11.évfolyamba járok.Egy hónapra az osztálypénz 1500 forint.Tudni kell,hogy nem megyünk osztálykirándulásra...
Az osztályfőnököm pedig azzal fenyegetőzik,hogy ha nem fizetem be akkor nem adja oda a bizonyítványom és évet ismételek.
persze tudom hogy ballagtatunk,amire én ki is fizetem,de szerintem 20x1500 forinta még sincs benne a ballagás,pláne hogy rajtunk kívül még 7db 11.es osztály van.
Arra gondoltam hogy odamegyek hozzá és mondom neki hogy a ballagási költséget kifizetem,de a többit nem vagyok hajlandó. Neten is olvastam hogy már nem kötelezheti az iskola az osztálypénz!
Először jó lenne megtudni, mire megy el ilyen sok pénz, ha nincs kirándulás.. szerintem kérd meg, hogy írja össze, ezt a pénzt konkrétan mire költitek (ez kötelessége), és abból nézd meg mi az, amire nem vagy hajlandó költeni, és úgy beszéld meg vele.
2013. ápr. 29. 16:34
2/23 anonim válasza:
Ez igaz, nem lehet kötelező osztálypénz. Így természetesen ha nem fizetsz, akkor is oda kell adnia a bizonyítványodat, és ezért nem buktathat meg. A másik oldala a dolognak, hogy én ilyen hülyeségen biztos nem kezdenék el veszekedni az ofőmmel, mert ha berág rád és elkezd cseszegetni, meg mondjuk gyakrabban feleltetni vagy iratni veled, az nem lenne olyan jó. Ráadásul az osztályfőnök valószínüleg el is számol vele, hogy mire megy a pénz (nálunk legalábbis így van), nyilván nem ő rakja zsebre.
2013. ápr. 29. 16:36
3/23 anonim válasza:
Jézusom,kérdező,hogy milyen ofők is vannak...akkor én még összetehetem a kezem.
Természetesen nem kötelezhet rá,csak a ballagási költség kifizetésére,amiben Te is részt veszel.
Azt meg ne tűrd el,hogy nem adja oda a bizonyítványodat meg megbuktat,ez nagyon beteg.Ha ezzel fenyeget,meg se állj az igazgatóig!!!
4/23 anonim válasza:
Tulajdonképpen soha, sehol nem kotelezo az osztály pénz. Anélkül viszont elég nehéz bizonyos dolgokat intézni. Pl nálunk ebből fizettek a tanárok ajándékát, fenymasolast, karácsonyi bulira az ételeket, italokat, ebből volt wc papír az osztályban meg papír zsebkendo.
5/23 anonim válasza:
Ja mondjuk nem neked kell ezt elrendezni, hanem a szülőnek a szülői értekezleten. Ott egyeztek ugyanis meg abban közösen, hogy mennyi legyen az osztály pénz es mire fordítják majd.
2013. ápr. 29. 16:37
6/23 A kérdező kommentje:
Nem tanít semmit,szakiskolás vagyok,így csak heti 1 alkalommal találkozom vele.
Konkrétan semmire,úgy volt lesz oszt.kirándulás lemondta,illetve lemondtuk mi diákok mert nagyon " nem jó fej " osztályfőnököt kaptunk idén sajnos... :) És én sokallom azért a havi 1500 forintot... Mert azért ennyibe ( szerintem ) nincs egy ballagtatás...
2013. ápr. 29. 16:38
7/23 anonim válasza:
Az én időmben még kötelező volt az osztálypénz, de nem ennyi. Fél évre fizettünk 2000 Ft-ot. Vagyis évente 4000 Ft-ot. Amit Ti fizettek, az rengetek, kirándulás nélkül pedig pláne. Mi nem kirándultunk, így volt ennyi a pénz. A ballagásra sem kellett külön gyűjteni, egyszer összeszedtek pár száz forintot mindenkitől a tanárok virágaira, de akkor sem ennyit. Viszont volt olyan osztálytársnőm, aki beszélt az osztályfőnökkel - nagyon rossz anyagi körülmények között voltak-, hogy ő sajnos nem tudja befizetni, még ezt a kis pénzt sem. Megértette Ő is és az osztály is, nem volt gond belőle. De ilyet, hogy nem adja ki a bizonyítványod.... ilyet nem tehet.
2013. ápr. 29. 16:40
8/23 anonim válasza:
Hat a ballagtagas nálunk az iskola teljes viragdekorrjat jelentette, egy egy szál virágot a ballago osztálynak, üdítőt, süteményt, szendvicset a terembe....
9/23 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy ebből lenne a wc papír stb :) mert 2000 ezren vagyunk az iskolában és kötelező évente 4000ft úgymond alapítványi díjt fizetni... De ezzel nincs is semmi baj. ( Igaz sosem szkott wc papír lenni a wc-ben. )
Fénymásolatot sem kaptunk idén egy darabot sem,ezért nem értem hova veszik el azért ez a nem kis összeg. :)
10/23 anonim válasza:
Sehol nem kötelező osztálypénzt fizetni! Ha valaki emiatt följelenti az iskolát, pénzbirságot kell fizetniük!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!