14 éves lány az nagylány már vagy még kislány?
Sok mindenben van igazság, amit előttem is írtak...
A legtöbben nem hogy 14, de akár a húszas éveik elején is éretlenek, és vannak, akik koránérő tipusok. Én is ez utóbbi vagyok, ráadásul - vagy éppen azért- megcsapkodott korán és alaposan az élet, úgyhogy igazából választásom sem igenvolt,vagy helytállok, vagy ennyi-kalap-kabát.
Én 14 évesen rettentő sok mindenben már úgy gondolkoztam, ahogy most 31 évesen, tapasztalt és érett felnőttként. Pedig csak 172 cm vagyok :)
14 évesen beosztottam anyukám keresetét, elviseltem/túléltem a pszichés betegségével együtt, meg az alkoholista apámat is, fullra én vittem a háztartást (mosás-főzés-takarítás stb mindent) és neveltem a húgomat, tanultam vele, hordtam különfoglalkozásokra, gondoztam ha beteg volt ápoltam... gyakorlatilag én neveltem fel. Szerencsére sikerült mindemellett bulizni-magamat jól érezni is, megoldottam, hogy legyen privát szférám, barátaim, hobbim, pasim... Diákmelókat dolgoztam hogy legyen némi zsebpénzem és azért tanultam is ahogy kellett (később ugye érettségi, nyelvvizsgák, diploma...).
Így utólag visszagondolva kész csoda, hogy nem kallódtam el.
De pl a tesóm... ő most 22 éves, de észben-érettségben nagyon régóta kb ott tart, mint egy átlagos 13-14 éves. :( Valahol az én hibám is, mert mindig ott voltam neki én megoldani a gondokat stb... neki nem kellett küzdeni semmiért, óvtam-védtem. És most nem képes megállni a lábán önállóan.
Utolsónak!Mintha a saját élettörténetemet olvastam volna!!!!Nekem detto ugyanez volt ésnekem is nevelnem kellett mellette a testvéreimet.
Teljesen egyetértek,és tök érdekes ha leirom ezeket a dolgokat,sokan is szolnak h h'lyeségeket beszélek.
Seniornak nem eltorzult a világképe,egy 15-16 évesnek abszolút kora a szex, a pia,a komolyabb bulik,és egyéb csodálatos dolgok amiket manapság a tinik imádnak és csinálnak.Itt nem arról van szó 1980 van vagy 2013.Lényegtelen egy 15-16 éves gyerek még,és ami sok családban és sok tini között megy szánalmas,szomorú és undorító.
Mellesleg kérdező,attól,hogy menstruálsz még nem vagy érett a gyerekszüléshez,14 évesen eléggé megviselné a szervezeted,arról ne is beszéljünk érzelmileg,és értelmileg mennyire nem áll ilyenre készen egy 14-15 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!