Miért kap minden kamasz általános iskolás ballagásra több százezer forint értékű holmit?
Gondolok itt iPhone 5re,robogóra,balaton sound jegyre,laptopra stb.
Minek ez? Szerintem alap, hogy egy gyerek elvégezze az általánost.Nem kéne ezért ennyi ajándékot adni.
18.
"gondolkodj el rajta és úgy becsüld meg hogy 14 évesen százezres ajádékot osztogattak neked. "
Azt mondta, szerinte van értelme. Én ebből úgy látom, megbecsüli.
Am én sem kaptam valami nagy cuccot, egy svájci bicskát kb 3k értékben, elmentünk egy vendéglőbe, és anyu kerített valahonnan egy 2cm-es zöld gumielefántot. Ez bőven elég is volt, átlagom, ha érdekel, 9,91 volt a 10-es skálán(Romániában élek). Igazából szerintem sokan azért kapnak ilyen drága ajándékokat, hogy tudjanak menőzni vele, hiszen a szülők úgy gondolják, ez jót tesz. És majd csodálkoznak, mikor 15 éves fiuk hazaállít, hogy apa lesz. Én, szerencsére nem így jártam, nem is vagyok a "menő" kategóriában, és állítom, hogy ez így sokkal jobb.
Senior összefoglalnám a kommented, pár szóval. Harmadik világ, éhezés, ne dobd ki az almacsutkát, mert ők éheznek. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Minden öreg mogorva banyatankos. Mert láttam két ilyet a tízből.
ON: Én kaptam egy könyvet, egy ebédet és kevés pénzt. Én ezt keveseltem, de megértettem. Nem is lett volna kitől kapjak, mert nincs sok barátunk. Másoknál meg vendégsereg volt.
Kedves 18-as én nagy ajándékot kaptam a ballagásra és úgy éreztem h megérdemeltem mert az átlagom 5 egész volt az iskolától még kitüntetést is kaptam és az országos listán 3-dik helyen álló gimnáziumba vetek fel a 4. helyen ami szerintem nem kis teljesítmény. Az ilyen mondatokkal hogy mennyit keres egy gyári munkás és mennyibe kerül az ajándék amit kaptál nagyon felidegesít, mert a legtöbb része azoknak az embereknek alul képzett és/ vagy roma. Tudom hogy számtalan diplomás keres munkát és nem talál de az már egy másik probléma. A ballagási ajándék egyben motiváció is ha továbbra is jól teljesít akkor kaphat még nagy ajándékokat.
Tudod mikor olvastam a soraidat,rájöttem h te vagy az alulképzet,hogy még ilyenek sem tudsz.ÉS az ilyeneket csak sajnálni tudom,mert kiváncsi lennék h mennyire rohannál sirva anyucihoz amikor gonodod is adódna az életben.És most itt nem azokról a "gondokrol" beszélek,mint pl. "jaj nem tudott eljönni értem a pasim,meg nem volt nyitva a kenvelo,meg elkenődött a sminkem,meg 5-ös helyett 4,6 lettem" stb.De honnan is tudnád,hisz ahogy kivettem a szavaidból nem csak alulképzett(függetlenül attól h lassan Nobel dijat is kapsz)vagy, de g'cire el is lehetsz kényeztetve.Nagy ajándékot kaptál?Lehet.Tedd össze a két kezed.Tudod hány ilyen nagyképü embertől hallottam ezt?És tudod miből kapták ezt?Anyuci kétkezü gyári!! munkájából.Amig valakinek nincsen semmi gondja csak tanulni és élvezni a gondtalan életét az jobb ha nem p'fázik bele dolgokba.Mert amig anyuciék meloznak rád h neked csak tanulni kelljen addig te semmit nem érzel meg,nem veszel észre semmit a NAGYBETŰS ÉLETBŐL ÉS ANNAK NEHÉZSÉGEIRŐL,mert addig te élheted az elkényeztetett emberek kiváltságos életét,amiért összetehetnéd a két kezed.Haverom,elmondom neked h nem vagyok roma,mégis dolgoztam gyárban!!És had ne mondjak számokat h mennyien dolgoznak még gyárban.Vagyis tudom h mit jelent csengőszóra menni hugyozni meg sz'rni,meg amikor ök eldöntik h mikor hivhatod fel a szeretteidet,továbbá kihajtják belőled a sz'rt is és amikor hazaérsz,akkor meg örülsz,h le tudsz ülni a wc-re.
