Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Baj, ha nem akarok felnőni?

Baj, ha nem akarok felnőni?

Figyelt kérdés
15 és fél éves vagyok és míg a környezetemben levő velem egykorúak bulinak, szexelnek, cigiznek, piálnak, én azon töröm a fejemet, hogy már nem vagyok gyerek. Szörnyen rossz érzés. Számít az a fél év? Mármint hogy már fél év eltelt a szülinapom óta? Mert én azt érzem, hogy egyre jobban múlik az idő és nemsokára 18 leszek. 16 évesen az embert már nem hívják gyereknek vagy kislánynak. 17 évesen már felnőttként kezelik. 18 évesen már hivatalosan is felnőtt. Olyan fura, hogy még 3 éve játszottam. Olyan hamar elmúlt ez az idő. Szeretnék még gyerek lenni..15 és fél éves vagyok és ez annyira hihetetlen. Bárcsak megállíthatnám az időt és nem kéne attól tartanom, hogy már felnőttként senki sem fog "aranyosnak" vagy "kislánynak" nevezni.Tudom, most sokan tartanak gyerekesnek, de én nem akarok bulizni, pasizni, stb. Ne értsetek félre, nem vagyok prűd meg nagyon is érdekelnek a srácok, csak jobb lenne, ha még lenne egy kis gyerekkorom és nem múlnának el annyira gyorsan ezek az évek. Nyugtassatok meg kérlek, hogy még nem kell ennyire félnem a gyerekkor elmúlásától..
2009. szept. 26. 23:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
előző vagyok! elírtam! 4 helyett 14 XD
2011. jún. 16. 23:46
 22/29 anonim válasza:
84%
Úgy látom elég régi a bejegyzés, viszont könnybe lábadt a szemem az olvasása közben úgyhogy, érzelmektől túlcsordulva megosztom veled/veletek az én véleményemet is. 24 leszek pár hónap múlva... 18 évesen jöttem össze a párommal, akivel 2 év múlva-már egyetemistaként- össze is költöztünk a szomszédos városban. Iszonyúan boldog voltam, állandóan csak a közös kis fészkünkbe vágytam vissza, valahányszor hazamentünk hétvégén. Ez 3 évig így is volt, amikor aztán munkát kaptam (utolsó évemet tapostam a mesterszakon) és a párom is a szakmájában tudott elhelyezkedni. Szóval minden klappolt, nem csak mi szerintünk, de a szülők szerint is, így vettek nekünk egy lakást....és itt jött az első bibi. Ugyanis a felújítás során elég sokszor előfordult, hogy nem tudtunk hazautazni,sőt...az volt a ritka amikor sikerült hazalátogatni. Ekkor jöttem rá, hogy mennyire hiányzik a családi ház, a saját szobám, a szüleim, a tesóm, hogy gyerekként bánjanak velem, és ne kelljen azon rágódnom, hogy ha rossz színű csempét választok, akkor az az én felelősségem lesz, és nem lesz senki, aki kijavítsa, vagy megvigasztaljon. Szóval úrrá lett rajtam a pánik és a honvágy, de ennek a legrosszabb fajta keveréke, ami némán fojtogatja az embert és egyszer csak robban. Egy ilyen pakolászós nap alkalmával sírógörcs formájában tört ki belőlem,és minden ezzel járó fájdalmamat a páromra zúdítottam. Alig bírtam kimondani a szavakat a könnyeimtől. Csak azt kiabáltam, hogy én még gyerek akarok lenni, és rohangálni akarok a fűben, és nyáron fára mászni, és a fülledt délutánokon mezítláb rohangálni a homokban,és még nem akarok gyereket mert irigyelném, hogy élete legjobb szakasza csak most kezdődik el. És hiányoznak a szüleim, és csak arra tudok gondolni, hogy nekik hogy fájhat hogy végleg elköltöztem, hogy már nem vagyok gyerek, hogy életüknek egy korszaka lezárult......szóval ezek, és ehhez hasonló mondatok hagyták el a számat...és a lelkemet. A párom végig fogta a kezem és csak hallgatott, mikor pedig befejeztem annyit mondott, hogy ez természetes. Nagyon meglepődtem. Majdnem egy órán át beszélgettünk a dobozok között az előszobában ücsörögve, de megérte. Mert rájöttem, hogy a felnőtté válás leválással jár, ahol valami változik, egy picit sérül, de nem múlik el soha. Mindig is én leszek anyukám pici lánya, ezt soha senki nem veheti el tőlem, sem idő sem távolság. Tudom, hogy a régi családi fészek ajtaja mindig nyitva áll előttem, és mindig ugyan onnan folytatjuk majd a kávé fölött eltöltött beszélgetéseket ahol abbahagytuk. Mindig megfogja simogatni anyukám az arcom,mert a gondoskodás nem csak a 18. életévedig tart, és mindig ott lesz mellettem, ha baj van. Ami pedig a legfontosabb.....most babát várok:) És tudom, hogy ha megszületik, újra gyerek lehetek...mert meg kell tanítanom játszani, amellett, hogy nevelem és vigyázok rá. Velem is játszott anya a fűben, építettünk együtt homokvárat, és lentről figyelt, ha fára másztam. Ő is végig élte velem a legszebb emlékeket, és én is végig fogom az én picimmel :)) Szóval megértelek! Mivel ezt a bejegyzést 2009-ben írtad, már lehet, hogy teljesen másképp gondolkodsz és sok minden átalakult a fejedben. De remélem, egy valami ugyan az maradt: hogy nem felejtettél el gyereknek lenni.... :)
2012. febr. 17. 16:16
 23/29 anonim ***** válasza:

