Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális ha ilyeneken görcsölö...

Normális ha ilyeneken görcsölök? Középiskolások, nektek is megfordul ilyesmi a fejetekben?

Figyelt kérdés

Félek az érettségitől! Félek a továbbtanulástól! Félek a jövőtől!

Egy jó színvonalú (bár nem elit) gimnáziumba járok. Az oktatás lehetne kicsit jobb is, de összességében nincs nagy gond vele. Az osztályunk elég vegyes, van aki komolyan veszi a tanulást, van aki a szó szoros értelmében lesz@rja az egészet és inkább él a mának. Én az előbbibe tartozom.

Nézegettem a felvételi követelményeket, ponthatárokat az általam kiszemelt szakokra. Hát a sírás kerülgetett. félreértés ne essék tudom, hogy tanulni kell, hogy bekerüljek a felsőoktatásba de mégis kétségek gyötörnek. Nem tudom, hogy egyáltalán le tudok e érettségizni, nyelvvizsgázni. Egy diplomát megszerezni meg.... Most kezdek rájönni mennyire siralmas a helyzetem. Soha nem érem el a céljaimat...

Van valaki velem hasonló helyzetben?

2013. ápr. 2. 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Hányadikos vagy?

Én is sokszor gondolok ilyenekre, főleg ebben a tanévben.. Még csak 10.-es vagyok, de már most nagyon félek az érettségitől. Megnéztem, hogy az általam "választott" szakra miből kéne emeltezni, meg milyen alkalmassági vizsgákat kell tenni... Hát, most mondom, hogy én nem fogok átmenni a tesi alkalmasságin, ha komolyan az határozza meg, hogy lehetek-e tanítónő, hogy tudok-e kézenállni. Ez most komoly?!?! Visszaemlékezve valószínűleg egy óvónőm, vagy alsós tanárom sem tudott nemhogy kézenállni, de még bukfencezni sem.

Az ének alkalmassági vizsgán még csak-csak átmegyek, mert tanultam 7 évig zongorázni, és ugye szolfédzsra is jártam, meg úgy nagyjából tudok tűzhetően dalolgatni... A beszédalkalmasságival sem lesz gond, abban jó vagyok. Na, de a TESI?! Hát... azt hiszem lőttek az álmaimnak. :(

Idén, év végén kell faktokat választani, az már megvan. Sajnos eléggé a "kizárásos alapon, mert csak ezeket értem valamennyire" döntöttem. Irodalmat, törit ééééés rajzot választok. Az irodalmat szeretem, a törit kibírom, rajzolni meg tudok, tehát egyértelműen ezek a favoritok. A fizikát, kémiát vagy a biszt értelmetlen lenne választani, ha már most egy kukkot sem értek az egészből.

CSAK ESNÉNK MÁR TÚL AZ EGÉSZEN...

Most csak tetézi, hogy A Szent Johanna gimi 8. részét olvasom, mert ott is sok szó esik arról, hogy vége, érettségi, ballagás, ilyesmi... :/

Som sikert mindenkinek a krízispontokon való áteséshez... :)

2013. ápr. 2. 18:41
 2/13 A kérdező kommentje:

Szia!

Még csak 9.-es vagyok, de ismerek olyanokat akik már ebben az évben letették az előrehozott nyelv érettségit és nyelvvizsgájuk van.

Látom nem én vagyok az egyetlen :) Tényleg elég ostobaság a tesi alkalmassági... Sok sikert neked! :D

2013. ápr. 2. 18:47
 3/13 anonim ***** válasza:

Engem is a sírás kerülget, csak én már 12.-es vagyok :D

Nyugi, 4 évvel előtte nem érdemes parázni.

2013. ápr. 2. 18:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Hát nem tudom mi lesz velem még 4 évig :DD Nem szeretnék évekig ezen parázni.
2013. ápr. 2. 18:55
 5/13 anonim ***** válasza:
velem is sokszor van ilyen, nem tudom még mindig hogy mivel szeretnék foglalkozni, és mindig bepánikolok ezen,hogy nem lesz belőlem semmi, meg ilyesmik......
2013. ápr. 2. 19:01
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, bár jövőre érettségizek. Szerencsére találtam egy olyan alternatívát, hogy az adott szak, adott főiskola (pont amit kinéztem) indít OKJ-s képzést, és ha egy évet ráhúzol ott, a fősulin, olyan papírt kapsz, mintha rendesen, a fősulin végeztél volna.

Érettségivel jelen pillanatban úgy vagyok, hogy... Mindegy, csak ne bukjak meg, de igyekszek minél jobban teljesíteni.

Ha nem vesznek fel felsőoktatási intézménybe, akkor mi van? Keresek munkát, ha beledöglök is, nem érdekel, ha a TESCO-ban kell pakolgatnom a konzerveket.

19l

2013. ápr. 2. 20:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Én most megyek 10.-be,engem is a sírás kerülget,nyugi.Nekem biosz/kémia emeltet kellene tennem.....SEMMIRE nem emlékszem a tavalyi kémia tananyagból,mert sajnos tavaly én is sz.rtam a tanulásra,szóval én duplán parázok.De majd idén belehúzok.
2013. aug. 21. 10:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is tizedikes leszek, de ugyanúgy vagyok mint te. Jaj, nagyon nem akarom az érettségit.><
2013. aug. 21. 10:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én szeptembertől másodéves leszek az egyetemen, de remélem nem baj, hogy írok :)

Szerintem felesleges ennyire izgulni, főleg 4 évvel előtte. Ha rendesen tanulsz, az érettségi nem nagy wasistdas.

Nekem 5 év volt a gimi, mert nyelvi előkészítős voltam. Előrehozottan leraktam az infót meg az emelt németet, meg mellette megcsináltam egy nyelvvizsgát. A maradék 3 tárgy már nem volt olyan vészes. Érettségi után pedig arra a szakra kerültem be, amelyiket elsőnek megjelöltem - még 10-15 ponttal a határ felett is voltam, pedig nem tartozott az alacsony pontszámos szakok közé.

Mindezt úgy, hogy nem szakadtam bele a tanulásba.

Nem kampányszerűen kell magolni, hanem egyfolytában - szerintem ennyi a titka.

Megkérdezhetem, hogy melyik szakokat és intézményeket nézted ki? :)

2013. aug. 21. 19:15
 10/13 anonim ***** válasza:
egyfolytában *tanulni - tehát nem magolni kell folyamatosan, hanem tanulni :)
2013. aug. 21. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!