Miért kap minden kamasz általános iskolás ballagásra több százezer forint értékű holmit?
Gondolok itt iPhone 5re,robogóra,balaton sound jegyre,laptopra stb.
Minek ez? Szerintem alap, hogy egy gyerek elvégezze az általánost.Nem kéne ezért ennyi ajándékot adni.
egyszer már válaszoltam,de mindegy :)
szerintem akik ezeket megkapják 14/5 évesen ott a szülők megengedhetik maguknak és nagy valószínűséggel akkor is megkapná őket a gyerek ha nem ballagott volna, csak valamilyen eseményhez jobb kötni az egészet :)
másik meglátás: a rokonok szeretnek adni és ilyenkor anyagi helyzetüknek megfelelően meg is teszik :)
elamariákásodás megy már itt is,elballag a gyerek és már kis estélyi,meg báli ruha,meg tánc bemutató,tiszta nevetséges.Agyon pénzelik a gyerekeket,amit meg el is vernek se perc alatt,bezzeg ha segíteni kell otthon,vagy önállónak lenni,kivasalni magára egy tini lánynak,vagy a szendvicseit elkészíteni azt nem tudja.
Mindenki csak a külsőségekre megy,a külvilág felé mutatni hogy mid van.Ha megnézed gyári igazgatók sokszor régi telefononokkal mászkálnak,vagy alíg 25 ezres a telója,a nem dolgozó,nem tanuló diáknak meg 60-80 ezer is meg van.A szülő hibája.Régebben azért ilyen hacacárét nem csináltak,meghívták a nagyszülőket,elmentek kis étterembe enni,vagy otthon,kapott egy kisebb összeget és kész volt.Most meg kiközösítik ha valakinek nincs annyi mindene,vagy kinézik.
Utolsó nagyon egyetértek veled!
Sajnos ez manapság igy van.Csak a külsőségek!Ciki vagy ha egy kicsit meg kell fognod a pénzt.Lehet tagadni meg hülyének titulálni,ez az igazság.Nyilván aki tagadja meg akinek ez fáj,az vleg tehetősebb 'rvára b'ssza a csőrét h igy valaki megmondja a frankot.De egyébként meg az ő dolguk,csináljanak csak a gyerekből egy elkényeztetett kis sz'rházit,akinek fogalma sincs és nem is lesz h hogyan kell megbecsülni a pénzt és megdolgozni érte.Én megcsináltam magamnak a szerencsét,de tudom is,h honnan jöttem és nem kivánom senkinek.Amugy meg elmondom amikor én ballagtam,kaptam 2 gombóc fagyit és nem kényeztettek el indokolatlanul,mint egy kis császárt.Éssokkal normálisabb,felelősségteljes,értelmes ember is lettem,mert megtanultam h az élet nem cukormáz.Mennyi ilyennel találkoztam és mennyi ilyent láttam.Igen most ezt kapja,aztán érettségire meg kéri,követeli a BMW-t.A johoz könnyü hozzászokni!És most jöhetnek a szülök h mi közöm hozzá meg hülyeség amit beszélek.Mert ugyis tagadnákh ennek az elkényeztetözsdinek nincs semmiféle negativ hatása a gyerekre,mert ők azt majd tudják.Rengeteg ilyen emberrel beszéltem,ma már másképp vélekednek.Én meg csak egy véleményt mondtam,mielőtt a sok kis gazdag csemete(mert nagyrészük huszonévesen is még nagyon gyerekesen viselkedik)édesanyja letámadna engem.
Egyébként ha meg nem vettük volna észre,a mostani kis tiniknek k'rva király életük van,aztán a legkisebb gondnál vagy fájdalomnál és a legkisebb feladatnál meg rohannak anyucihoz.
Kiváncsi vagyok h ezek a gyerekek később mennyire lesznek önállóak.A multkor a tv-ben is láttam ilyent és nevetnem kellett.Kis elkényeztetett lányról szolt aki már 30 éves elmult,szüleinél lakott,pénzelték,kinyalták a p'csáját és még sorolhatnám.Azt mondta a lány h most önállo lesz és megmutatja h ö milyen talpraesett és hogy ö majd megmutatja.Alapitott egy céget,amit teljes egészében a szülei álltak anyagilag és apapirmunka nagyrészét is ők csinálták a lánynevére.
Nevetnem kellett!!!
Igazábol el kellene dönteni anyucinak meg apucinak h egy puhány életképtelen nyálas,rinyálo,kis sz'rkupacot akarnak a gyerekeikből faragni vagy egy normális felelősségteljes , önálló embert,aki még dolgozni is tud!Mert attol h ballagásra nem fél millió ft-ot kap,az nem azt jelenti h szűá1rul van nevelve a gyerek.
ÉS még annyit,h sokkal többet jelentett nekem az a fagyi,mert g'ci jol elvoltunk és felejthetetlen nap lett számunkra.Nagyon jol éreztem és éreztük magunkat.Meg h a 300 ezer ft-os telefon jot tesz a gyereknek a tanulásban.
:D :D :D Kac kac kac. Miért is?Én nekem sosem volt ilyen telom és mégis 4,3 lett az átlagom.A maiak meg azért is buknak meg,mert más nem létezik már a számukra a dugáson a bulizáson kivül,csak a facebook,meg a facebook.
Jah és lehetőleg már 13 évesen veszitsék el a szüzességüket,mert ciki ha nem.
Nem pazar telefon kell ide hanem leülni és tanulni,az nem baj ha van,na de csinálni ide a több ezer ne adj Isten tizezres telefonszámlát,meg rossz jegyeket hozni haza,meg ugy beszélni az emberrel mint egy ocska koszos r'banccal,meg már elvárja h 16 évesen majd én megkenem neki a kenyeret miközben ő like-olgat a face-en?És ha nem csinálod meg akkor meg szemét vagy?
