Mi kell a kollégiumba?
Jó, tudom hogy egy cseppet még messzi van, de nagyon-nagyon várom. !
Az a kérdésem hogy mi kell a kollégiumba? mit vigyek magammal első héten? Vigyek ágyneműt is?
Én is most szeptemberben leszek kolis,de amúgy mi kaptunk beiratkozáson egy papírt is hogy mit kell vinni
igen vigyél lehet hogy adnak de az jobb ha a sajátodban alszol.
Vigyél még:
lakat
köntöspapucs 2-t mert egyik a zuhanyzáshoz másik meg szoba papucsnak
párna
pléd(mindenki azt mondja hogy télen hideg van a koliban)
takaró
plüss állat (nekünk kell mert szobadíszítéshez kötelező)
Tisztálkodó szerek:
fogkefe
fogkrém
fésű dezodor
spray
parfüm
smink (ha használsz)
smink lemosó
körömlak lemosó (pl: ha alkoholos filces leszel, ez leviszi)
köröm csipesz
szemöldök csipesz
piperecucc
Ruhák:(1 hétre való)
bugyik (abból legyen mindig több)
zoknik
nadrág + 1 amit a koliban hordol
felsők
pólók
pulcsik
Főzéshez/evéshez:
müzlis tál
lapos tányér
mély tányér
kés, villa, kanál
pohár,bögre
kis lábas,fakanál
sulihoz:
grafit
színes ceruzák
tollak
rajzlap
színes papír
füzetek/borítók
torna cucc bele: tornacipő, fehér póló/nadrág(vagy amilyen kell)
tolltartó
radír
Ja és egy jó tanács: Az ünneplődet sohase hagyd otthon,
mert bármilyen esemény van és te elfelejted berakni akkor éghetsz
Már beköltözésnél pakold be és soh ne hozd haza csak évvégén.
Én leegyszerűsítettem az egészet (férfi vagyok):
tanszerek:
majd veszek ott.
tisztálkodószerek:
Axe deo + spray + tusfürdő, arcesz, szappan
ruhák:
van sok, de fogalmam sincs mit viszek be. Higieniámból adódóan borzasztóan sok kéne, legalábbis boxer+zokni, ugyanis előbbiből napi 2, utóbbiból van hogy 3-at is használok. (melegben akár még többet.)
Nálunk nem lehet vinni saját ágyneműt, csak orvosi engedéllyel. Huzat+pléd kell.
papucs+fésű az tényleg elengedhetetlen + a törülköző, és ezért hálát adok az előttem lévőnek, mert ezt 100% hogy elfelejtettem volna.
Gyógyszerekre még figyelj. Ajánlatos:
lázcsillapító (rubophen), ha fogékony vagy a gyógyszerekre, akkor fejfájásra is jó, ha nem, akkor külön vigyél fejfájásra.(nurophen/algoflex forte/stb.) Görcsoldó + hasfogó tabletta se árt (nospa+immodium) mert ki tudja, mikor jön rád a menzakaja káros hatása, vagy a kínaié.
Ezek alapvető gyógyszerek, ne szedd mert nem vitamin, de bármikor szükséged lehet rájuk. A törülközőt meg az előttem író is kihagyta :D
edénycuccosokat megint ottveszek, illetve fogyó papírokat is (WC papír, zsepi stb).
én négy évet voltam eddig kolis. most jön az 5. év:)
ahogy olvasom a mi kolinkban másképp mennek a dolog. pl mi nem rakhatunk ki a párkányra kaját, mert h az csúnyaxd nálunk szigorúan ellenőrzik a rendet. bár meg is értem mivel minden szobának külön wc, zuhanyzója van:)
rengeteg koliban voltam már látogatóban (mikor kirándultunk vagy ilyesmi) de egyikben sem bírnék ki 2éjszakánál többet. xd gyertek a mi kolinkba!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!