Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem értem mért tiltják?

Nem értem mért tiltják?

Figyelt kérdés

Nem tudom felfogni mert nem engedik meg a szulok a gyerekeiknek a piercinget tetkot azt hogy borotválják epiláljak magukat hisz nem nekik fog fajni nem rajtuk lesz . én szuleim csak a tetkot nem engedik meg mert még nem vagyok 18 de a tobbi mindet igen.de en ezt nem fogom fel a tobbinek mert nem engdik.mondjatok el hogy mert nem?

13/L

2011. jún. 25. 22:09
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%

A tetkó/piercing oké, hogy nem engedik, nekem is csak a pc-t, de nem akarok:)

A szőrtelenítés pedig szerintem alap egy igényes nőnél/fiatal lánynál.

Még a legelvetemültebb Star Wars fangirl sem akar Chewbakkára hasonlítani. Ennyi:)

13L

2011. jún. 25. 22:12
 2/20 anonim ***** válasza:
25%

Mert nem normális dolog. A tetkót később meg fogod bánni. Még a borotválkozást sem engedném,mert komoly bőrbetegséget kaphatsz tőle.

Azért mert ma divat,nem kell mindenkit utánozni.

2011. jún. 25. 22:13
 3/20 anonim ***** válasza:
39%
Nem, a borotválkozás, szőrtelenítés nem divat, hanem higiénia. Én természetesnek tartom, ezért a kamasz lányomnak is természetes volt. Hagyjuk már ezeket a bőrbetegségeket! A testékszert megengedem, de nem tetszik neki, ahogy a tetkó sem.
2011. jún. 25. 22:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Én tetoválóművésznek készülök, tehát tetszik mindenféle testmódosítás, de szerintem még elég korai.

2011. jún. 25. 22:41
 5/20 anonim ***** válasza:
27%
Azért, mert a testük még fejlődésben van. Egy 14 évesen egy tetkó szerinted hogy fog kinézni mire 18 lesz az illető. Ugyanez a borotválás. Még nem alakult ki a hormonháztartása, ezért azt sem tudni igazán, hogy ilyen lesz felnőttként a szőr a lábán (intim testrészekre és hónaljra itt nem gondolok, mert az más). Mert pl.: egy természetes szőkének, nem kell borotválni, mert szőke a lábszőre és nem látszik.
2011. jún. 25. 22:50
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, de hány éves vagy, kedves "szőke és nem látszik"? Simogattál már nem látszó szőke szőrös lábat????? Nem gusztusos..
2011. jún. 25. 23:01
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

komolyan erről kell vitázni?

nem nekik kell a piercing, tetkó vagy mittomén micsoda, hanem azért mert a "menőknek" is az van. ennyi.

2011. jún. 25. 23:27
 8/20 anonim ***** válasza:
46%

Én 14 évesen kaptam az első tetoválásomat (egy tenyérnyi mintát) a lapockámra, szülői beleegyezéssel, igaz, már akkor is 180 centi voltam, nem nőttem tovább.

Azóta van több is, nem bántam meg soha egy percre sem.

Egyetemre járok, szóval az inteligencia-tetoválás összefüggés sem helytálló, szerintem.

A borotválás ízlés kérdése, 13 évesen nem tragédia, ha pl nem szőrös a hónaljad, ha nyáron felveszel vmi ujjatlant.

Pirszingem is volt 3. meguntam őket, + a terhesség miatt köldökömből, nyelvemből kiszedtem, maradt az orr.

20/L :)

2011. jún. 25. 23:31
 9/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom, hogy más szülő mit miért tesz, én nem tartom esztétikusnak sem a tetoválást sem a piercinget, így nem örülnék ha valamelyik gyermekem ilyesmire vágyna.

Gondolok ezen kívül a baktériumok, a hepatitis vagy a HIV-infekció átvitelének lehetőségére is. Mint az egyik internetes honlap rámutat, az ajak­­­ékszerek hatására a fogíny sorvadásnak indulhat, az em­lőbimbót díszítő testékszer pedig gyulladás kiindulópontjául szolgálhat.

Nem beszélve arról, hogy rövid az út a piercingtől a testmódosításig.

Hívő család vagyunk, keresztény értékrend szerint neveljük gyermekeinket, ha jól végezzük a feladatunkat, nem lesz rá szükség, hogy megtiltsuk nekik a tetoválást vagy piercinget.

A gyantázás pedig 14 éves korig nem ajánlott mert megerősíti a szőrszálakat. Ezt pont ma halottam egy TV műsorból.

2011. jún. 26. 00:24
 10/20 anonim ***** válasza:
22%

"Bocsánat, de hány éves vagy, kedves "szőke és nem látszik"? Simogattál már nem látszó szőke szőrös lábat????? Nem gusztusos.."

Kinek és miért is kellene simogatnia egy 13 éves lányGYEREK lábát?

Saját magától meg csak tán nem undorodik.

2011. jún. 26. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!