Na ne haragudjon a világ!És az ilyen indokolatlan elkényeztetésnek ilyen és hasonlo negativ hatása van a gyerekre.
A 150.000 laptop is több százezer ft ha jobban átgondolod kis arany,hisz az 50.000 ft-ra félszázezret mondanak.Nem bántani akarlak,gondolom majd jól megsértődsz,de most akkor mondok valamit,gondolkodj el rajta és úgy becsüld meg hogy 14 évesen százezres ajádékot osztogattak neked.
Egy gyári dolgozó sokszor van hogy 3 műszakban keress 90.-100.000 ft-ot,több műszakban,egy bolti eladó 70.000 ft-ot sok helyen.Felnőtt emberek végig dolgozzák az életüket 80-90.000 ft-ért és otthon vár még rájuk a második,harmadik műszak,hisz egy nőnek főznie,mosnia,takarniatani,főzés után mosogatnia kell,és van hogy a gyerekkel még tanulni kell,leckét kikérdezni,kikészíteni a ruháját.Tehát egy anyuka van hogy jó pár műszakot dolgoz le egy nap alatt és mért is?
Mert sok kamasz olyan lusta mint a föld kerekség,én 11 évesen már az egész házat takarítottam otthon,mert ezzel tudtam otthon segíteni,az édesanyám megbecsülését ezzel fejeztem ki,11 évesen már magam készítettem el a szendvicsem rendszeresen,tény alíg eszek és ettem meg valamit ezért is kezdtem hozzá,mert jobban tudtam én mit eszek meg és a szendvicsem így biztos nem a kukában landol és nem maradok éhes sem,aztán 13 éves koromtól a vasalásban és résztvettem,boltba renszeresen más óvis koromból járok és elsős koromból egyedül is.Mosogatás,porszívozás,pontörlés,felmosás,kád,fürdőszoba tisztitás mind beltartozott 11 éves koromba az otthon segítség nyújtásomhoz bizony.
Te mennyit segítesz,mivel viszonoztad eddig amit szüleidtől kaptál?
Most gondold végig és sokan gondolják végig ezt,csak az vegye magára akire igaz,aki sokat segít az ne.
Senior 24 tökéletesen igazad van én is így látok mindent.Nagyon jó meglátásaid vannak.Más pénzéből mindig is könnyű volt megélni,mással mindig is könnyű megcsináltatni azt ami a fiatalok dolga lenne,aztán meg önállótlanok és mivel mindig mindent megkaptak úgy érzik hogy ez természetes,nekik jár.Sokszor mondom a szeretett nem abban nyilvánul meg,hogy azt mondjuk szeretlek,hanem a tettekben,ha egy fiatal csak elfogad mindig mindent a szeretteitől,de nem ad érte cserébe semmit,nem segít,ott hol a valódi szeretett,az csak kihasználás.Tök igazad van.
Mi nem álltunk túl jól anyagilag finoman szólva sem,de volt időszak amikor eléggé,de elkényeztetés sosem volt,meg volt mindig kinek mi a dolga,feladata és ez amikor rosszra fordult ahelyzet akkor is megvolt,csak felerősődőtt bennem.8.-ra nem kaptam igazán semmit,virágot,aztán itthon ettünk a családdal,mamámmal,a másik mamám egy farmer naci árát küldte ide,meg a másik mamám is kb ennyit adott,bőven elég volt.Ez csak egy általános suli.Középsuliba sem ment ez másképp kaptam összesen 20.000 kb,ebből mentem el balatonra pár napra a barátnőmékkel,mert az egyik szüleinek volt nyaralója,mini házikó,máskülönben nem tudtam volna oda jutni,mivel a ház ingyen volt,csak kaját kellett vennünk,még maradt is pénzem,amit akkor féreraktam.Ja és szintén otthoni evés,és nagyszülő meghívás volt.
Szidni mindenki tud mindenkit, ugyanakkor ne általánosítsunk, sokan azért züllenek el, mert alapból így állnak hozzá, hogy ez a természetes.
Egyébként mielőtt kaptam kereken 100k-es telót, azelőtt is 4,75 feletti volt az átlagom, és most is. Komolyan a telójáról ítélitek meg az embert... Ezt félretéve tény, hogy sokakat elkényeztetnek, mert a szülők bal"szok... Mert nem mernek a sarkukra állni. Szerintem belefér, hogy ballagásra kap valami nagyot, de úgy, hogy előtte nem kapott semmi nagy dolgot. Tehát az úgy nem járja, hogy karira kapott iPhone-t, most meg jön az iPad...
De most induljunk ki belőlem, úgy, hogy messze nem vagyok mintagyerek, talán átlagosnál nem is mondanám magamat extrábbnak. Szóval én negyedikből felvételiztem 8 oszt. gimibe (országos ranglistán idén másodszor benne van az első húszban, tehát nem olyan rossz hely, de ugye nem egy Fazekas... Inkább nyelvet toljuk.) Amikor onnan 'ballagtam' semmit se kaptam. Ugyanúgy, ahogy most se kapok semmit, miután elvégeztem a 8-ik osztályt. És, ha azt vesszük, hogy a szüleim sok mindent adtak, talán kimondhatom, hogy nem a drága holmiktól, hanem a szülők belesz"rásától züllenek el így a fiatalok. (pl.: Van egy motorom, Honda NSR50F, 110k volt, igaz több év alatt összekapart zsebpénzből, de a szüleim bőkezűen bántak velem, volt egy ZTE Blade-em, anno 40k volt, most Xperia S-em van, 100k volt. Ettől mégse lett, rosszabb az átlagom, nem is szórom a pénzt...)
14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!