Középiskolában is kötelező az osztálypénz?
11.évfolyamba járok.Egy hónapra az osztálypénz 1500 forint.Tudni kell,hogy nem megyünk osztálykirándulásra...
Az osztályfőnököm pedig azzal fenyegetőzik,hogy ha nem fizetem be akkor nem adja oda a bizonyítványom és évet ismételek.
persze tudom hogy ballagtatunk,amire én ki is fizetem,de szerintem 20x1500 forinta még sincs benne a ballagás,pláne hogy rajtunk kívül még 7db 11.es osztály van.
Arra gondoltam hogy odamegyek hozzá és mondom neki hogy a ballagási költséget kifizetem,de a többit nem vagyok hajlandó. Neten is olvastam hogy már nem kötelezheti az iskola az osztálypénz!
Ez igaz?
Anyukámmal élek,ő is sokkalta,mint minden szülő...
A szeptemberit befizettem saját pénzből,meg még amennyit kell a ballagtatásra,amit holnap megérdeklődöm.
Szüleimtől nem várom el hogy befizessék mert azért nem vagyunk ilyen anyagi helyzetben hogy havonta csak úgy kidobáljuk a szó szerint semmire a pénz. Más sem fizeti egyébként,és ezzel fenyegetőzik hogy akkor évismétlés... Én meg azért 4-es átlaggal a hülyesége miatt nem szeretnék évet ismételni,főleg ha tényleg nem kötelezhet!
Nalunk van osztalypenz. Hasonlo mint nalatok. Sokmindent abbol veszunk kozosen. De sajnos sokan vannak akik nem fizetnek, amit meg is ertek. Nem kotelezo, vagyis ugy fogalmaznek h nem kotelezhetnek ra, de ez unfair masokkal szemben, h valaki semmit nem fizet de ugyanugy jarnak neki azok a dolgok amiket a kozosbol fizetunk.
Amugy nekunk nagyon sok megy el majd a ballagasra es a bankettre. (a muvhaz kiberlese nagyon draga, hiaba van 4 osztaly)
Mond meg neki, hogy nagyon sajnálod, de nem akarod tovább fizetni az osztálypénzt, mivel nem látod értelmét.Hozzá teheted,hogy mások sem fizetik, így te sem érzed kötelességednek. Ennyi. Ha patáliát csap, mész az igazgatóhoz. Azért az az 1500 Ft is pénz. Nehogy már...
Egyébként nálunk is ugyan ez van, mondjunk az Ofőm nagyon jófej, inkább az osztályom hülye. A 40-ből kb. 10-en fizettünk eddig osztálypénzt(havonta 1000).
Mi csak akkor viszünk be pénzt, ha kell valamire. Nálunk nincsen osztálypénz. Nem kötelezhet téged arra, hogy fizess, baromság, amit mond. Ha nem áll le, akkor menj az igazgatóhoz, ahogy előttem is írták.
17/L
12.-ben a szalagavatóval (táncruhabérlés egyenkosztüm/öltöny varratás), tablófotózással, ballagással, bankettel, érettségi büfével (tanárok eledele) nagyon sok költségetek lesz.
Mi EZÉRT fizettünk valamivel többet havonta, mint az adott évben feltétlenül szükség lett volna, mert a végzős évre gyűjtöttünk ELŐRE, hogy akkor ne kelljen egyszerre túl nagy összeget kifizetni.
És a szülők rábólintottak az összegre szülőin.
Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?
A bizit mondjuk nem tarthatja vissza, de pl.: a szalagavatóra a költséghányadod kifizetése nélkül nem mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!