Azt is elmondom neked,hogy attol h valaki gyári munkás még nem biztos h alulképzett,sőt,a volt munkatársam jelenleg gépészmérnök és rengeteg egyetemistával is dolgoztam együtt.És mégis dolgoztak gyárban függetlenül attól h egyetemisták és mérnökök,tudod azért,mert nem mindenkinek adatik meg olyan kis kiváltságos pólyás gondtalan élet mint neked.Ismertem olyant is aki g're jo eszü volt,szinte végis 5-ös volt az átlaga,de félbe kellett hagynia a sulit,és elmenni dolgozni,hogy besegitsen az otthoniaknak,azért h nehogy éhen halljanak,és olyan is van aki azért hagyja abba,mert nem akar élősködni a szülein huszonéves létére.Nem ugy mint a mai fiatalok azon társasága akik ezt csinálják.
És h miért kerülnek sokan gyárba?Szoval ezért,mert lehet h nics jelenleg más választásuk.És a legtöbben akiknek helyén van az esze,azok inkább az ilyen embereket becsülik meg.Egyébként meg ha nem kapna valaki k'rva angy értékü cuccot az félbe hagyná a tanulmányait?mert nincs ami motiválná?V
Felidegesit az h mennyibe kerül?Ezek szerint neked SOHA nem kellett azon gondolkodni h "miből"?
AKKOR MIT TUDSZ AZ ÉLETRŐL?TUDSZ EGYÁLTALÁN VALAMIT,AZON KIVŰL H ELNYERJÜK AZ ORSZÁGOS R'BANCVERSENY FŐDIJÁT SIÓFOKON VAGY SZÉTBULIZZUK AZ AGYUNKAT,MIKÖZBEN ELVÁROD AH ANYUCI MEGSZAKADJON A TULÓRÁK MIATT H NEKED NE KELLJEN FELTENNI A KÉRDÉST SOHA H "MIBŐL?"
Tudod ha meg anyuci orvos apuci meg vezető igazgató például,akkor meg jobb ha nem pofázol itt az életről!!!
Senior. éppen azt mondta, ő igenis megbecsüli. Ha te jelenleg a két kezed verejtékéből kell dolgozz, minimálbérért, nyilván rosszul esik neked, de kérlek értsd meg, valaki nem attól lesz jó ember, hogy keményen dolgozik. Semmi értelme felemelni a hangodat, abból, hogy színötös volt, nekem az jön le, hogy nem fog az általad megnevezett versenyre elmenni. És még valami: "
Felidegesit az h mennyibe kerül?Ezek szerint neked SOHA nem kellett azon gondolkodni h "miből"? " Na ezt mist lehet én értettem félre, de most kb. arra gondolsz, hogy ha valaki kap egy drága ajándékot, akkor egész nap csak azon kéne bánkódjon, hogy milyen drága volt? Mintha nem ez lenne az ajándékozás lényege, tévednék?
"Az ilyen mondatokkal hogy mennyit keres egy gyári munkás és mennyibe kerül az ajándék amit kaptál nagyon felidegesít, mert a legtöbb része azoknak az embereknek alul képzett és/ vagy roma"
És ezzel mi a helyzet?Ha már pártolod.
1. Nem mondtam, hogy mindenben pártolnám.
2. Odaírta, hogy legtöbb. Te a másik részhez tartozol.
3. Persze, ez a mondata nem a lehető legjogosabb, de épp ez az oka annak, hogy előző válaszomban nem szóltam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!