Nektek az ilyen hogy esne? Szerintetek rossz lehet neki?
Az osztályunkról van szó,pontosabban az egyik osztálytársunkról (aki egyben a legjobb barátnőm is,de ez most nem lényeges.)..Ő nagyon jól tanul,1. osztály óta csak ötösei vannak és nagyon okos nem sokat tanul otthon se,inkább órán megjegyzi az egészet, csak a házikat írja meg..az egész osztállyal ellentétben. 7. osztályban a mi osztályunk is elkezdte ezt a közös házimásolást, ha valaki nem csinált házit( ez tavaly még elég ritka volt) az óra előtt bevonult a mosdóba és ott megírta. De akkor még nem volt ilyen hogy egymásról írtuk volna. Most viszont 8. osztályban szerintem ez már kicsit túlzás amit az osztályunk csinál. Senki sem csinál házit otthon, egyáltalán, mindenkinek az az elmélete van hogy majd a barátnőmről lemásolják. Ő egyébként ezt nembánja (vagyis azt mondja) , csak már órák előtt szinte az egész osztály rohan a füzetéért, van aki szó nélkül ki veszi a táskájából ( ma egész nap azt kereste, aztán matek előtt az egyik fiú visszaadta neki,hogy "köszi a házit") stb. De tényleg nincs olyan nap hogy ne adná oda minimum 10 embernek. Igazából nem látszik rajta hogy ezbántaná,vagy valami,meg egyébként is ő nem az a lány akit az osztály csak a házikért szeret, őt csak úgy házi nélkül is mindenki nagyon szereti:). De ma végiggondoltam ezt az egészet, és lehet önző vagyok de én egy idő után már abbahagynám a folytonos házi adogatás. Egyszer kétszer oké, de amúgy meg..főleg ha ilyen fél-1 órás feladatokról van szó. De nemtudom..Ha a lány helyébe lennétek nektek ez rossz lenne?
8. osztályosok vagyunk ( de én nem tartozom a házikéregetők közé)
Tobbfele reagalas is lehetseges:
1, direkt rosszul irom meg a hazit, de magamnak meg lesz egy kulon papiron. Mindenki lemasolja, s mikor oran ellenorizzuk, valakit felszolitanak, hogy mondja meg a helyes valaszt, o rosszat ad meg, majd jelentkeznek, s megmondanam a helyes valaszt. Ekkor vagy kiugrik a nyul a bokorbol, vagy veszi a lapot es tobbet nem masol.
Ha duhosek lennenek erte, es kerdore vonnanak, akkor kozolnem veluk, hogy nem kene masolni.
Vagy csak siman kozlom, hogy tobbet nem adom oda.
Eleve nem kellett volna mindenkinek megengedni, s foleg nem allandoan. En baromi pipa lennek, ha valaki szo nelkul belenyulkalna a taskamba, s aztan meg orakkal kesobb adna csak vissza, s meg csak nem is kerne bocsanatot, hogy kivette a taskambol.
Nekem rosszul esne, rólam is másoltak anno.. Egyszerűen nemet mondtam, én otthon megszenvedtem vele, ők meg 2 perc alatt lemásolják. Az meg, hogy kiveszik a táskájából, hatalmas pofátlanság.
Én is azt tenném, amit előttem is írtak: rosszul oldanám meg, azt szépen leírnák, de lenne egy jól megoldott példám is.
Ezért egy ideig megutálhatják, de ez is csak őket minősíti, ha azt akarják hogy jó legyen, oldják meg maguk.
