Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Középiskolában is kötelező az...

Középiskolában is kötelező az osztálypénz?

Figyelt kérdés

11.évfolyamba járok.Egy hónapra az osztálypénz 1500 forint.Tudni kell,hogy nem megyünk osztálykirándulásra...

Az osztályfőnököm pedig azzal fenyegetőzik,hogy ha nem fizetem be akkor nem adja oda a bizonyítványom és évet ismételek.

persze tudom hogy ballagtatunk,amire én ki is fizetem,de szerintem 20x1500 forinta még sincs benne a ballagás,pláne hogy rajtunk kívül még 7db 11.es osztály van.

Arra gondoltam hogy odamegyek hozzá és mondom neki hogy a ballagási költséget kifizetem,de a többit nem vagyok hajlandó. Neten is olvastam hogy már nem kötelezheti az iskola az osztálypénz!

Ez igaz?

2013. ápr. 29. 16:28
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nálunk 10. évfolyamon egy évre 25000 ft volt az osztálypénz. Mi is azért vittünk sokat, hogy jövőre a ballagtatásra, meg két év múlva a végzős dolgokra ne kelljen rengeteget vinni.
2013. ápr. 30. 11:36
 22/23 anonim ***** válasza:

Mo 12-ben osztály szinten bevittünk 396.000 Ft-ot (8*1500 és 33-an voltunk). Előző évről maradt 30.000. Ezen felül fejenként kb. 4000 ment el egyéb apróságokra (kötelező évkönyv, fénymásolás, WC-papír stb.).

Az öltönyt (38.000 Ft) mindenki maga fizette. Azért volt ilyen drága, mert az osztályfőnök és az iskolavezetés nem engedte az olcsóbbat, mert a külföldi kommunistákat tilos pénzelni.

A tablónk 89.000 Ft volt, másoknak a legdrágább úgy volt 70.000, hogy egy grafikus rajzolta kézzel. Az ok ugyanaz, mint az öltönynél. Mellesleg a tablót én terveztem meg, szóval a készítőnek csak le kellett másolni és rátenni a jobb minőségű képeket.

szerenádra béreltünk buszt 40.000-ért és vettünk ajándékokat még 40.000-ért. Bankettre nem maradt semmi. Vajon hol a többi 250.000???

2013. ápr. 30. 17:20
 23/23 anonim ***** válasza:

Ha egy osztályba 20-an vagytok kb és 7 ballagó osztály van, az már majdnem 4 millió Forintra jönne ki! Nem tudom máshol milyen a ballagás, de ahová én jártam (plusz amelyik iskolába meghívtak) ott lerendezték azzal, hogy zenére felvonulnak a diákok, az igazgató beszédet mond és kész. Dekorációnak meg virág meg lufi. De nem 4 millió Forint értékben van ez könyörgöm!

Nekünk 4 éven át 2000Ft volt az osztálypénz, de! ebbe egy egész évfolyamos osztálykirándulást szerveztünk 3. év elején Olaszországba egy hétre, ebből szerveztük az érettségit (kaja meg ajándék a tanároknak), ebből ment a bankett és tablót is ebből a pénzből csináltattunk! Év végén pedig még így is visszakaptunk fejenként egy ötezrest!

Az lenne a legjobb, ha az osztályfőnök behívná a szülőket és felírná a táblára, hogy mi mennyibe kerül, majd elosztaná ezt az összeget a 7 osztálynak, majd a rátok eső részt az osztálylétszámmal. Így a szülök is láthatnák, hogy mire menne el a pénz és kiderülne, hogy mégsem kell annyi.

2013. ápr. 30. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!