Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nálam van a hiba? 42 éves...

Nálam van a hiba? 42 éves anyuka vagyok,13 éves kamaszlánnyal, és néha ugy érzem nem birok vele.

Figyelt kérdés
Csavarog állandoan a barátaival, nem fogad szot, visszabeszél, rendetlen, amit igér nem tartja be, stb. amugy jar iskolaba és nem tanul rosszul. Lehet tul szigoru és kovetelődző vagyok, vagy tényleg tul sokat enged meg magának?

#kamasz szemtelen
2013. ápr. 1. 19:31
1 2
 11/16 anonim válasza:
79%

Én egy 13 éves lány vagyok, 13 éves barátokkal akik 13 éves fejjel mesélik el nekem a 13 éves kori problémáikat, pl olyanokat mint amilyeneket a kérdező írt csak a másik oldalról nézve. Szoktam olyan könyveket is olvasni amiket pszichológusok írtak (pl Vekerdy Tamás, Ranschburg Jenő) és pont olyan helyzetekről szólnak, mint amilyenben a kérdező és a lánya is van. Szóval az egyik szemszögből már nagyon jól ismerem a szituációt, és azért olvastam el a kérdést meg a válaszokat, mert kíváncsi vagyok, hogyan néz ki a dolog a másik szemszögből. Érdekes, hogy titeket ez egyáltalán nem érdekel. A kérdező nem tud mit kezdeni a gyereke viselkedésével, nem is érti, tanácsot kér. Segíteni akar neki egy 13 éves fiú, tudna is segíteni, hiszen abban a világban él amiről ti panaszkodtok, hogy nem értitek és rögtön azt a választ kapja, hogy "Amúgy olyan vicces hogy egy 13 éves gyerek oszt észt hogy kell nevelni egy 13 éves gyereket..." . Szerintem elfelejtettetek valami elég fontos dolgot. Vagyis inkább a legfontosabbat: a kislányt akiről a kérés szólt. Ha nem érdekel mit mond egy gyerek mert "ugyan mit tudhatna ez a kölyök" akkor miért várod el hogy a gyereket érdekelje amit te mondasz neki?

Egyébként a többi válaszra reagálva:

"meg kéne beszélni a lányoddal a dolgokat ,hogy mégis mi a baja veled ,miért ilyen? Mond neki ,hogy legyen őszinte"

:D Most komolyan azt várod hogy elmondja neked az összes bánatát, megígéri, hogy szót fogad, abbahagyja a csavargást és mostantól ha valami gondja lesz neked fogja elmesélni és nem a barátainak, csak azért mert te azt kérted, hogy legyen őszinte? Valószínűbb, hogy így fog lezajlani:

- Mi a baj kislányom

- Semmi

- Ugyan már látom én, hogy baj van. Miért vagy ilyen? Velem van a gond?

- Tényleg nincs semmi bajom

- Legyél már őszinte velem én vagyok az anyukád, tudod hogy bennem megbízhatsz

- Hagyjál már békén.

Ha az a cél, hogy hozzád forduljon, ha bajba kerül, bízzon benned és hallgasson rád, az csak úgy fog menni, ha KISGYEREK KORÁBAN kialakul köztetek a kölcsönös bizalom.

Nem hiszem, hogy ezt a kölcsönös bizalmat pótolni lehet azzal, hogy elveszed a telefonját, ettől még nem fog szót fogadni, csak rákényszerül, hogy a barátait kérje meg, hogy adják oda egy percre a telefonjukat.

Ez csak az én véleményem, nem kell rá hallgatnod. Itt egy link egy előadáshoz a kamaszkorról, amit Vekerdy Tamás tart, egy olyan pszichológus, akit én nagyon tisztelek és velem ellentétben tényleg ért hozzá: http://www.youtube.com/watch?v=S29W64tkQBk

2013. ápr. 2. 13:21
 12/16 anonim ***** válasza:
az azért röhejes,hogy mindig a szülőt kell hibáztatni a gyereknek mindent el kell nézni,meg neki csak jogai vannak kötelességei nem,utolsó olvass inkább gyereknek való könyveket
2013. ápr. 2. 13:24
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ültesd le a lányod,és beszéljetek 13 éves még egy gyerek,állandó csavargás a barátokkal hétköznap szerintem nagyon nem fér bele, a hazugság sem,ennyi idősen már bőven besegíthet a házimunkába,rendben tarthatja a saját szobáját,hétvégén csavarog kicsit,persze tudod kivel megy el hova és sötétedésre haza ér pl.ha visszabeszél és nem csinálja meg a dolgát akkor te sem teszed meg amit kér,és megbünteted.Lehet hogy már kamaszodik,de akkor is gyerek és még most nevelheted később már nem,tartsa be a szabályokat és akkor te is több teret adsz neki.
2013. ápr. 2. 13:32
 14/16 anonim ***** válasza:

11-es.

Te egy értelmes 13 éves vagy. Létezel egyáltalán? :D

2013. ápr. 3. 14:20
 15/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a segito valaszokat!!! Olyan divat is van az osztalyban,hogy vagjak,karcoljak a sajat kezuket... erre az osztalyfonok is felfigyelt,es pszichologus,csaladsegito,stb lett a vege... Orulok ha fiatalabbak irnak,igy megismerven az o gondolatukat!
2013. ápr. 4. 18:28
 16/16 anonim válasza:
Esetleg ha elmondanád hogy te miket mondasz/csinálsz, nem csak a lányodnak a hibáit sorolod fel!
2013. szept. 9. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!