Gimnáziumban nálunk is ez volt.Szerettem a fizikát,kémiát,bioszt,egyszóval a reál tantárgyakat,jo is voltambelölük,söt elörébb is voltam évekkel mint a tananyag,amit tanitottak.A tanár ezt tudta rolam és egész másképp is nézett rám.Na mindegy.De ugyanez volt rajzbol is ,mert abban is jo voltam.Csak ugye,elkezdtek rászokni arra h nem is kell nekik irni leckét mert majd a "hülyétől" elkérjük és kész,de forditva én annyit sem kérhettem tölük h a pontos időt megmondják,mert inkább kitaláltak mindenféle lehetetlen f'szságot,csak hogy ne kelljen megmondani.Persze jöttek az "ál bocsánatkéréssel",meg a sok "soory"-val de csak azért h ujbol leirhassák rolam.Ők otthon tanulás helyett buliztak agyba föbe,mert tudták h rolam majd leirják.És tudod olyanok az emberek,h ha hagyod h csinálják,akkor egyre jobban és egyre pofátlanabbul,de ha szolsz akkor megsértődnek,de csak azért h még neked legyen lelkiismeret furdalásod h aztán te kérjél bocsánatot és ö felségük eminanciája vagy elfogadja vagy nem,mert ezt akarják elérni,kihasználni manipulálni,pofátlankodni,megalázni,beégetni,kicsúfolni,keresztbe rakni,sz'rt keverni,pletykázni stb stb.Ehhez szinte majdnem minden kis tini ért.Tisztelet a kivételnek.Sosem szabad hagynod magad!
De 1. Ha most, ennyi idős fejjel beleturkálna a táskámba,én egészen egyszerüen eltörném a kezét lábát és olyan világosan elmondanám neki h még1szer meg ne merje tenni mert nem lesz mivel kivenni a táskámból,és fognám a kedves gyereket és beleb'sznám a kinti konténerbe.De egyébként ne csináld,mert sz'rba nem érdemes nyulni,mert a törvények a mocskoknak kedveznek!
2.Ez TÖR-VÉNY-SZE-RŰ,Nincs olyan iskola,ahol ne közösitenék ki azt akin látják h problémái vannak vagy egy kicsit csendesebb.Ezek az emberek annyira lelkiszegény emberek h azt elmondani nem lehet!!Én tudom h nem lennék ilyen,h ez miért nincs igy a többi emberrel?Passz.De sz'r nekik,csak magukat minősitik.Ez van ha elkényeztetjük a kedves langaléta flash haju kis köcsögöt,aki jo dolgában azt sem tudja h hová rakja az energiáját.Ezek mindig abban a tévhitbenélnek h joguk van mindenhez,de felelősségük az nincs és a tetteik következményét sem vállalják,de amugy mindenkor máskor nagy legények.
Ha meg nőröl van szó,akkor meg finoman elmagyaráznám neki h álljon meg most már a díszlépés.Megsértődik,mert még ö fog megsértödni,még szép,de le kell sz'rni,majd elgondolkodik,ha az ilyenek képesek rá.
Na mind1.
Én is a táskában turkálást találom gusztustalannak. Szerencsére nálunk ez nem szokás, csak közeli barátok-barátnők közt, úgyhogy senki nem haragszik meg. Bár ez tényleg csak pár embert takar.
A házi másolás: ha nem zavarja akkor nincs benne semmi fura, én is odaszoktam adni őket. Mert lehet,hogy nem kap mínuszt pl matekból,de attól nem biztos,hogy meg is tudja oldani a lemásolt dolgokat. Szóval hosszútávon nekik nem jó, ami pedig nem az én problémám.
Csak egy példa,végzős gimis vagyok, angolból írtunk egy nagy összegző dogát olyan szintűt mint az érettségi,volt olyan ki összecsalta/puskázta az ötöst, miközben magától csupán a "nevem,korom,lakhelyem" részt vagy a napirendet tudná összehozni hibátlanul(ami egyébként benne sem volt) Ezzel csak saját magukat és a szülőket verik át,akik gondolom elkönyvelték,hogy a kisgyerekük milyen okos és milyen jól fog teljesíteni az érettségin.
Én gimis vagyok,néha tőlem is elkérik a házit (néha,és csak páran) odaszoktam adni. A tanár úgyis tudni fogja,hogy nem ők írták meg:)
Engem nem zavar,egyedül azt utáltam(de megbeszéltem vele),mikor szünetbe gyors lemásolja, f/ngja nincs az egészről amit leír,de órán okoskodik,hogy ő tudja. Na az nagyon idegesített,de mikor következőleg kérte a házit,mondtam,hogy 'minek adjam oda,hogy okoskodhass vele' nyújtottam a füzetemet,nem vette el,besértődött,de azóta se kérte el a házim:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!