Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez most hogy van? Én nem értem!

Ez most hogy van? Én nem értem!

Figyelt kérdés
Sok kérdésben azt olvastam hogy a szülők lázadnak a kamaszok ellen, és hogy a kamaszok lázadnak a szülők ellen, nos ezt nem értem! De volt olyan is hogy a szülők hibája hogy ilyenek a kamaszok mert nem nevelik meg őket rendejen, mások szerint ez normális és ennek így kell lennie ilyenkor (én is az utóbbira szavazok)! Szóval az a kérdésem hogy szerintetek ez normális, vagy a szülők hibája!
2009. szept. 5. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
:D szerintem nem lehet általánositani, hanem témája válogatja. Persze, a kamaszok általában lázadnak, de ennek is vannak fokozatai, illetve attól még számit, hogy előtte hogy nevelték, milyen értékeket hozott. És pont emiatt nagyon is van olyan is, hogy a szülő rontotta el, mert nem volt elég szigorú, megértő, bla-bla időben.
2009. szept. 5. 08:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is-is... nagyon nagyon sok múlik azon hogy a gyerek előtte mit látott otthon, hogy szóltak hozzá, mivel bűntették ha valamit nem jól csinált. Unokahúgom példáján pl azt látom, hogy az anyja ha valamit rosszul csinált még hetek múlva is felemlegeti, és azzal szekálja... ugyanúgy viselkedik mint egy lázadó tini, és csodálkozik, ha ugyanabban a hangnemben kapja a választ, vagy csattan az ajtó az orra előtt. Ő sokkal jobban szereti az apját, vele tud normálisan beszélgetni, míg az anyjával ordítozik, semmi tiszteletet nem ad neki, mintha nem is az édesanyjával beszélne. Nálunk rengeteg múlott az anyán, hisz ha az apjával tud beszélgetni, és rá hallgat, akkor az anyjával is tudna...

Rengeteg múlik azon milyen társaságba keveredik a gyerek, és ott mire "tanítják", mit lát, ilyesmik... Sok mindenen múlik, de úgy gondolom, ha egy szülő okos, és nem áll le vitatkozni, ha hisztis a gyerek inkább rácsukja az ajtót, akkor sokkal többet ér el, mintha "de te vagy a hibás, de nem mert te..." vitába kezdenek.

2009. szept. 6. 16:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Minden kamasz lázad, de hogy milyen mértékben nagyban függ a szülőktől. És nem mindig a szülőknek van igaza, bár a tinik meg gyakran túl reagálják a dolgokat. (beleértve magamat is)" ilyenkor nyílik ki a tizenévesek csipája egyszerre több dolgot megértenek, ugyanakkor rá jönnek hogy az élet nem fenékig tejfel, erre még jönnek a hormonok is. Ehhez pedig türelem kell."
2009. dec. 25. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!