Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez egyszerűen undorító. Mit...

Ez egyszerűen undorító. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Mentem haza suliból,és mikor bemegyek a szobába,azt látom,hogy anyukám a naplómat olvassa..Eldugtam már az ágy alá,a ruháim alá,a táskámba..mindenhol megtalálja,és ez már nem az első. nincs lezárva,de ez már tényleg több a soknál. Soha többet nem beszélek vele..Mit képzel már?? Nem írtam olyan durva dolgokat a naplómba,de ilyeneket igen,hogy ki tetszik,mit csináltunk,hol voltunk suli után,milyen jegyeket kaptam amiket nem mondtam el..és rosszúl is esik,hogy anyukám elolvasta..Ha én anyuka lennék soha nem olvasnám a gyerekem naplóját! Ti mit tennétek a helyemben?

2013. febr. 5. 20:35
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
'Szerintem túl nagy dolgot csinálsz belőle. Semmi rosszat nem csinált, csak kíváncsi mi van a lánya fejében, és meg is értem amilyen világot élünk. Ha majd te leszel anyuka, te is ugyanezt fogod csinálni a lányoddal.' Már ne is haragudj,de nem csinált semmi rosszat?? Ha ezt komolyan gondolod tényleg bajok vannak ott..És én soha nem olvasnám a lányom naplóját..Többieknek köszi a válaszokat
2013. febr. 6. 13:40
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is édesanya vagyok és ezt elfogadhatatlannak tartom, megértem, hogy nagyon mérges vagy. Az emberi kíváncsiság viszont gyarló. Emellett anyukádnál az is ok lehet, hogy nem bízik valamiért teljesen benned.

Nem tudom hány éves vagy, de épp itt az ideje, hogy a határaidat kiépítsd. Meg kell mondani a szüleidnek, hogy annak ellenére, hogy a gyermekük vagy, különálló lélek és különálló test. Természetesen ők állnak feletted , de ez nem ok, hogy a hatalmukkal visszaéljenek. Kérd meg őket, hogy tartsák tiszteletben a te kis privát szférádat és írásaidat, mert ez a te titkod és, ha úgy érzed, akkor úgyis megbeszéled velük. Viszont, ha ilyen van, akkor soha többé nem fogsz bízni bennük. Te szereted őt (anyudat), de most csalódtál benne. Kérdezd meg, hogy miért tette ezt?

Azt viszont el kell neked is fogadnod, hogy a szülő is ember és nem tökéletes egyáltalán. Ő is hibázik. Egy egészséges lelkületű ember viszont belátja a hibáit.

2013. febr. 6. 14:41
 23/31 A kérdező kommentje:
már beszéltem vele..an nyit mondott hogy neki ehhez joga van
2013. febr. 6. 14:54
 24/31 anonim ***** válasza:

Remélem van a családban valaki, nagyszülő, keresztszülő, aki ezek után a bizalmasad lehet.

Én megmondtam volna neki, hogy nem, ehhez nincsen jogod, mert valakinek a gyermekének lenni nem azt jelenti, hogy birtokba lehet őt venni egy életre. Azt is megkérdezném tőle, hogy őneki ugyanez hogyan esett volna az ő anyukájától?

Ha erre is értetlenkedés a válasz, akkor tényleg érdemes a bizalmadat mostantól egy másik megbízható családtagra költeni... Előbb utóbb felnősz, elkerülsz otthonról, önálló leszel. Addig meg próbáld meg magad függetleníteni érzelmileg ezektől a dolgoktól. Ha van a suliban szekrényed, akkor vidd be a naplódat és írj titkos nyelven.

2013. febr. 6. 15:02
 25/31 A kérdező kommentje:
ezeket már elmondtam neki..titkosírást nem akarok,mert akkor meg majd ha visszaolvasom,nem fogom tudni mit jelentenek ezek a betűk
2013. febr. 6. 18:00
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem van még egy ötletem. ha tanulsz nyelvet a suliban, írd azon, akkor gyakorolsz is:) remélhetőleg, anyukád nem beszéli:)
2013. febr. 6. 19:05
 27/31 anonim ***** válasza:
Van egy jó ötletem. Vegyél egy új naplót, és az első oldalra írj neki valami üzenetet, és tedd olyan helyre, ahol könnyen felfigyel rá, és ha majd meglátja az üzentedet, talán kicsit elgondolkodik rajta, vagy ha így sem, kiabáld le a fejé. Egyszer velem is előfordult, hogy elolvasta amit írtam, és akkor tényleg olyat írtam bele, ami csak rám tartozik, nem túl durva, nem csináltam semmit, de ezt most nem kell boncolgatni. Legyen annyi, hogy pont akkor volt anyám terhes...... na mind1. Úgyhogy szerintem tréfáld meg, vagy olvasd el a mobiljáról az üziket, az ő naplójáz ( ha van)
2013. febr. 6. 19:14
 28/31 anonim ***** válasza:
Miért nem veszel magadnak olyasmi tollat ami láthatatlan, és ha megvilágítod csak akkor tudja elolvasni. Lehet h nagyon dedósan hangzik de most hirtelen ez jutott eszembe. Csak arra vigyázz h a tollat ne találja meg és ne is lássa soha mert akkor az már tényleg ciki. Amúgy tényleg ocsi de attól h ő az anyád attól még neked is lehet saját magánéleted ami csak rád tartozik :)
2013. febr. 6. 21:26
 29/31 anonim válasza:

Rovásírás?

Nem nehéz megtanulni, és később majd egy szimpla átnézéssel is érteni fogod.

2013. febr. 9. 19:19
 30/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egy időre hagyj fel a naplóvezetéssel. Anyukád meg szégyelje magát és nyugodtan tartsd meg a haragodat, megérdemli.
2013. febr. 10. 17:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!