Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meddig mehet el a szülő?

Meddig mehet el a szülő?

Figyelt kérdés
Több osztálytársamtól is hallom, hogy a szüleik eltiltják őket pl. gép-től,tv-től ha rossz jegyet kapnak.Rám ez nem vonatkozik, szerencsére jóba vagyok a szüleimmel.De ezt egy szülő megteheti?Van értelme megtenni?A másik dolog kicsit már komplikáltabb.Egyik oszt.társam megbukott félévkor matekból.Ezért nem engedik el a szülei Londonba(csere diákos dologra).Mivel, hogy ők nem fizetik ki.A gyerek azt mondta, hogy saját pénzéből kifizeti, és elmegy.Erre másnapra hiányzott 35 000 Ft a gyerek tárcájából, pont annyi, hogy ne tudjon elmenni.Ez törvényes így?Megteheti ezt egy szülő?

2013. ápr. 4. 16:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
39%
Meg meg teheti sőőt bármit meg tehet, az meg egy másik dolog hogy a gyermek is tehet ellene. Család védelem.. gyámhatóság stb.
2013. ápr. 5. 12:03
 12/27 anonim ***** válasza:
24%

Persze. SŐt!

A szülőknek igazuk van! Legalább 18 alatt van az osztályátrsad? IGen! Még ilyet!

Tudod ezt nevelésnek hívják. Ha kimenne cserediáknak vissza is hozathatják mert nem engedték el.

Ha tanulna/tanult volna rendesen nem lenne ilyen problémája.

Nekem nincsenek ilyen problémáim, mert én már 12-13 évesen kinőttem ebből. Tudod miért? Nem csinálom ezt, hogy de miért így miért úgy?

Tanulok, szülők rendszeresen segítenek. Napi 4-5 órát tanulok, sokszor hajnalban is. Nem vagyok olyan hű de jó tanuló de sose buktam meg, mindig olyan 3-4es tanuló voltam. Mivel látták, hogy akarom így velem nem történtek ilyenek.

Ja és emellett heti 4x járok sportolni /1,5-2 órát/, érettségire készülök, nyelvvizsgára.

Szóval ha tanulna rendesen akkor nem lenne ilyen probléma.

18/l

2013. ápr. 5. 16:28
 13/27 anonim ***** válasza:
35%
Ha velem kiabálnak a szüleim, akkor nem érdekel, mert mi vagyok én, hogy csak úgy kiabáljon velem, és még jobban csinálom a rosszat. Vagy tud velem értelmesen kommunikálni vagy sehogy. A pofontól meg még szemtelenebb leszek. Ennyi. Vagy normálisan nevelnek és jó gyerek leszek, vagy rosszul, és akkor én is rossz leszek. Nagyon szeretem anyáékat amúgy! Lehet lepontozni.-.- Soha nem fogom megütni a gyerekem, nem akarom, hogy utáljon...
2013. ápr. 6. 09:27
 14/27 anonim ***** válasza:
55%

Kedves Kérdező!

A római jogban (szóval jó régen) az atyai hatalom azt is jelentette, hogy az apa a fiát ugyanúgy megverhette, megölhette (!), mint a rabszolgáját, és eladhatta rabszolgának is.

Azóta sok minden változott. A második világháború után rossz volt az emberek helyzete.

Aztán ahogy javult, a '60-'70-ben született korosztályt már elkényeztették, hiszen minden szülő a "legjobbat, legtöbbet" akarja megadni a gyerekének.

Mostanra meg már ide jutottunk, hogy neked sem egyértelmű, hogy természetesnek veszed a napi 3-4-5-szöri (ingyen) étkezést, eltartást, napi több óra szórakozástn(gépezést) úgy, hogy azt a kevéske kötelezettségedet sem teljesíted (tanulás9, amivel nem a szüleidnek teszel szívességet, hanem magadnak.

Természetes, hogy jár a szüleid gondoskodása, ők ingyen szeretetből "megelőlegeznek" neked mindent, te meg majd a következő generációnak adod tovább.

Legyetek már tökös gyerekek, és tegyetek le valamit az asztalra, ne csak elvegyetek és követelőzzetek !!!

Kíváncsi lennék, hogy a sok gépezés mellett jut-e időtök az egyszerűbb háztartási munkákba besegíteni, vagy az is természetes, hogy a szüleitek a 8 óra munka után otthon is a ti rabszolgáitok ???!!!!

