Jó neveléssel minden megoldható?
Figyelt kérdés
Itt anyáktól olvasom mindig, hogy "jajj az én gyerekem jól lesz nevelve, nem csinál ilyet majd". Pl: nem szexel 15 évesen, jó tanuló lesz... meg minden. Ezt komolyan így el is hiszik?? Mert sok esetben pont hogy a gyerek az ellentétét csinálja mint amit bele próbálnak nevelni. Vagy talán egész nap a gyerekkel foglalkoznak hogy tökéletesen jól nevelt legyen? Miért hiszik hogy neveléssel minden megoldható? Hogy tervezik tökéletesre nevelni a gyereküket az emberek egyáltalán? Azt hiszik hogy majd azt teszi mindig amit mondanak neki?2013. ápr. 7. 12:03
11/14 A kérdező kommentje:
Felnőtt vagyok, nem tini és engem is jól neveltek, pont mint az első hozzászólót... mégis 11 évesen már pasiztam, 14 évesen már szexeltem, 15 évesen suli után kocsmába jártam, lázadtam, stb. És végül egy normális felnőtté váltam. És nem értem azokat akik itt írják, hogy így meg úgy nevelik majd a gyereküket és akkor nem olyan lesz mint mondjuk én voltam. De, lehet hogy pont olyan lesz... senki nem láthatja előre. Csak ne nézzék már le a másikat ismeretlenül is, azt mondják itt nekem is hogy biztos rosszul nevelt az anyám, hát nem nevelt rosszul, ritka a nála jobb szülő csak épp én lesz*rtam magasról és mindennek az ellentétét csináltam. Jó nevelés sokszor semmit nem ér, mert egy gyereknek is van szabad akarata, nem egy kutya akit be lehet tanítani hogy mit tehet meg mit nem.
2013. ápr. 7. 20:00
12/14 anonim válasza:
Pedig az utolsónak igaza, a nevelés nem betanítás,hogy gyere blöki ugorj,de nyilván a gyerek másolja a mintát,mégis milyen az értékrendje annak aki 14 évesen már szexel? Csak mert Ő lázad?Nyilván hiába akartak a szülők jól nevelni nem sikerült,mert még felnőttként sem érzed hibának amit tettél.
13/14 anonim válasza:
ha már 11 évesen pasiztál,akkor az csak annyit jelent számomra,hogy anyukádból gondolom sikerült "hülyét" csinálni..! mert gondolom abban a tudatba élt,hogy az ő pici lánya jó kislány
14/14 anonim válasza:
a nevelés is számít meg a példa adás is
pl ne várd azt a gyerekedtől hogy könyvet olvasson ha te soha kezedbe nem fogsz egyet sem
ne várd azt hogy tudjon spórolni ha minden pénz lifolyik a kezedből
és hasonlók
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!