Nem értem mért tiltják?
Nem tudom felfogni mert nem engedik meg a szulok a gyerekeiknek a piercinget tetkot azt hogy borotválják epiláljak magukat hisz nem nekik fog fajni nem rajtuk lesz . én szuleim csak a tetkot nem engedik meg mert még nem vagyok 18 de a tobbi mindet igen.de en ezt nem fogom fel a tobbinek mert nem engdik.mondjatok el hogy mert nem?
13/L
Én vagyok a szőke hajas. Én is szőke vagyok. Itt a természetes szőkékről van szó, akik küzdenek a hófehér bőrrel is. Tehát minden nap simogatom a lában, a férjem is, és mivel olyan aprók a szőrök, ezért nem is érezni.
Egyébként meg igaza van az előttem szólónak. Egy 13 éves lábát, ne simogassa senki!
Egyébként meg, csak bele kell gondolni. Egy kamasz véleménye a divatról igen sűrűn változik, akár bevallja, akár nem. Egyik nap ez tetszik, a másik nap meg már nem. Ha majd benőtt a feje lágya és komoly életfelfogása lesz, akkor döntsön a tetkó mellett.
Van olyan munkahely, ahol, ha látszik a tetkó, nem is alkalmaznak.
Jaj a tetoválásnál ez a meg fogod bánni szöveg. Nyilván nem értek egyet azzal, hogy valaki 13 évesen tetováltasson, mert még nagyon nem érett meg ilyen döntésre, de akik azzal érvelnek hogy megbánod, meg hogy fog az kinézni amikor 50 éves leszel. Strandon dolgozom, elárulom hogy 35-ig bezárólag a legtöbb embernek van már valamilyen tetoválása és különben is, meg kéne várnunk azt az időszakot amikor azt érezzük (30-40 évesen), hogy nem kellett volna?
18F
mert gyerekként/tiniként sokszor dacból és lázadásból akarunk dolgokat. Vagy hirtelen szenvedélyből, ami aztán hamar elmúlik. A nyoma meg ottmarad. 21 vagyok, a szülein te tetkót, se pc-t nem engednének, de ez már nem rajtuk múlik. És azért is tiltják, mert tudják, h ők maguk milyen 'éretlenül' gondolkodtak fiatalon. Mert minden tini azt hiszi, hogy ő hú de okos, közbe meg dehogy is. Ezt mondom úgy, hogy alig léptem ki 10enéves éveimből.
A higiénia más kérdés.
A tetkót megértem, mert az egy életre szól. A piercing-et viszont bármikor kiveheted, bár nekem is csak ballagásom után engedték meg.
A szőrtelenítést viszont abszolút nem értem. Undorító egy szőrős láb, hónalj, főleg egy fiatal lányon. És az is hülyeség, hogy megerősödik. Én 12 éves korom óta epilálok, és már látszik, hogy ki van kopva a szőr, szóval ennyit erről.
14/L
Egyesek itt a középkorban élnek, rossz érzés olvasni.
A tetoválást én se támogatom, mert az azért túlzás, hennázzon, aki nagyon akar ábrákat magán gyerekként.
De a piercing? Hát azt csak simán kiveszik és akkor egyből ott sincs... a festett haj meg a szőrtelenítés meg aztán tényleg nem tudom, kit zavar... a kamaszkor való arra, hogy az ember ilyeneket csináljon.... lila hajjal korzózzon... utána már nem tud, amikor el kell helyezkedni... gondolkozzon már el némelyik begyepesedett agyú "szülő" vagy nemtudommi...
Elgondolkoztam, és maradok begyepesedett agyú szülő, nevelő, gyermekeit szerető és nekik legjobbakat akaró anya.
A nemtudommi kategória számomra az ultramodern nevelési elveket valló, gyermekeire mindent ráhagyó,nem törődöm ember.
Én szociálisan érzékeny felnőttekké szeretném nevelni a gyermekeimet, akik a társadalom javára vannak, nem pedig rájuk hagyni mindent, mert ezt látják a mai világban követendő példának és válnak antiszociális,se Isteni se emberi törvényeket nem ismerő valakikké.
El lehet tiltani a gyereket sokmindentől, és akkor majd titokban megcsinálja, vagy majd 18 évesen televarratja magát, meg telenyomja a képét vassal...
Sok volt osztálytársam, barátom, ismerősöm jutott ilyen 'sorsra' míg akinek a szülei megengedtek 1 diszkrét mintát, vagy pl egy köldökékszert, nem lázongtak.
Egyébként nem értem, mi az összefüggés a szociális érzékenység, és például egy orrpirszing között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!