az ő édesapja, hogy csinálta. Nem kell ezért lehurrogni!
Nagyon normálisan, összeszedetten írta le a mondandóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!