De édesek ezek a kommentárok, nekem is könnybe lábadt a szemem, miközben olvastam.. :)

Még kommenteltem is ide 2009-ben, akkor voltam 17 éves és teljesen el voltam keseredve én is. Még mindig sokszor eszembe jutnak ezek a dolgok, és szerintem nincs olyan felnőtt, akinek nem hiányoznának a gyermek- és kiskamaszévek. A lényeg, hogy nem kell úgy felfogni, hogy hú, akkor 18 évesen muszáj felnőni és hirtelen minden megváltozik és jaj (bár ezt én is így élem meg mostanában).. de újra és újra rájövök és végül megnyugszom, hogy attól még, hogy betöltötted a második X-et, vannak dolgok, amik nem változnak..:) a gyermeki énedet mindig meg tudod tartani, ha meg is akarod.. persze, a felelősség sokszor ijesztő, de hozzá lehet (hozzá kell?) szokni:)

És talán hiányzik nekem is az 5-10 éves korszakom, és van, hogy elpityeredem, hogy miért nem lehet most is olyan könnyű minden, mint akkor, DE... de most, ebben a pillanatban mégsem mennék vissza:) már valaki írta itt, felsorolta a dolgokat, főleg azok miatt.

Kérdező, hogy vagy amúgy ezzel mostanában?

2012. márc. 4. 19:58
 24/29 anonim ***** válasza:
56%
Én most leszek harmadéves egyetemista, és nekem is ez jutott eszembe. :(
2014. szept. 2. 18:05
 25/29 anonim válasza:
56%
Úhh most 22 vagy 😦😐
2016. júl. 3. 11:44
 26/29 anonim ***** válasza:

De jó hogy megtaláltam újra ezt a kérdést...:D

Azóta 20 lettem. Milyen nyálas, gyerekes szöveget írtam anno 5 éve úristen...xD

2016. aug. 17. 17:52
 27/29 anonim ***** válasza:
56%

Gyerek vagy még :) Én megfogadtam a te korodban, hogy sosem hagyom kiveszni magamból a gyereket. Mindig imádni fogom a Harry Pottert, a hógolyózást, a karácsonyt, a mesenézést stb. Most 24 éves vagyok, és az elmúlt 10 évben olyan kemény sz*rságokon kellett végigmennem, és még mindig kell, hogy egyre kevésbé érzem magamban azt a gyermeket, akit nem akartam elveszíteni :( Nem felejtettem el, milyen volt, és hiányzik.

Remélem, neked olyan életed lesz, hogy mindig meg tudod majd őrizni ezt a részedet! :)

24/L

2016. aug. 17. 19:42
 28/29 anonim válasza:
Annyira örülök hogy megtaláltam ezt a kérdést, mert most nagyon szükségem volt ezekre a válaszokra, szóval köszönöm :) most lettem 16 éves 2020. december 23án, és borzasztóan érzem magam. A szülinapom óta folyton szorongok és sírok minden éjjel hogy mennyire nem akarok felnőni, mert én még nem állok készen arra hogy egyetemre menjek vizsgákat írjak legyen egy munkám egy családom és jó életem legyen. Nagyon sokszor gondolkodtam az öngyilkosságon, hogy nekem nem is kéne felnőni mert csak egy ember selejt leszek aki soha nem fog elérni semmit az életében azért mert nem tudok semmit se elfogadni, feldolgozni és haladni vele. Nem vagyok a legjobb tanuló, most vagyok 10.es és az online oktatás kikészített, mivel itthon nem tudok tanulni egyszerűen nem vesz rá semmi arra hogy kinyissak egy könyvet és tanuljak. Nem látok magam előtt egy jövő képet ahogy elhelyezkedtem a szakmámban, ahogy saját házam lesz, családom. Mindenki körülöttem életvidám és hevesen tanul hogy az lehessen ami lenni akar, jól érzik magukat emellett buliznak, cigiznek, baráti társaságokkal iszogatnak, én most már 16 évesen még életemben nem ittam, és cigit se fogtam a kezemben, egy buliban nem voltam soha, és ezért máshogy néznek rám a kortársaim. Én amióta az eszemet tudom itthon vagyok, gépezek hajnalokig, inkább online barátkozok. De egyszer úgyis rá kell jönnöm hogy amit csinálok az nem vezet sehova mert így nem lesz belőlem semmi és senki. Köszönöm mégegyszer válasz írok hogy elmondtátok a személyes történeteiteket, remélem azóta már boldog és sikeres életetek van :))
2020. dec. 28. 02:42
 29/29 anonim ***** válasza:
Én 26 éves lány vagyok, és én sem akarok felnőni... pedig dolgoztam már pár helyen, de annyiszor sírógörcs tör rám, hogy kisgyerekként milyen jó volt, mintha folyamatosan be lennék tépve, vagy nem is tudom leírni azt az érzést... néha pár pillanatra mikor becsukom a szemem és visszagondolok, annyira nyugodt érzés tör rám, bár homályos, de még is boldog, és önfeledt... és gondtalan... amikor semmi gondod sincs, csak jól érzed magad, amikor hallod a felnőttektől, hogy "munka", "számla", "depresszió", "étel", stb... neked fogalmad sincs mi a fenéről beszélnek, csak ülsz ott a szőnyegen és játszol valami játékkal, és boldog vagy, és még az idő múlását sem érzékeled... tényleg ezt az érzést felnőttkorban már csak szerekkel kapod vissza, és azzal se mindig... én már tényleg azon gondolkodom, hogy ha még megvannak a játékaim, akkor előkeresem őket, leülök a szőnyegre, és azokkal fogok játszani... közben halkan szólnak azok a zenék amiket akkor hallottam... annyira visszamennék...
2021. febr. 25. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!