Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Baj, ha nem akarok felnőni?

Baj, ha nem akarok felnőni?

Figyelt kérdés
15 és fél éves vagyok és míg a környezetemben levő velem egykorúak bulinak, szexelnek, cigiznek, piálnak, én azon töröm a fejemet, hogy már nem vagyok gyerek. Szörnyen rossz érzés. Számít az a fél év? Mármint hogy már fél év eltelt a szülinapom óta? Mert én azt érzem, hogy egyre jobban múlik az idő és nemsokára 18 leszek. 16 évesen az embert már nem hívják gyereknek vagy kislánynak. 17 évesen már felnőttként kezelik. 18 évesen már hivatalosan is felnőtt. Olyan fura, hogy még 3 éve játszottam. Olyan hamar elmúlt ez az idő. Szeretnék még gyerek lenni..15 és fél éves vagyok és ez annyira hihetetlen. Bárcsak megállíthatnám az időt és nem kéne attól tartanom, hogy már felnőttként senki sem fog "aranyosnak" vagy "kislánynak" nevezni.Tudom, most sokan tartanak gyerekesnek, de én nem akarok bulizni, pasizni, stb. Ne értsetek félre, nem vagyok prűd meg nagyon is érdekelnek a srácok, csak jobb lenne, ha még lenne egy kis gyerekkorom és nem múlnának el annyira gyorsan ezek az évek. Nyugtassatok meg kérlek, hogy még nem kell ennyire félnem a gyerekkor elmúlásától..
2009. szept. 26. 23:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
78%

Én is majdnem így vagyok vele,vagyis azzal a résszel,hogy jó lenne még egy kis gyerekkor. Kéne az,hogy gondtalanul játszok az udvaron,nincs stressz,kicsi vagyok,boldog vagyok,önfeledten játszom...Hiányoznak a 90-es évek,annyira jó volt akkor minden.Jobb,mint most.De hát ez van.Visszautaznék legszívesebben az időben,egy kicsit belecsöppenni a gyerekkoromba,annyira jó lenne:( Tényleg ijesztő,hogy nemsokára egyetem,pályaválasztás,hogy dolgozni kell,hogy felnőtt leszek,hogy saját családom lesz...

Irigylem a gyerekeket,akiknek nincs semmi gondjuk,akik még keveset tudnak a világról...

Igaz én nem vagyok szűz,cigizem és néha iszok,de attól még ugyanúgy visszavágyom a gyerekkoromba néha napján:/

16L

2009. szept. 26. 23:33
 2/29 A kérdező kommentje:
:) Nos, én nem a pályaválasztástól meg a "nagybetűs élettől" félek, mert nincs problémám a felelősséggel. Tudom, hogy nekem tanulnom kell, jól kell teljesítenem, aztán továbbtanulni, karriert építeni stb. Csak egyszerűen még szeretnék gyerek lenni. Nem a szabadság miatt, hanem hogy ne nevezzenek felnőttnek, mondják rám, hogy kislány, törődjenek velem meg ilyenek. Néha úgy érzem, hogy valami nincs rendben velem..mindenki más már felnőtt akar lenni, hogy azt csinálja, amihez kedve van.
2009. szept. 26. 23:47
 3/29 anonim ***** válasza:
88%

Nem baj, hogy nem akarsz felnőni, de el kell fogadnod majd, és be kell illeszkedned.

Én 20 éves vagyok, és nagyon vágyok vissza a gyerekkorba. :)

Még iskolába járok, szakácsnak készülök, és ez jó, mert szeretem nagyon, de már megcsapott egy párszor a felnőtt lét, munkahelyre járok be dolgozni suli által, plusz az anyagi dolgok is ijesztőek. Számlák, bevásárlás, stb.

2009. szept. 26. 23:58
 4/29 anonim ***** válasza:
88%

Te aztán tudod, mi jó neked! Ne félj! csak előre! Tele a fősuli azokkal, akik így gondolkodtak!

Keress piacképes szakot, ami érdekel is!

A gondoskodás... hát erre nem tudok mit mondani. Sikeres leszel és előre fogsz csak nézni! Addig ez van! Nem ciki néha odabújni anyudhoz! Ő biztosan mindig figyel rád!

