Miért kap minden kamasz általános iskolás ballagásra több százezer forint értékű holmit?
Gondolok itt iPhone 5re,robogóra,balaton sound jegyre,laptopra stb.
Minek ez? Szerintem alap, hogy egy gyerek elvégezze az általánost.Nem kéne ezért ennyi ajándékot adni.
senior24 én írtam azt a választ ami nagyon felidegesített
Nem azt mondtam hogy lebecsülöm a munkát és hogy ha nem lenne munkám a tanulmányaim végeztével és nyílna egy lehetőség arra hogy dolgozzak pl. egy gyárban akkor nem mennék el mert az derogál nekem, mert ez nem igaz mert biztos vagyok benne hogy örülnék neki hogy van munkám és nem várnám el a szüleimtől hogy eltartsanak.
Ítélkezel rólam azért mert azt mondtam hogy nagy ajándékot kaptam és hogy rossz hallani hogy az árával dobálózunk. Tudom hogy manapság milyen nehéz megteremteni az embereknek az alapszükségleteiket is és értem hogy téged idegesítenek az elkényeztetett kis tinilánykák és fiúkák és elárulom hogy engem is. Nem vagyok elkényeztetve lehet hogy több minden van mint egy átlagos tininek ( bár ez azért eléggé relativ hogy mit értünk átlagos alatt). Nincs iphone se ipad se tablettem. Imádok vásárolni de nem veszek meg minden márkásat mert az a trendi hanem gyakran vásárolok turikban is mert ott igazi gyöngyszemeket lehet találni.
Nem vagyok egy anyámasszonykatonája, eléggé talpraesett vagyok. Az összes problémámat egyedül intézem sőt van hogy másokét is én oldom meg.
A motiváció pedig jó dolog, ha ránézek arra a tárgyra mait kaptam eszembe jut hogy milyen ügyes voltam és ezért kaptam jutalomként. Nem azért tanultam hogy nagy ajándékot kapjak vagy nem anyáéknak tanulok hanem magamnak. Egy dolgot nem tudnak elvenni tőlem azt amit már megtanultam. Vannak olyan mondások amit szerintem minden embernek meg kéne fogadnia.( Ki mint vet, úgy ara és hasonlóak)
A híradásokban és itt a gyik-en is a legtöbb kamaszról úgy beszélnek mintha az előttük lévő generációknak nem lett volna hasonló helyzetük és ügyeik. Az évek során csak annyi változott hogy fejlődött a technika és a rossz dolgok hamarabb eljutnak az emberekhez. A pénzes szülők nem elkényeztetni akarják a gyereküket hanem a legjobbat megadni nekik, azt ami esetleg nekik nem volt meg.
az alul képzett és/ vagy roma kérdést kifejtem neked, hogy megértsd.
A diplomásokat nem veszik fel egy olyan munkára ami alul kvalifikált mert ők már túl iskolázottak és képzettek(általában). Ez egy ok arra amiért olyan sok a diplomás munkanélküli. Egy olyan nagy városban lakok ahol sok a roma és itt ez a helyzet a gyárakban. A romákkal nem a faji hovatartozás kérdése a bajom hanem az életstílusuk és a viselkedésük.
Az általad megnevezett versenyen az indulás jogát megadom neked mert te úgyis tudod hogy mivel lehet ott nyerni.
OFF:
Lusta voltam végig olvasni a kommenteket, ezért inkább csak írok.
ON:
Én nem kapok semmit, mert elvégeztem a 8 osztályt, 5.be jöttem ebbe az iskolába(felvételizni kell, eléggé erős iskola, akinek 1nél több 4ese van az már rossznak számít),szóval kicsit sajnáltam, hogy nálam nem lesz semmi ilyen, még csak egy ebéd se.Bele kéne húznom most, mert van 5 4-esem(Rajz,Ének,Termism,Német,Magyar)
Elmondanám hogy a gyári munkások egyáltalán nem alulképzettek,ez megint azon pici elkényesztettek agyacskájából pattant ki akiknek fogalmunk sincs az életről.
