Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meg lehet szüntetni az iskolát...

Meg lehet szüntetni az iskolát szülöi hozzájárulással egy kamasznak? 2x járó 9. -et és most sem hajlandó járni.

Figyelt kérdés
2013. febr. 21. 05:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Még tanköteles korban van.

Max annyit lehet, hogy magántanulói státuszt lehet kérvényezni, na de ezt meg kell indokolni, hogy miért is szeretnétek, általában pl sport, betegség, ilyesmi miatt szokták engedélyezni azoknak, akik nem tudnának iskolába járni. Így akkor csak félévente leteszi a vizsgákat és kész.

2013. febr. 21. 06:01
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Ha még tanköteles korú, akkor nem. Hameg mar nem tanköteles, akkor senkit nem érdekel, ha nem akar tovább járni. OFF Mi az, hogy nem akar járni? Ez nem akarás kérdése, ha tanköteles mennie kell es kész.
2013. febr. 21. 06:02
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Elso, a maga tanulónak heti 3 napot igy is mennie kell az iskolába, a különbség csak annyi, hogy nem az osztályban lesz, hanem a szamara kirendelt tanárral egy külön helységben. Számonkérés is ugyanolyan gyakran van, mint a rendes osztályokban.
2013. febr. 21. 06:04
 4/11 anonim ***** válasza:

harmadiknak:

dehogy!!!

tapasztalatból mondom! nekem eddig 2 olyan tanítványom volt, akik élsportolók, és biztosíthatlak, még csak a városban se voltak túl sok napot, nemhogy az iskolában, persze az más kérdés, hogy az igazgató "lerendezte" nekik papír-ügyileg, de szóval évente 1-2 napot jártak be max, sőt, vizsga se volt mindenből. szóval ez nagyon iskolafüggő kérdés is egyébként.

Most nem akarok neveket mondani, de majd gondolod, hogy XY olimpikonunk is bejár órákra és megszakad a tanulásban, miközben napi 5-6 edzése van? ne viccelj már ... vizsgái is úgy vannak, hogy legtöbb esetben telefonon megbeszélik a jegyet az oktatóval, esetleg szigorlatra bejön, de az se túl jellemző. (persze ez már felsőoktatás, és itt inkább a vizsgákon való nem-megjelenésről beszélek, de ugyanez megy középiskolában is)

2013. febr. 21. 06:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Nade itt azért egy átlag gyerekről van szó, aki csupán nem akar iskolába járni, nem pedig egy sportolórol.
2013. febr. 21. 06:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

3. válaszolónak írnám!

Én magántanuló voltam és be sem kellett mennem a suliba, csak a félévi és évvégi vizsgakor.

mezei emberke vagyok, csak csináltam valamit és felajánlották vagy kirúgnak vagy magántanuló leszek

2013. febr. 21. 07:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Tényleg? Érdekes....
2013. febr. 21. 07:46
 8/11 anonim ***** válasza:

na itt egy élő példa akkor ... tehát működik!

de megismétlem! az más kérdés, hogy ezt hogyan dokumentálják le!

2013. febr. 21. 09:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy közeli ismerősöm magántanuló. Annyi kötelessége van, hogy a vizsgáira el kell mennie... De most félévkor be se ment. :) Dehogy kell bemenni heti háromszor. Évvégén az osztályozói vizsgáit lekell tennie minimum kettesre és akkor mehet a következtő évfolyamra. Saját magának tanul. (vagy épp nem tanul..) Még megindokolni sem kell miért akar valaki magántanuló lenni. Csak simán kérnie kell a a gondviselőnek, hogy az legyen. Indokot meg könnyen lehet csinálni.
2013. febr. 21. 14:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak a vizsgákra kell bemennie egy magántanulónak. Év közben is bemehet egy-egy napra, de az nem kötelező
2013. febr. 21. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!