Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért ilyen sok a mostani...

Miért ilyen sok a mostani kamaszok közül?

Figyelt kérdés

A tükörben fényképezik magukat, szájat csücsörítenek, stb.. És sajnos ezt a példát követik a kisebb gyerekek is. Mert ők sem akarnak lemaradni a mostani trendről. Valamint a kisebbek mindig felnéztek a nagyobbakra, és látják, hogy a nagyobb híres, ezáltal sok barátja van, szinte már sztárolja magát a tükörben, plusz a korai teherbeesések.

Akkor a kisebbek is ezt a példát követik. Ki a felelős ezekért? Részben az anyuka: amilyen az anya, olyan a lánya, vagy a média (állandóan olyan plasztikmodelleket mutogatnak a tv-ben, ami hat a gyerekekre, plussz az énekesek: SP, Justin Beaber, Hannah Montana sorolhatnám még.) És nagyobb részben a baráti társaság is.

Hova fajul még a világ? Mi lesz a gyerekeinkből? Az elbeszélgetés sem segít, mert ők már benne vannak ebben a trendi világban.

Ha nekem gyerekem lenne, én állatvilágról szóló dokumentumfilmeken neveltetném fel, nem az olyan meséken, mint a happy tree friends és társai, ahol káromkodnak, meg ölik egymást.

2013. ápr. 3. 15:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%

"A link játék pedig nem nagyobbaknak szól, hanem a kisebb lányoknak. És még a média óvná a gyerekeket, meg ők adnak hasznos tanácsokat."

A link egy olyan oldalra mutat,ahol direkt ezt reklámozzák:"vegyél le minél több ruhát,legyél vékony,rúzsozd ki a szádat,rakj magadra 50 kg alapozót meg 20 kg egyéb sminket,aztán töltsd fel közösségi oldalakra,ahol láthatják,hogy ez vagy te!"

Inkább ezt a játékot le kellene törölni.Ahogy te is mondtad,a dokumentumfilmek és a jobb mesék fontosak a gyerekek számára.A média sosem óvja a gyerekeket,mert nézd csak meg a reklámokat:

"jaj de jó ez a puding,300 Ft-ba kerül és tehénpöttyök vannak benne"

Na most ugye a gyerek ilyenkor körülbelül kiabál az anyjának,és mondja neki,hogy "anya,vegyél ilyet,mer' ezt láttam a tévében..biztos finom"

Aztán egyébként az anyuka meg is veszi,de azért panaszkodni mer hogy hónapról hónapra élnek,és nem tudja a gyerekeinek megadni azt,amire a gyerekeknek valóban szüksége van.Valóban szükség van a ruhákra,a könyvekre..stb.-re!De erre,hogy mindenféle sz*rt összevegyen az anyuka,erre nincs szüksége.Persze egy-két csokit meg kell etetni a gyerekkel,de nem mindig kell megvenni neki az adott reklámozott holmit.A mostani szülők nem tudnak nemet mondani(vagy csak nagyon ritkán.)Megpróbálják,mert akarnának nemet mondani,de beadják a derekukat a gyerek hisztije miatt.

Annyit még mondanék,hogy az általánosítás sose vezet jóra:nem szabad mindenkit megítélni a nagy többség alapján.Például rajtam általában nincs smink,csak különleges alkalmakkor maximum,vagy amikor eszembe jut.Ezért nem is hiszem,hogy magamra kellene vennem az általánosításodat.

Amiben még nem érte egyet,hogy a kicsik azért csinálnák ezt,mert felnéznek a nagyokra.Szerintem már az 1997-esek is ebbe nőttek bele,sőt ők már jobban,mint az 1995ösök(azaz én is) vagy az 1996-osok többsége.

Aztán ők már 12 évesen látták a sminkelést,mikor mi már 14 évesen kerültünk ebbe bele..szóval ők fiatalabbak voltak,mikor már ez a világ volt és így ebben nőttek..

Én mikor 12 éves voltam-ennek már öt éve-akkor még valahogy nem volt a 70 kg smink a trendi.Akkor az volt a trendi,hogy be volt köttetve az interneted,meg hogy néha a szemceruzával kiemelted a szemed.vagy kiszedted a szemöldököd.Aztán még akkor ment azt hiszem a High School Musical..jaj nem,az lehet,hogy később..akkor nem is tudom mi ment akkor..xDD Na mindegy,nem érdekes de szóval ők a sminkes világban nőttek fel,nekik az természetes volt.

