Meg lehet szüntetni az iskolát szülöi hozzájárulással egy kamasznak? 2x járó 9. -et és most sem hajlandó járni.
Nem. Még tanköteles korban van.
Max annyit lehet, hogy magántanulói státuszt lehet kérvényezni, na de ezt meg kell indokolni, hogy miért is szeretnétek, általában pl sport, betegség, ilyesmi miatt szokták engedélyezni azoknak, akik nem tudnának iskolába járni. Így akkor csak félévente leteszi a vizsgákat és kész.
harmadiknak:
dehogy!!!
tapasztalatból mondom! nekem eddig 2 olyan tanítványom volt, akik élsportolók, és biztosíthatlak, még csak a városban se voltak túl sok napot, nemhogy az iskolában, persze az más kérdés, hogy az igazgató "lerendezte" nekik papír-ügyileg, de szóval évente 1-2 napot jártak be max, sőt, vizsga se volt mindenből. szóval ez nagyon iskolafüggő kérdés is egyébként.
Most nem akarok neveket mondani, de majd gondolod, hogy XY olimpikonunk is bejár órákra és megszakad a tanulásban, miközben napi 5-6 edzése van? ne viccelj már ... vizsgái is úgy vannak, hogy legtöbb esetben telefonon megbeszélik a jegyet az oktatóval, esetleg szigorlatra bejön, de az se túl jellemző. (persze ez már felsőoktatás, és itt inkább a vizsgákon való nem-megjelenésről beszélek, de ugyanez megy középiskolában is)
3. válaszolónak írnám!
Én magántanuló voltam és be sem kellett mennem a suliba, csak a félévi és évvégi vizsgakor.
mezei emberke vagyok, csak csináltam valamit és felajánlották vagy kirúgnak vagy magántanuló leszek
na itt egy élő példa akkor ... tehát működik!
de megismétlem! az más kérdés, hogy ezt hogyan dokumentálják le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!