2013. ápr. 6. 20:57
 15/27 anonim ***** válasza:
53%
Aki azt írta, hogy még meg is verheti, hát téved. Ez nem a középkor. OMG!! Milyen visszamaradott emberek élnek közöttünk. Nem volt szép dolog, hogy elvették a pénzét, főleg, ha azt saját munkával szerezte meg, vagy kapott a nagyszüleitől stb. Az én pénzemet soha nem veszik el, és nem is büntetnek, habár nincs miért. Az érthető, ha eltiltják a géptől 1 hétre, vagy valami ilyesmi. Mert ha valaki nem tanul és megbukik, az nagyon nagy szívás. De gazából a szülőnek jobban oda kéne figyelni a gyerekeire. Nem csak akkor a gyereke, ha ügyes, okos, szép stb. Akkor is a gyereke, amikor baj van vele, foglalkozni kell vele. Azt persze senki nem akarja. Figyeljen oda. Rám mindig odafigyeltek, hogy kész-e ez, kész-e az, felkérdezték, és csak utána mehettem le a barátaimmal, és mra pedig megtanultam, hogy mindent meg kell tanulni, igazat kell mondani, biztonságosan élni stb. Tehát nagy részben a szülő hibája is, hogy nem tanítja meg a gyerekét, a helyes viselkedésre.
2013. ápr. 7. 09:34
 16/27 anonim ***** válasza:

"nagy részben a szülő hibája is, hogy nem tanítja meg a gyerekét, a helyes viselkedésre."

ebben igazad van, egyébként meg nem tudsz olvasni (római jogban)

2013. ápr. 7. 15:19
 17/27 senior24 ***** válasza:
68%

"Kedves 16 éves. Tudod, amikor a szülő már 1 milliószor elpofizott nektek valamit, ti bölcs és zseniálisan okos tinik, és ti még mindig hadakoztok, ellenkeztek, juszt is mást csináltok, visszadumáltok, akkor elszakad a cérna. Egy kamasz előbb csapja rá az anyjára az ajtót, minthogy az 2 szót válthatna vele. Ti csak akkor álltok szóba a szüleitekkel, ha akartok valamit. Tenni persze semmit semmiért, de megy a sértődés, ha nem kapjátok meg. Mert nektek minden jár, ugye? A szülők legtöbbje a belét kigürizi a gyerekeiért, de nektek semmi nem elég, mert a józsikának a szülei megvették a Lánchidat, akkor nektek is jár minimum ennyi. Térjetek már észhez...

Miért ne tehetné? manapság a gyereknek csak jogai vannak,kötelességei nem,ugye ??A szülő dolga,hogy nevelje a gyerekét,és a büntetés igenis kell,sőt még a pofon is belefér ha muszáj.Gondolom majd visszakapja agyerek a zsebpénzét,de jogos a büntetés.Téged aranykalitkába tartanak semmi dolgod és sose büntettek? mert akkor nem jól nevelnek a szüleid"

Még sorolhattam volna,de végre vannak emberek akiknek helyén van az esze.Most nem akarok kitérni az olyan pszichológiailag alkalmatlan kis modern droid szuperanyukákra,akik lesik minden ohaját sohaját a kis csemetéjüknek és nem veszik észre sem magukat(vagy nem is akarják)h a kis gyerköcből mekkora egy feljetlen tapasztalatlan kis követelőző szemétláda gyerek lesz aki elvárja h egész életében rakd a p'csája alá a pénzt meg fizesd ki az életét a nagy semmiért cserébe,mert a nevelési modszereik egy hatalmas 0,na ők azok akik megajándékozzák indokolatlanul a kis gyermekeik öfelsége eminenciájukat,azért mert megint jött egy panasz rájuk vagy mert megint olyant tettk h a másik szopta meg miattuk a harci f'szt.Egy ismerösöm mondta aki munkájábol adódóan nap mintnap találkozik ilyen kis mai modern droid elkényeztetett tinic'fkákkal,h NEM MINDEN SZÜLÖNEK VALÓ GYEREK!

Viszont örömmel néztem a kommenteket,mint pl amit beillesztettem ide,mert jo látni h vannak még normális emberek.

Egyetértek és mindig elpofázom,h a mai kis tinik ugy gondolják h nekik mindenhez van joguk de felelösségük az nincs!

Csak akkor mentek anyucihoz vagy apucihoz ha kell a kocsikulcs vagy pénz vagy bármi,tehát ha kell valami,de ha a szülök kérnek tőletek valamit,azt már megfontoljátok.

