Miért gondolja a nagykorúak többsége azt, hogy a 17 éves az még kisgyerek, a 18 pedig már érett, felnőtt?
persze tisztelet a kivételnek
de a legtöbb huszonpár éves ismerősöm lenézi és gyerekként kezeli a 18 év alattiakat, akkor is, ha csak 1 év választja el őket a nagykorúságtól. egy 17 évessel nem beszélnek a szexről, nem kezelik emberként. (talán egy picit most túloztam) de ha már 18 az illető, akkor teljesen normális, társadalmilag elfogadott emberként tekintenek rá. ez miért van így???
Az, hogy néhány huszonéves, gyereknek tekinti a 18 év alattiakat, nem jelenti azt, hogy a többség így gondolkodik. Nem hiszem, hogy a felnőttek többsége "kisgyereknek" tekint egy 17 éves fiatalkorút, de felnőttnek sem tekintheti őket, mert jogilag nem azok. Egyébként tényleg merev ez a határ, de valahol meg kellett szabni a felnőttkor határát. Nálunk ez 18 év, van, ahol ennél több. De valóban nem attól lesz felnőtt valaki, hogy átlépi a 18 éves életkort, mert ez csak egy jogi kategória. A felnőtt ott kezdődik, amikor valakiben tudatosul a felelősség érzése, az élet minden területén.
Senkit nem akarok megbántani, de nagyon könnyű kijelenteni 15,16,17 stb. évesen, hogy elegem van az otthoni életből, ha 18 leszek lelépek. Ezek még nagyonis gyermeteg gondolkodásra vallanak, hiszen bele sem gondolnak, hogy miből, hol, és hogyan fognak megélni.
Nem érdekelnek a jogaim, nem akarok piát venni vagy elköltözni. Csak az zavar, hogy sokan emiatt nem kezelnek emberként. Amúgy ez
z hülyeség, hogy 18 éves korára lesz valaki érett a szexhez. 16 éves korom óta nem vagyok szűz, a testem azóta nem változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!