A gyárban sok érettségizett,több okj-s képzsést elvégzett ember dolgozik,egyszerűen nem talált más munkahelyet és itt tud dolgozni.
Nekem is 4,3-4,4 volt az átlagom,de mivel én elméletileg voltam jó(töri,föci,bigyó,irodalom,nyeltan annó)és a szüleim is közgáz és gimis érettségivel rendelkeznek nem alul iskolázottak,már bocsi,de nem kerestek jól így középsuli után csak helyben tudtam a fősulit megpróbálni ami mérnőki volt csak(matek,fizika,műszaki rajz,műszaki kémia stb volt)így hiába vettek fel,esélyem sem volt elvégezni,ráadásul infartusa lett apámnak,aztán szívkatéter,1 év munka kiesése volt,így suli mivel nem ment,nem tudtak más megyében fizetni albérletet,koleszt,kaját,(ha albérletbe mész akkor 80.000 ft is meg van az ottlakásod,kajád,ha még tanárt is fizetni kell akkor ne is beszéljünk róla milyen összeg az már,ez 10 hónap alatt 800.000 ft,majdnem egy milla,hisz a suli 10 hónapig tart)röviden mivel nem ment a suli és előtanulmányom nem volt,és nem tudtak volna más megyében pénzelni a szüleim vagy éppen tanárt fizetni ami szintén nem olcsó mulatság így elmentem dolgozni és azzal segítettem nekik.
És nem igaz az a mondtás KI MINT VET ÚGY ARAT!!!!
-BOCS én szorgalmas voltam,de a szüleim sem úgy áltak éppen anyagilag hogy támogatni tudtak volna,más megyében tanítatni vagy mindent megvenni,szóval hiába volt a szorgalom aratni nem tudtam,MÁS PÉNZÉBŐL MEG KÖNNYŰ ARATNI úgyebár,hisz megveszik a laptopot,robogot,drága mobilt,tt-t,videot,dvd-t te meg learatod a mástól kapotat,amiért meg sem dolgoztál,ráadásul lehet hogy otthon semmit nem is segítettél,segítesz.
És a szüleim is gyárban kötöttek ki,anyu titkárnő volt de akkoriban nem kellett még annyira informatika,számítástechika ehhez a munkához,kézzel lekönyvelték,aztán rögzítették később gépen.De mivel mindent eladtak az országban,gyárakat,cégeket,megszüntek a munkahelyek és már nem lehetet nagyon keresgélni,egy tanfolyam meg több százezer ft bizony ám.Apámmal úgyanez a helyzet lett és akiket ismerek ott sem éppen irodista szüleik lettek pedig érettségi és több szakma mindenhol van bizony,csak szerencse és nagy válogatás nincs.
Se apámat,se anyámat nem tudták a szülei támogatni,ill volt mindkettőnél kedvenc a szülőknél akiket támogattak,ők amint 18 évesen elkezdtek dolgozni rendesen le kellett adni a fizetésüket,a fele ha néha megmarad nekik.
Hidjétek el a PÉNZ IGEN IS NAGY ÚR!!!!
Pénz kell ahhoz hogy tanítasd a gyereked,hogy más megyébe is el tudjon menni tovább tanulni,mindenhez pénz kell.Az emberek NEM EGYENLŐ ESÉLLYEL indulnak az életben és könnyen dumál az akit pénzelnek,akinek egy csomó mindent megvesznek,viszont meg is lehet nézni ezen fiatalok sem most,sem korábban a házimunkákban,az otthoni segítség nyújtásban nem jeleskedtek.
JObb ha csöndbe maradnának,mert ha zsebpénzt kapsz abból is könnyű gyűlyteni ha közben meg mindent meg is vesznek a szülők,egy jogsi is 140.000 ft.
EL VAGYTOK TÉVEDVE!!!_ha azt hiszitek hogy több százezret keresnek az emberek bizony-bizony azt mondják jó 1/3-a magyarországnak alacsony keresetű 70000-100000 ft-ot keresnek,ha van két gyereked kapsz 20000 még és annyit,ebből élj meg.