Akkor felnöttek vagytok,ha dugni kell,bulizni,piálni,cigizni,r'backodni,nyomulni aparkokban felhangositott mobillal,rongálni,lopni csalni hazudni,manipulálni,zsarolni,megbántani stb,de nem veszitek magatokat észre h pont akkor valljátok magatokat gyereknek ha dolgozni kell vagy segiteni vagy ha egy IGAZI PROBLÉMÁT kell megoldani vagy ha a felelősségről van szó.Követelőztök orba szájba,aztán ha nem kapjátok meg azt ami ohajotok sohajotok,(mert ugye nem érdemlitek meg vagy azt hiszitek h egyszer segitettetek valamit,akkor mindjárt jár is valami)akkor irány a facebook h anyám egy k'rva,apám meg egy köcsög.Néha családokat tesztek tönkre,zsinorban megbántjátok a körülöttetek élőket,zsaroltok,fenyegettek,követelőztök,hisztiztek mert nem kaptatok meg valamit csak ugy a két szép szemetekért.

Zsebpénz?Miért is?Dolgozz egy kicsit érte h tudd meg h a szüleidröl mennyire lenyuzzák a bört is a munkahelyeken csak azért h te a legujabb Ipod-dal vagizhass a r'banc osztálytársaid elött vagy h tele pocakkal menjél Soundra dugni.

Szóval azt hiszik a szülök h ha nem vesznek meg nekik mindent és nem nyalják ki a p'csájukat,akkor ök rossz szülök,manapság már az is jellemző h fél a szülö rászolni a gyerekre,inkább ad neki zsebpénzt,és tényleg aranykalitkában,gondtalanul éli az életét,lelkiismeret furdalás nélkül,és a végén meg csodálkozik a kedves szülö h a gyerekéből mekkora egy erkölcsileg abszulut nulla értékü ember lett.Mert h ö nem igy nevelte a gyerekét.Dehogyisnem,és még csak nevelésnek sem lehet hivni.

2013. ápr. 19. 08:57
 18/27 senior24 ***** válasza:

Különben is,mi az jogos e?Naná h joga van!Te mindenhez jogodat érzed,de ö neki ne legyen semmihez?

Már azt várjátok el h a broadway-en ébredjetek,a semmiért cserébe persze,de havi 30-40 ezer azért jár neked csak nem?

Azt sem tudod h mennyi mindent kell tenni azért a pénzért és követelsz?Az törvényes amit a ti kis tinik csináltok a világban,amit az összes tini csinál?Meséljek róla miket csináltok?Inkább ne jo?Akkor?Sokszor több pénzetek vanmár mint anyucinak meg apucinak összevetve,és még több kell.És még ehhez is jogod van meg ahhoz is meg már mindenhez.Kicsit el kellene gondolkodni.

2013. ápr. 19. 09:06
 19/27 senior24 ***** válasza:

Kedves #7-es,16 éves!

Mert h kiabálnak?Érdekes,meglehet,amikor 1milliárdszor pofáznak el valamit,és normális hangon,ti juszt is mást csináltok,utána meg teszed az áldozatot,h te nem érted öket h miért kiabálnak.És lehet h a felnött élet egy kicsit nehezebb.Majd ha te neked annyi mindenen kellene egyszerre gondolnod,dolgoznod,háztartás,gyerek,számlák,tulórák,fözés,mosás,takaritás,felelősség,egyszoval minden,amia felnött élethez tartozik,akkor lehet h te is ideges lennél,föleg ha normálisan el van mondva valami és azért sem ugy csinálod.

Ha megdolgoztál a pénzedért,akkor rendben van,örülj neki h nem kell másra költened csak a kiváltságos kis életedre,buli,pia pasi,meg r'backodni a plázákban.Mert ha a villanyszámlát kellene feladnod pl,akkor félreállna a szájacskád.Akkor az már nem lenne olyan buli mi?

ELŐBB NŐJETEK FEL,aztán pofázzatok,nemcsak a facebook-on kellene like-olgatni meg bölcs idézeteket megosztani hanem tanulni is belölük valamit,ha meg g'cire felnöttnek érzed magad akkor vállald is a tetteid után a felelősséget!

2013. ápr. 19. 09:20
 20/27 anonim ***** válasza:

Hogy megteheti-e? :D De még hogy! Ennek a háromszorosát is megteheti! A gyereket meg kell nevelni normálisan, és ez a szülő dolga. Nem csak akkor szülő a szülő, amikor a kis tininek kell új ruha meg ilyen-olyan új cucc.

Egy-egy atyai pofontól sem lesz semmi baja. Valaki itt írta, hogy megutálja a szüleit a pofon miatt? Úristen... Én egyszer kaptam, és soha többet nem kellett, mert megtanultam, belátom hogy szükséges volt, és képzeld, imádom anyukámat! =D

2013. ápr. 21. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!