17/L

2013. ápr. 3. 18:52
 12/19 anonim ***** válasza:
12%
Abszolút nem vagyok öreg,sőt a 23 évemmel,és abban igazad van,hogy a tinik nagyrésze egyre jobban elhülyül,dugnak,isznak,drogoznak,cigiznek buliznak már 13-15 évesen is ami azért szánalmas.Erről a szüleik is tehetnek mert most sok szülő képtelen megnevelni a gyereket mert jaj lelki sérült lesz ha rászól vagy ad neki egy pofont.ha odafigyelsz a gyerekedre,rendes nevelést kap és emellett értelmes akkor nem fog elzülleni,nem csinál pucsítós,csücsörítős képeket.
2013. ápr. 3. 19:25
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Ennek a kérdésnek tényleg nincs semmi értelme. Mindig is értetlenkedve figyelte az idősebb generáció a fiatalabbakat. Azt, hogy milyen zenét hallgat, hogy öltözik..,stb. Az, hogy te hogy fogod nevelni a még egyenlőre nem létező gyermekedet majd kiderül. Majd rájössz, hogy nem olyan egyszerű. Lehet, hogy az állatvilágról szóló dokumentum filmek egyáltalán nem fogják érdekelni például. Amilyen az anya, olyan a lánya meg egy nagy baromság. Majd akkor mondj véleményt, ha lesz rá jogalapod! És nem csak egy elképzelt álomvilágod lesz a gyermeknevelésről!
2013. ápr. 4. 08:22
 14/19 anonim ***** válasza:
64%

A szülők annyiban felelősek, hogy kiskoruktól kezdve nem nevelik a gyerekeiket jóra, lelkiismeretességre. Egy gyereknek mindent ötször kell elmondani, hogy megértse. Velem minden iskolába indulás előtt ismertette anyukám a "szabályokat", pl. nem csalunk a dolgozatnál, inkább rosszat kapunk saját "erőből".

Kisgyerekként Britney Spears meg Sailor Moon rajongó voltam, de ez nem volt hatással a későbbiekre. Az ember, amíg nincs kialakulva a saját személyisége, hajlamos másokat utánozni. Sokan pedig kényelmesebbnek tartják később is ezt a módszert, vagy egyszerűen csak nem merik vállalni magukat.

Ezért fontos, hogy legyen a gyerek környezetében legalább egy olyan személy, akire felnézhet. (Régebben úgy vélték, ha ez a személy ellenkező nemű, akkor a gyerek nagy valószínűséggel meleg lesz, ezért is tartották olyan fontosnak az anya-lánya viszonyt. Ez amúgy a személyiség kialakulásában tényleg nagyon fontos. Ha a kapcsolat nem működik megfelelően, vagy az anya maga depresszív, lelkileg instabil, az személyiségzavarokhoz vezethet a gyerekben.)

Tehát mindenkinek szüksége lenne egy példaképre. Biztos mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor az apukája/anyukája/nagyobb tesója/nagynéni-bácsi volt a mindenható a szemében. Mindent megcsináltunk, amit ez a személy mondott, átvettük a gesztusait, akár direkt utánoztuk a viselkedését, az ő ízléséhez igazítottuk a sajátunkat.

A fiatalok - amikor már kellően eltávolodtak a családtól, amikor már függetlenedni akarnak -ugyanezt művelik a "sztárokkal", de mivel még borzasztóan naivak, nem is tudják elképzelni, hogy nem minden az, aminek látszik.

Jó lenne, ha egyszer mindenki felnőne, szeretném is azt mondani, de még mindig azt látom mindenfelé, hogy az emberek más emberekért rajonganak, nem pedig az emberek alkotásaiért. Egyszerűen nem látnak a szemüktől...