De aki jól él nem fogja ezt számolgatni,én már 14-15 évesen adtam fel anyuéknak számlákat mert megkértek és bizony lehet számolni(szén 10 mázsa 46000,ami egy hónapra nem elég,víz,villany 20 és 18 000,gázpalack 5500,internet+tv mivel alapcsomag 7000,biztos kihagytam még valamit,és még nem ettünk,nem vettünk semmit.Össze lehet adni és a maradékból lehet gazdálkodni.
A romákról nem írtam de mivel valaki megemlítette őket is a legnagyobb baj,nem segélyeket kell adni,hanem a munkavilágába vissza kell őket szoktatni,mert a problémánk ott van iskolákat nem végzik el,még az elemít sem,aztán megy a csavargás,van aki a segélyt a játékgépekbe dobálja,sok a rossz példa,de aki meg tanult és dolgozni szeretne az meg nem kap segítséget,na őket kellene segígeni.
Utolsó előtti hozzászóló vagyok azt még leírtam nálam a szorgalom nem csak az iskolait jelentette,hanem az az otthoni házimunka kivételét,korábban elég részletesen leírtam,hogy általános iskolásként a vasalás,szendvics csomagolás,teljes ház kitakarítása beletartozott ebbe.
És csak azért mert jól tanultam nem tartottam úgy hogy megérdemlem mivel jól tanulok a drága ajándékokat,bocs a diáknak a suli a munkahelye,akár tetszik akár nem,ha egy fiatal felnőtt elmegy dolgozni az sem kap csak mert jól végzi a munkáját,a munkáján felül drága egy vagy több hónapi munkának megfelelő árért pluszba ajándékot.
És az nem jó kifogás,hogy mivel én szorgalmas,jó tanuló vagyok,ezért nem kell otthon segítenem,megcsinálnom a saját dolgaim,és a saját szobámon kívül máshol is segíteni otthon rendszeresen.
Más is jól teljesít ez még nem jelenti azt hogy megérdemel ezért drága holmikat,ajándékokat.Itt van bibi.Nem az bibi,hogy megkapja ill. nem ez a legfőbb baj,hanem amikor kijelenti hogy mivel jól tanulok megérdemlem,hogy drága holmikat kapjak,hogy mekis kajáimat fizessék,a cuccaimat,és mivel jól tanulok nem kell otthon nagyobb munkát sem végeznem.Itt a bibi,amikor valaki ilyet jelent ki.
De a laptop és motor is amit a 14/F írt egyáltalán nem olcsó ajándék,és a motorhoz járó jogsi sem,autó jogsija 140.000 ft és a motor is több százezer.Ne haragudj amikor kijelentetted hogy a motor nem drága,vagy kijelentik itt többen a laptop sem az azért az igen nagy baj.Már írtam sok ember 70-100.000 ft-ot keres,ezen két tárgy pedig sokkal több pénzbe kerül ennél.A kijelentésetek ami baj,hogy nem drága,meg megérdemlem.
Itt nem azt firtatta senki sem,hogy nem lenne a tárgyaknak értelme,hanem amitket írtatok,hogy nem drága,megérdemlem,nem segítek nagyon,mert elég ha csak jól tanulok,meg aki gyárban melózik az aluliskolázott stb.,a legtöbb ember nem túl jó helyeken dolgozik,nem túl jó keresetért és amikor egy pénzzel,ajándékokkal megtömöt gyerek ilyet mond,jár,megérdemlem,nem drága azért kiakadnak sokan,joggal.Ez itt a baj,amikor természetesnek veszitek,hogy megkapjátok ezeket a tárgyakat és ilyen kijelentéseket tesztek.
Akikre nem igaz ez,azok ne is vegyék magukra.Sok fiatal kénytelen suli mellett dolgozni,hogy ebből állja tanszereit,ebből tudjon ruhát,táskát venni,és még haza is ad a keresett összegből,vagy ebből tud elmenni pár napra Balatonra.Van aki teljesen kénytelen haza adni a keresett pénzét mert szükség van rá és egyik szülője sem aluliskolázott vagy link,hanem olyan kevés a kereset és nem lehet válogatni,mert igen nehéz munkát találni.
