Középiskolában is kötelező az osztálypénz?
11.évfolyamba járok.Egy hónapra az osztálypénz 1500 forint.Tudni kell,hogy nem megyünk osztálykirándulásra...
Az osztályfőnököm pedig azzal fenyegetőzik,hogy ha nem fizetem be akkor nem adja oda a bizonyítványom és évet ismételek.
persze tudom hogy ballagtatunk,amire én ki is fizetem,de szerintem 20x1500 forinta még sincs benne a ballagás,pláne hogy rajtunk kívül még 7db 11.es osztály van.
Arra gondoltam hogy odamegyek hozzá és mondom neki hogy a ballagási költséget kifizetem,de a többit nem vagyok hajlandó. Neten is olvastam hogy már nem kötelezheti az iskola az osztálypénz!
Ez igaz?
Mo 12-ben osztály szinten bevittünk 396.000 Ft-ot (8*1500 és 33-an voltunk). Előző évről maradt 30.000. Ezen felül fejenként kb. 4000 ment el egyéb apróságokra (kötelező évkönyv, fénymásolás, WC-papír stb.).
Az öltönyt (38.000 Ft) mindenki maga fizette. Azért volt ilyen drága, mert az osztályfőnök és az iskolavezetés nem engedte az olcsóbbat, mert a külföldi kommunistákat tilos pénzelni.
A tablónk 89.000 Ft volt, másoknak a legdrágább úgy volt 70.000, hogy egy grafikus rajzolta kézzel. Az ok ugyanaz, mint az öltönynél. Mellesleg a tablót én terveztem meg, szóval a készítőnek csak le kellett másolni és rátenni a jobb minőségű képeket.
szerenádra béreltünk buszt 40.000-ért és vettünk ajándékokat még 40.000-ért. Bankettre nem maradt semmi. Vajon hol a többi 250.000???
Ha egy osztályba 20-an vagytok kb és 7 ballagó osztály van, az már majdnem 4 millió Forintra jönne ki! Nem tudom máshol milyen a ballagás, de ahová én jártam (plusz amelyik iskolába meghívtak) ott lerendezték azzal, hogy zenére felvonulnak a diákok, az igazgató beszédet mond és kész. Dekorációnak meg virág meg lufi. De nem 4 millió Forint értékben van ez könyörgöm!
Nekünk 4 éven át 2000Ft volt az osztálypénz, de! ebbe egy egész évfolyamos osztálykirándulást szerveztünk 3. év elején Olaszországba egy hétre, ebből szerveztük az érettségit (kaja meg ajándék a tanároknak), ebből ment a bankett és tablót is ebből a pénzből csináltattunk! Év végén pedig még így is visszakaptunk fejenként egy ötezrest!
Az lenne a legjobb, ha az osztályfőnök behívná a szülőket és felírná a táblára, hogy mi mennyibe kerül, majd elosztaná ezt az összeget a 7 osztálynak, majd a rátok eső részt az osztálylétszámmal. Így a szülök is láthatnák, hogy mire menne el a pénz és kiderülne, hogy mégsem kell annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!