2013. ápr. 4. 09:09
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Hibátlan érvelés, kérdező, gratulálok. A probléma csupán annyi, hogy te csak egy részét látod a dolognak, és szörnyen általánosítasz. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy minden banán zölden kerül a boltokba. Ez is igaz, részben. Igen, valóban sok ilyen fiatal van, de ne tegyünk már úgy, mintha ez csak a mostani generációra korlátozódna! Ugyanúgy voltak 80-as években és partiribik, cigisek, és alkoholisták, mint manapság. És ugyanúgy voltak régen is, és vannak ma is normális tinik. Mert vannak normális szülők, akik tudnak gyereket nevelni, és nem bízták a véletlenre. Vannak normális értékrenddel élő tinédzserek, akik nem dugnak, és piálnak ész nélkül. Elég sok ilyet ismerek, és szerintem a te környezetedben is akad ilyen. Szóval mielőtt véleményt formálsz valamiről, gondold át, hogy vajon tényleg úgy van-e.
2013. ápr. 4. 15:57
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem ez egy borzasztó nagy általánosítás. Csak a lányok fele ilyen, a másik fele undorodik ettől a viselkedésformától. Csak a tükörben pózolós csajoknak nagyobb a szájuk, ezért mindenki rájuk figyel, és szinte 'megsokszorozódnak', olyan, mintha háromszor annyi lenne belőlük....Hidd el, vannak még normális tinik, akiknek a tanulás fontosabb, mint az ilyen 'trendek'. Jómagam és az összes barátnőm is ebbe a csoportba tartozunk, nekünk így tökéletes, akinek meg kacsaszájas profilkép kell, ám legyen.

Egyébként attól, hogy kiért rajong az illető (gondolok itt az énekesekre, színészekre) még nagyon nem dönti el, milyen lesz a személyisége. Ismerek Justin Bieber-fan lányt, aki nagyon kedves és egyáltalán nem az a 'divatozós' fajta, meg olyan is, aki Queen-t és Guns N' Roses-t hallgat, mégis bunkó és tiszteletlen. Ez nem ettől függ.

2013. ápr. 4. 19:09
 17/19 anonim ***** válasza:
azért azt megkérdezném hogy hány éves a kérdező.nem csak a nevelésen múlik hogy milyen lesz a gyerek,hanem a baráti körétől is.szerintem fele-fele arányban.engem a szüleim a jóra tanitottak mégis 14-15 évesen olyan baràti körbe keveredtem hogy majdnem 10 évet végig buliztunk iskola majd munka melett.aztán az a korszak lecsengett mindenkinél és
2013. ápr. 6. 21:44
 18/19 anonim ***** válasza:

azért azt megkérdezném hogy hány éves a kérdező.nem csak a nevelésen múlik hogy milyen lesz a gyerek,hanem a baráti körétől is.szerintem fele-fele arányban.engem a szüleim a jóra tanitottak mégis 14-15 évesen olyan baràti körbe keveredtem hogy majdnem 10 évet végig buliztunk iskola majd munka melett.aztán az a korszak lecsengett és mindenkinek családja van.nem lettünk rosz emberek.tudjuk mi a jó és helyes.azt hogy pózolnak a tűkörben meg ilyenek majd kinövik.az egy dolog hogy sokat jár szórakozni a kamasz meg tinédzser gyerek...tudnia kell hogy mit lehet és mit nem.na itt van a szűlőnek ráhatása.

na az meg hogy a gyerekemnek meg veszem 300 forintért a paulina joghurtot azzal mi a gond?nem egy darab kerül annyiba.ugyan úgy a danone joghúrt még drágább.meg nem hiszem hogy a kérdező nem hisztizett gyerekkorában semmiért amit a médiában látott.

2013. ápr. 6. 21:52
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
16 éves vagyok de sok mindennel nem értek egyet pl: nekem hagyják a szüleim hogy buliba igyak (nem holt részegre) és eddig mindig haza értem józanul,nem hánytam... másik ismerősömet meg mindentől tiltják 10re haza kell mennie mi lett belőle ? első alkalomból hogy nem otthon aludt annyira berúgott hogy nem tudta hol van pedig nem hülye gyerek a szülei meg szigorúak szóval nem jó ha teljesen tiltod mindentől.. mert attól még csinálni fogja. Másik dolog meg a cigi kérdés ugyan nem cigizek de nem tudom hogy függ össze a 2 dolog nekem van ismerősöm aki egész nap otthon ül,nem iszik,cigizik soha és nem jó tanuló a másik meg cigizik rendszeresen de ettől függetlenül jeles tanuló és magatartásra sincs gond vele. Az meg hogy tanítják az okostelefon használhatót normális dolog fejlődik a technika igazából iskola könyveknek sincs értelme 1 laptopal minden egyszerűbb lenne.
2013. ápr. 9. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!