A főiskolákról annyit,hogy ott is különbséget kell tenni,mert vannak diákok akik egész életükbe külön tanárokhoz jártak,ezek ha több évvel számolsz akár millios összeget is jelenthetnek,és azt is írtam valaki nem tud tovább tanulni mert nem tudnak albérletet fizetni a szülei,a kolesz sem ingyenes,de zsúfolásig vannak és még akkor rezsi és evést,vagy utazást nem is fizették ki.Több millióról is beszélhetünk.Akinek van pénze az kifizeti az albérletet is simán,plusz tanárt a gyerekének,a gyerek meg lehet hogy a 3-4 éves képzést megcsinálja 6-7 év alatt,sok ilyen gyerek van.A diplóma még nem jelent semmit mert nem egyenlős esélyekkel indulnak a fiatalok,van aki önerőből csinál mindent,jól tanul fősulin is,a másikat meg pénzelik,tanárokat fizetnek.Tehát nincs olyan hogy egyenlőség,nekem is van osztálytársam aki bizony 3-3,5-ös tanuló volt,pénzük volt bőven,elment estire,otthon semmi dolga nem volt,(fél év 150.000 ft),ja dolgozni nem dolgozott,tanárja mindig is volt külön és kb segítség áradattal a 4 éves képzést megcsinálta 7,5 év alatt,a diploma munkáját is más csinálta.Akkor miről is beszélünk.Igen azt mondja diplomás vagyok,de ha átlag család gyereke még az érettségije sem lett volna biztos,és hány ilyen külön tanárohoz járos gyerek van.Olyan ismerősőm is volt aki kénytelen volt otthagyni a fősulit mert nem tudott albérletet fizetni,valamint sok helyen a matek,fizika,kémia mint főiskolai tananyag csak elméleti oktatásban megy le és ZH-N meg gyakorlatból írsz,számolásból,ha egy példát sem írtattok meg,és ez nem középsuli,ahol majd levezetik neked akkor nézegethetsz.
Az élet alakulása igen sok mindentől függ bizony.
De jo a maiak legnagyobb részének.
"ha kicsit lusta vagyok hát tanulok"
És kérdem én ..miért vagy lusta?Miért vagy képtelen segiteni egy kicsit ha már látod h kinyalják a s'egged.Lelkiismeret?Azzal sokra mennek.
"robogó,laptop nemrossz ajándék"
Persze,a semmiért cserébe persze h nemrossz.
Kicsit sem vagy élősködő.addig nem is rossz amig kapod a semmiért.Gondolom.Már csak annyi a dolgod h használd őket.Katonaság kellene a mai Justin Biebereknek azt hiszem.Ott nem lenne android meg like,meg balaton sound.Azt akkor nem lennétek ilyen kis puhány semmirekellő élősködő senkiházik,akik elvárják h rakjanak pólyába anyuciék,meg vegyenek laptopot,azért mert 4-est hoztam haza.Nálunk természetes volt h jol tanuljak,mert jött a szíj a hátadra.Nem tudjátok mit jelent a sz'rhelyzet,aki meg tudja az azt is tudja h miről beszélek.Ti meg sosem fogjátok megtudni,csak elárulom nektek titokban h anyuciék sem fognak örökké élni,mert sok tini ezt hiszi,és lehet h anyuciék is egyszer talpra fognak állni(aminek örülnék is)és azt mondja h na kisfiam/kislányom,elég idős vagy már ahhoz h eltartsd magad és besegits az otthoniakban,segits feladni a villanyszámlát vagy ha el akarsz menni dugni siófokra,akkor dolgozz meg az uti illetve az ottani költségekért és ha kell valami akkor tudd meg mit jelent érte dolgozni.Azt hiszem félre állna a szátok!
