Foleg kamaszok (azert barki valaszolhat) mit gondoltok az Erdelyrol, az erdelyi emberekrol, tinikrol?
Barki valaszolhat, de inkabb a tinik velemenyere lennek kivancsi. Kerlek a valaszotok utan irjatok le a korotokat, nemeteket es hogy hol laktok.(pl. Magyarorszag, Felvidek stb)
15\L
*rokonom
*rendesebbeknek
Bocsi, kicsit fáradt vagyok már. :)
A romániai emberekkel nincsen semmiféle problémám.Volt egy román család,akikkel a szüleim jóban voltak,én meg a fiúkkal jártam talán 1-2 hetet mikor még 4.osztályos voltam.:)Aztán utána a szülei nagyon kedvesek lettek hozzám,viszont sosem voltam náluk,de hallottam róluk,hogy nagyon vendégszerető emberek.Az anyukájának a mai napig köszönök,az apukáját sajnos már rég nem láttam.A fiúval már nem beszélek,de nagyon kedves volt ő is mindig hozzám,bár csak ilyen ártatlan gyerekszerelem volt közöttünk,semmi több.:)
A másik jó élményem a középiskolához fűződik.2010 szeptemberben kezdtem el járni a középiskolába,ahova még most is járok,jövőre végzős leszek.Az első matektanárom Romániából jött,először nagyon féltünk tőle,de nem tudtuk,hogy román.Nagyon szigorú volt fél évig.Aztán májusban elmondta,hogy ő elmegy.A többiek örültek,de addigra én már megszerettem.Azóta is tartom vele a kapcsolatot neten,kétszer voltam nála korrepetáláson.(nő ő is)
10.osztályba átvett minket egy másik Romániából érkezett tanár.Róla már alapvetően tudtuk,hogy honnan jött,de nem ítélkeztünk emiatt.Nagyon kedves,pozitív energiákat sugározó nő,ő nem öltözik csicsásan,nem városias,hanem közvetlen.Megköveteli,amit megtanít,a kisdogákat szigorúan osztályozza,40%-tól ad kettest.Szólt róla egy kérdésem itt gyakorin,de a dolgot még mindig homály fedi,és azt hiszem,hogy így is marad,mert mostanában zárkózott lett,gondjai,problémái vannak.Persze így is nagyon segítőkész és kedves maradt.Mutatott magáról kiskori képeket,így láttam egy kicsit Romániából..na meg ugye Google Maps,mire való,ha nem arra,hogy bejárd a világot,ha nincs más lehetőséged?Hát megnéztem Bukarestet,mert ott van egy EA studio és egyszer oda akarok eljutni.(oda is..)
Csupa jó tapasztalatom van a romániai magyarokról és a sima románokat is ez alapján ítélem meg,szerintem a nyelvük is szép.:)
17/L
Koszi a valaszokat! Jo olvasni, hogy azert meg vannak emeberek akiknek jo benyomasa van az Erdelyiekrol.
Persze hogy vannak itt is mindenfele emberek, nem mindenki a legjobb peldakep. Azt utalalom amikor valakit a nemzetisegerol vagy a szarmazasarol itelnek meg. Pl: "ez magyarorszagi, szoval biztos bekepzelt", vagy : "nezd mar meg azt a csangot, milyen "mokany"" stb stb. Ez szemely szerint inkabb eloszor megismerkedek vaalkivel es aztan alkotok csak velemenyt.
Nincs különösebb véleményem róluk, pont annyira nem tudok róluk semmit, mint a felvidékiekről. :)
Talán annyi, hogy érdekesen beszélnek, pedig én sem magyarországi vagyok, de itt sokkal "pestiesebben" beszélnek (főleg a mi környékünkön, máshol pedig szegediesen :D).
Ami még zavar, hogy amikor Magyarország szétszakadásáról van szó, akkor mindenki csak Erdély és a Felvidék miatt háborog, Vajdaságot alig említik. Csakúgy, mint most te.
17L - Vajdaság
Hát...nekem mendenki elsősorban ember, egyéniséggel, gondolatokkal, véleménnyel és valamilyen viselkedéssel, és csak azután valamelyik nép/vallás/család/város/iskola tagja. Pont ezért, nekem nincs általános véleményem egyik ország, vagy vidék lakóiról sem, csak egyénenként. Egy humoros, szorgalmas, becsületes, kedves és szerethető ember szimpatikus, függetlenül attól hogy az ember erdélyi vagy román vagy afrikai vagy japán, ha meg valaki egy bunkó gazember, nem hat meg hogy milyen nemzetiségű. Sőt szerintem ez nem egy "tulajdonság" hogy az ember erdélyi mint mondjuk az hogy udvarias vagy tapintatlan. Ez az emberrel "együtt születik" épp ezért rendkívül felszínes dolog ez alapján megítélni valakit, és egy népre/népcsoportra bizonyos tulajdonsággal azonosítani és általánosítani. Mindemellett azok az erdélyiek akikkel eddig találkoztam, kivétel nélkül aranyos, kedves emberek voltak.
15/L Magyarország
Gondolom ugyanolyanok, mint mi. :) Tavaly jártam Kárpátalján magyarlakta területen, beszélgettem néhány ott élő tizenévessel és meg kell mondanom, kedvesebbek, mint az itthoniak. Kedvesen fogadtak mindenkit, aranyosak, beszédesek, nem az a tipikus elcseszett generáció, mint Magyarországon.
14/L, Magyarország.
Én nagyon szeretem őket. Barátságosak, segítőkészek, aranyosak. Csak is jó véleménnyel vagyok róluk :)
Mondjuk ez annak is betudható, hogy én többször is voltam Romániában, szóval sokszor találkoztam, beszélgettem erdélyi emberekkel. Sőt a kisvárosban ahol élek, ott egyszer egy meghívás alkalmából erdélyi gyerekeket fogadtunk , 1 egész héten át! Nagyon jó volt! :D
17/L- Mo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!