Miért kap minden kamasz általános iskolás ballagásra több százezer forint értékű holmit?
Gondolok itt iPhone 5re,robogóra,balaton sound jegyre,laptopra stb.
Minek ez? Szerintem alap, hogy egy gyerek elvégezze az általánost.Nem kéne ezért ennyi ajándékot adni.
Én ballagásomra pénzt kaptam és virágot. Mivel több rokonunkat meghívtuk, ezért több pénz (kb. 75 ezer Ft) jött össze, mintha csak anyuéktól kaptam volna.
Egyébként az IPhone 5-nek ebben a korban nem látom sok értelmét. Ugyan nekem is okostelefonom van, de az olcsóbb kategóriából, és még ezt sem tudom kihasználni teljesen, pedig sok mindenre használom (zenehallgatás, játékok, net, anyaggyűjtés, menetrendek stb.), elképzelni nem tudom, hogy egy nálam 2 évvel fiatalabb hogy tudna egy IPhone-kaliberű mobilt teljesen kihasználni. Balaton Sound-hoz pedig még én is fiatal vagyok, oda nem szívesen engednének el a szüleim még most sem.
A robogó értelmes lehet, ha ez a hobbija.
A laptop szerintem teljesen jó ajándék. Középsuliban rengeteg anyagot kell gyűjteni, ha kiselőadást vállal, a legtöbb tanár ppt-ben kéri az anyagot, a suli honlapján is sok friss infó van, és ilyenkor jó, ha nem kell mindenkinek várni a sorára, hanem azonnal megvan. Nyilván nem a legújabb Airbook-ot kell venni a gyereknek, mert annak is kb. annyi értelme lenne, mint az IPhone-nak, de egy rendes laptop manapság már kijön 80-100 000 Ft-ból, és hosszú távon hasznos lehet, tehát megéri az árát.
16/L
Én pénzt kaptam (15.000), tortát és egy bazi nagy cserepes virágot :D Ez volt 2008-ban, úgyhogy szerencsére nem estünk túlzásba. Amúgy teljesen felesleges majomkodás az általános iskolai ballagás. Középiskola az teljesen más, az kell is, de ez?
Viszont hadd kérdezzek valamit, ha már itt tartunk? Mit keres egy 14 éves gyerek a Balaton Sound-on???! A tapogatós telefonoktól irtózom, úgyhogy nem nagyon tudok róla nyilatkozni, de az iPhone szerintem tök felesleges még idősebb korban is. Laptop jó, ha van, de egy kicsit nagy ajándéknak érzem ide. Főleg úgy, hogy a mai 8-as gyerekeknek már nem csak sima laptop kell, hanem valami drága agyonturbózott "gamer" izé.
Általános iskolai ballagásra nem kaptam semmit.
Gimnáziumi ballagásra egy csokor virágot és elmentünk egy étterembe ebédelni.
Diplomaosztómra már nem is emlékszem, de szerintem ott se kaptam semmi különösebbet.
És a PhD védésemre sem várom el, hogy elhalmozzanak drága ajándékokkal.
Szerintem az ember elsősorban magának tanul és önmagának bizonyít azzal, ha egy iskolát el tud végezni, nem azért hogy a családja elhalmozza drága ajándékokkal.
De mi karácsonykor sem szoktunk egymásnak drága ajándékokat venni, legfeljebb ilyen 5-10eFt értékben. Születésnapokkor, névnapokkor is csak valami gesztus értékű apróságot adunk, ha adunk. Van annak a pénznek ezer másik helye is.
De azon én is sokszor meglepődtem már, hogy már az ilyen tizenegy-két éves kisiskolások is előkapják a buszon az iPhone 5-öt. Szerintem ez kicsit felelőtlenség is a szülők részéről. Ma már egy felnőtt férfit is leütnek az utcán 200Ft-ért. Ha egy kisgyerek kezéből kikapják a több százezer forint értékű kütyüt, akkor mi van? Mit tud csinálni? Semmit, örülhet neki, hogy megúszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!