Mielőtt valaki azt mondaná h irigykedek elmondom h régen tettem is,de! megtanultam h én állok nyerésre,mert NEKEM MÁR NEM LESZ FURCSA AZ H VALAMI NEHÉZ,NEM LESZ FURCSA AZ H MAGAMAT KELL ELTARTANI H AZ ÉLET NEM HABOSTORTA!
És hogy nekem hogy telt a gyerekkorom?Azt inkább nem mesélem el,mert csak az értené meg aki benne volt hasonloban.Aki meg nem volt benne az meg jönne h "nagyon sajnálom,sz'r neked,van ilyen,mit csináljak vele,te dolgod,mi közöm hozzá,kit érdekel,arrol én nem tehetek,köszönd nekik" stb.
Az utolsó kommentek nagyon igazak lettek,nem tudom ki vagy de nagyon jol látod a dolgokat.Jo érzés h vannak olyanok akik jol látják és ki is merik mondani! ami a szomoru igazság!!!Az a baj h akárkinek mondtam ezeket a dolgokat szánalmasan terelte a témát és egyszerüen nem tudnak rola beszélni!!De miért?????Nem tudnak az emberek errőlbeszélni!!Mert érzékeny téma a számukra.Egy idő után amikor ugy érzi nem tudna mit mondani mert elbukik a vitában,inkább elkezd azon lovagolni h pl. mit mondtál káromkodáként,ahelyett h elismerné h téved!
Utálom azt amikor egy elkényeztetett "kisgyerek" mert a legtöbb huszonéves is az agyilag,szoval meg akarják mondani h mi az az élet.Azért mert egyszer kétszer feladtak valami kisösszegü vagy esetleg egy nagyösszegü számlát,ami nem baj arról a részről,h tudják h mi az már.Mit jelentenek a nehéz dolgok.Mi az h jol tanultam és megérdemlem?Kisbarátom természetes h jol tanulsz mert az munkád és azért tanulj nehogy késöbb alul-iskolázottként ne valamelyik culáger bandában kössél ki.Lehet ha a diplomások is elmennek gyárba,de akkor sem alulképzettek és ha jön lehetőség,akkor mehetnek.Otthoni munka?Azt sem tudják mit jelent!Legtöbb szülő arra sem meri megkérni a kis császár gyerekének eminenciáját h mosogasson el vagy rakja rendbe a szobáját.Ugy beszélnek az emberrel mint egy ocska utolso koszos r'banccal,de elvárja h megcsináld a kajáját és h kinyald a p'csáját,miközben nyomkodja a like-ot a face-en arról a telórol amit megkövetelt szülinapjára.Grat!!Engedelmeskedjenek csak nekik az ilyen szülők!Ennyire h'lyék lennének a szülők?Ennyire?Valaki magyarázza már meg h miért kell belőlük kétlábon járó sz'kupat csinálni a gyerekükből.Azért mert nem kap androidot még nem jelenti azt h rosszul van nevelve a gyerek.Már hallom a kérdést h az én gyerekemnek nem adnék e meg mindent.Nos,nem arrol van szo h nem adnék meg mindent,hanem arról h azt is megtanitanám neki h mit jelent megbecsülni,meg h legyen egy kicsit önálló.
A tévedhetetlenség illúzióját keltő szemellenzős,hisztis gazdag(vagy nem gazdag)androidos plázás anyukáknak k'rva nagy mértékben lehet köszönni az ilyent.Mert h a gyerekre nincs rossz hatással az h igy kinyalják indokolatlanul a csemetéje p'csáját és cserébe ugy beszélnek veled mint egy k'rvával és elvárják h csak kapjanak meg kapjanak.
Nagyon sok kis k'csög " bence fejü" flash haju sz'rházi nem azért megy el dolgozni mert nem tud megélni hanem mert zsebpénz kell neki,az nem ugyanaz.Nekem akkor ne akarjon kioktatni egy ilyen ember az életről és annak nehézségeiről.
TUDJÁTOK K'RVA KÖNNYÜ HELYZETBEN VANNAK AZ OLYANOK AKIK MÉG VÁLOGATNI IS TUDNAK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!