Hány éves kortól lehet kávét inni? 13/L
figyu,ne kávézz! rászoksz xD rondák lesznek a fogaid és büdös lesz a szád, a szüleim is, cigi kávé cigi kávé, és phu h néznek ki, kész bányarémek x'D maradj a kakaónál meg a teánál, finomabb is :D de ha reggel kómásan kelsz fel és iszonyú álmos vagy, akkor vegyél a boltba vmi energia italt, attól nemlesz büdös a szád :P
14/F
Szerintem se nagyon kávézz. Ha mindenképpen inni akarsz, koffeinmenteset igyál, vagy csak olyat amiben kevés a koffein. Azt javaslom, ha nem akarsz 13 évesen a kardiológusnál meg szívultrahangon kikötni, ne kávézz.(Ne kövesd az én példám, tapasztalat. Habár én már előbb kerültem oda :D)
Bármennyire is szeretem a kávét, csak koffeinmenteset iszok vagy cappuccino-t. ;)
14/L
A kávé finom. Én koffeinmenteset szoktam inni, meg néha iszom sok tejjel, kevés kávéval, mert apa megengedi.
12/L
Manapság már mindenhol lehet olvasni, hogy a kávé egészséges, habár a rendszeres kávéivásnak azért vannak nem kívánatos mellékhatásai is, amire érdemes odafigyelni (kisebb baj, hogy elszínezheti a fogakat, de a csontritkulást is elősegíti, ez ellen lehet tenni).
A fejlődő szervezetnek nem feltétlenül szükségesek a serkentő anyagok, mint a koffein, habár mondjuk napi egy presszókávé koffeintartalmától nem lesz baja senkinek (kivéve a kisgyerekeket, nekik nem szabad).
10 éves kor felett valószínűleg nem lesz bajod a kávétól, de nem érdemes rászokni, rendszeresen fogyasztani. Viszont sokkal fontosabb, hogy kerüld a kólát és az energiaitalokat.
Miközben általános dolog, hogy gyereknek nem adunk kávét, sok 6-7 éves gyerek rendszeresen iszik kólát, amiben szintén sok koffein van.
Egyébként ma már sokféle minőségi koffeinmentes kávét is lehet kapni, így aki valóban az íz miatt issza fiatalon, annak ez javasolható. Ha az élénkítő hatás miatt, akkor én inkább a zöld teát javaslom.
Finom alternatíva lehet még a cikória-maláta kávé (maci kávé, inka kávé), tejjel kevés cukorral (ki hogy szereti). Habár messze van az íze egy igazán jó kávétól, de egy tejeskávé szintet azért megüt, mellesleg, ha nem is kimondottan kávé ízű, a maga nemében finom ital :).
Gyerekeknek,ugy, mint felnootteknek szabad kavet inni,mert jot tesz.
Erositi a szivet. 10 eves kortol szabad tejjel feloldott 3in1-t.12 evtol pedigtejjel feloldott rendes kavet.
Orvos igazolta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!