Mi kell a kollégiumba?
Jó, tudom hogy egy cseppet még messzi van, de nagyon-nagyon várom. !
Az a kérdésem hogy mi kell a kollégiumba? mit vigyek magammal első héten? Vigyek ágyneműt is?
2 évig voltam kollégista, a legjobb évek, ugyanakkor nem sirom vissza :P
Kell ágynemű, meg huzat is, pléd, tisztálkodó szerek, sampon, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, szappan, törölköző, kéztörlő, kaja, mert a koli koszt nem túl jó :P
Nem ár a konzervnyitó sem, bár én olyan konzervet vettem, aminek volt kallantyúja.
Vigyél magaddal elegendő pénzt, és a busz pénzt rakd félre, sajnos sok olyan osztálytársam volt, aki 10 ezerrel indult el, de a hétvégére kéregetnie kellett, mert nem futotta a buszjegyre...
Mobil töltőt ne felejtsd otthon, mert ha senkinek nincs azonos mobilja, akkor megszivtad :s
Van aki laptopot visz, én nem vittem, ahhoz túlságosan féltettem...
Jó tanács, ha naplót irsz, ne vidd be, vagy ird idegen nyelven, én már megjártam vele :D
5 napra elegendő ruhát készits be, plusz fehélrneműket is csomagolj, a biztonság kedvéért, wc-papirt én ott helyben szereztem be.
Majd beszélj a szobatársaiddal, (4-en voltunk)pl mi megegyeztünk, hogy valaki vesz szappant, és közösbe megy, (személyenként 2 db wc papir guriga, hidd el, elfogy...)
mosogató szivacs, és mosogatószer sem árt, tányér, evőezköz, ha teások/kávésok vagytok akkor vegyetek közösbe cukrot, bár nem drága, még olcsóbban kijöttök majd.
Amikor hó van, akkor az ablakpárkányra lehet tenni dolgokat, persze csak akkor, ha emeleten vagy, kül ellophatják :P Imádtam, hogy télen megtudtam venni egy nagyobb dobozos tejet, naélkül, hogy azon aggódnék, hogy elfogy-e mielőtt megromlik.
Volt, hogy 1 héten én vettem a vajat, a másik héten a szobatársaim, stb.
Mindig megbeszéltük, hogy 10kor már alszunk, mert 6kor kelni kellett, persze elég gyakran csak éjfélkor kerültünk az ágyba :D Legyetek tekintettel a másikra. Nem árt megkérdezni az elején, hogy horkolnak-e, bár én nekem ezzel nem volt problémám, elég kellemetlen, ha már nem lehet változtatni a szoba beosztásán, és nem tudsz pihenni a másik miatt.
Csak olyan dolgokat vigyél be, amit nem sajnálsz annyira, és a személyes dolgok közül is olyat vigyél magaddal, amit nem szégyelsz mások előtt, vagy, nem baj, ha pár titok kiszivárog, hisz a kollégiumban nincsennek titkok...
Nekünk elég jó kollégiumunk ovlt, saját fürdőnk volt, és még tévé is volt a szobában, sőt, miután az iskola lecserélte a számitógépeket laptopra, a mi szobánk kapta meg az egyik számitógépet.
Ha szeretnéd, hogy privát legyen a filmnézés, max csak pár szobatárssal, vegyél hordozható dvd lejátszót, vagy ha nem sajnálod, akkor vidd el a laptopod.
legyen nálad bögre is.
oh, lepedő (bocs a random dolgokért, nem sorrendben irom)
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de amikor már beérsz a kollégiumba, és találkozol a szobatársaiddal, úgy is összeszoktok pillanatok alatt, és saját szabájokat fektettek le, és megegyeztek, hogy kinek mi lenne a jó.
Izgalmas lesz, az biztos :)
Csak figyelj arra oda, hogy a magánéleted madnak maradjon meg, elég kellemetlen úgy a suliban, és a kollégiumban maradni, a a te titkaidon csámcsog a fél suli :s
Akkor leírom én is, mert én is szeptembertől kolis leszek, bár még sose voltam az, viszont van fogalmam hogy mi kell, mert haverom már volt koleszos:
- Pléd
- Kis lakat (a szekrényedre mindenhol szokták kérni), 2 igazolványkép (nem tudom minek, de szintén kérik a kolikba), legalább 6000 FT, bár jobb ha több (étkezési kártya stb. stb. Ha menza van, ott is előre kell fizetni általában szept. 6 körül, szóval oda se árt a lové, bár ha van diákszámlád (ami erősen ajánlott kolihoz) akkor csak azon hagyj bizonyos összegű pénzt (20.000 huf kb)
- Ágyneműhuzat (paplant az új szabályok miatt kötelesek adni, bár nem biztos hogy olyan jó, mint egy saját.)
- Tisztálkodószerek (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, dezodor/parfüm, szappan, törülköző, köntös, WC-papír, Zsepi, arcesz /sebekre elő kell készülni/, sebtapasz) ha fiú vagy /lánynak se biztos hogy árt, csak fiú 2 naponta borotválkozik/ akkor (borotva, borotvahab) - Ha lehet amit tudsz ott vedd meg, így nem kell cipelni.
- Gyógyszerek (még akkor is ha nincs bajod. PL.: fejfájásra, hasmenésre, görcsoldásra, megfázásra, ezek az alapvető bajok)
- Ruhák (férfi/női fehérneműk, zokni, nadrág-pulcsi-poló-kabát /"otthonra a koliba" és a suliba/) Ezekből nem kell telerakni egy bőröndöt, hisz kevés a hely, vigyél egy hétre elegendőt(2-3 db kivéve a fehérneműt, ha nem akarsz bűzleni :D ), és majd rájössz mi kell még. 2 Cipő, papucs
- Laptop ha van, ajánlatos hiszen így "független" vagy az ottani gépektől.
- Lehet vinni evőcuccokat, bár szerintem a műanyag is megfelel egy időre biztosan.
- Elektromos cuccokat kerüld, hiszen eléggé szelektálják. Nagy valószínűséggel be se viheted (pl. vízforraló meg ilyenek, mert ha van a koliban teakonyha, akkor szinte tilos).
Lehet kihagytam ezt-azt, de majd még ha eszem-bejut leírom, én is most tervezgetek ezt-azt, mert már rám fér a koli :D
(csak az érettségim legyen meg :D) De mivel OKJ-ra megyek, így középiskolás az enyém is, csak sok az érettségizett. (70%-ra becsülték).
Jah azt kihagytam, ha van mobilod, akkor töltőt el-ne felejtsd, ha alkalmi szemüveges vagy (mint én) a szemüveged ne hagyd otthon.
Legfontosabb dolog az legyen, hogy 1 hétre készülj elsőnek leginkább, és majd el válik mi kell még. Konzervnyitó nem árt, szerintem lány vagy (csak saccolok), így óvszer nem kell (fő a biztonság).
Emlékszem mikor egy hétig voltam külföldön Romániába 1 Bőrönddel mentem de bele akartam tuszkolni vagy 3 adagnyi cuccot.
Az meg hogy messze van és készülsz rá előre nem baj. Csak előny hisz semmi alapvető cumót nem felejtesz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!