Én már akkor kibuktam, mikor 5. osztályben nem a tanító néni anyáskodott felettünk, hanem óránként kézről-kézre adtak a tanárok minket... aztán itt vagyok 21 évesen, és a babámról gondoskodom...

2009. szept. 27. 00:59
 5/29 anonim ***** válasza:
91%
Én is pont ilyen voltam, mint te. Csak érettebben gondolkodsz az átlagnál. Élvezd ki ezeket az éveket, és nyugi, sokan gyereknek tartanak még az egyetemen is. Én akkor váltam felnőtté, amikor megszületett a lányom (28 évesen), tényleg nehéz. A barátnőimmel mindig tudunk olyanok lenni, mintha 13 évesek lennénk és ez kell is!
2009. szept. 27. 07:34
 6/29 anonim válasza:
89%
Én is 15 vagyok és nekem ez az általános iskolából való ballagás előtt kb. 1 évvel jelentkezett.Énis pont ezt érzem.Örülök, hogy más is így van vele, és már elfogadtam, hogy ez így van rendjén de örökké vissza fogok vágyni az önfeledt gyermekkorba..
2009. szept. 27. 14:13
 7/29 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanez van nálam. 16 leszek okt 3án, most 10-es vok... Nagyon rossz lesz. Nemtom miért így állok hozzá, pedig optimista fajta vok. Nagyon felgyorsult az idő. Általános iskolába szenvedtem h jaj, de sz@r, most meg visszakívánkozom ide, mint a felnőttek amikor mondják: Bárcsak Én is még suliba járhatnék stb stb. Ezért próbálok úgy élni, hogy pozitívan fogom fel a dolgokat, kihasználom a szabadidőmet.
2009. szept. 27. 19:13
 8/29 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Ahogy olvastam a kérdésed kicsordultak a konnyeim:(

Teljesen megértelek, velem is ez van!

14 éves vagyok, 1-2 éve inkább még felnott akartam lenni, de ahogy múlik az ido egyre inkább vissza szeretném kapni a gyerekkoromat! Gyerek akarok maradni orokre mint Pán Péter a mesében... Nem tudom miért! Jobban megértem magam a gyerekekkel és az állatokkal mint a saját korosztályommal vagy a felnottekkel. Olyan aranyosak és ártatlanok, én is olyan akarok lenni, orokre!

Nem érdekel, hogy ez miatt bolondnak tartanak az emberek, de a gyerekekben sokkal tobb varázs és szeretet van...

Az uzletben meg akárhol már le is szoktak magázni, ezért nagyon haragszok is, de sajnos nem tudok mit csinálni...:(

Gyerek akarok maradni és kész! Lélekben úgyis mindig az leszek, ugyanaz a gyerek aki mindig is voltam és ugyanaz a gyerek aki mindig kereste azokat az embereket akik segítenek neki megérteni az életet.

Ne félj, nem vagy egyedul! Ne érezd magad kirekesztve!

Sokan meg fognak még vetni minket, de ne érdekeljen!

2009. szept. 27. 20:29
 9/29 anonim ***** válasza:
74%
Én márciusban leszek 17 éves.Én pedig vagy visszamennék abba az időbe mikor még önfeledten fogócskáztam az udvaron,vagy lennék 30 éves lennének gyerekeim,férjem,állásom.Nem tudom miért de utálok gimisnek lenni.A suliban szeretek lenni,de utálom azt hogy egyes dolgoknál azt mondják hogy "jaj te még ehhez kicsi vagy" utána meg "már nem vagy gyerek".Utálok tanulni,olyan jó lenne ha már dolgozhatnék.(mondjuk emiatt sokan néznek hülyének).Én sem járok bulizni,nem pasizok nem cigizek.Inkább az érettebb pasik tetszenek nem a velem egykorúak.Szerintem neked kéne egy olyan valaki aki veled egykorú és hasonló gondolkodású,akivel másról is lehet beszélni.
2009. szept. 29. 12:49
 10/29 anonim ***** válasza:
74%

Dehogy baj,nincs baj ezzel.És nagyon jól teszed hogy nem sürgeted amit nem kell,mint a többi veled egyidős fiatal.Én 16 évesen még Barbiztam uncsitesómmal!!!Te is játssz még ha úgy érzed,hidd el,az a gáz akik ennyi idősen már játszák a felnőttet!

22/L

2009. szept. 29. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!