Szülők, akik elolvassátok gyermekeitek naplóját. Miért teszitek?
Bár még kicsi a lányom, nem fogom elolvasni a naplóját.
Nem történt valami, ami miatt aggódhat? Nem mintha akkor megtehetné, de szülőként állandóan ott van, hogy nehogy legyen veled valami és a kamaszok nem pont az anyukájuknak szokták elmondani, ami foglalkoztatja őket.
Hány éves vagy? Biztos vagy benne, hogy elolvasta?
35N
Az enyém elolvasta. Kétségbe ejtette, amit olvasott, de nem szólt, mert akkor kiderült volna, hogy elolvasta. Az egész csak véletlenül derült ki, sokkal később.
Nem hiszem, hogy én a gyerekem naplóját el fogom olvasni, csak, ha olyan helyzet van, hogy fontos kiderítenem valamit belőle, amit tőle nem tudok megkérdezni.
Az én anyám szerintem azért tette, mert a kamaszkorom kezdetén teljesen bezárkóztam, és nem tudtam megnyílni neki, hogy úgy beszélgessünk és tudjon mindent, mint előtte. Igyekezett kideríteni, hogy miért vagyok olyan, amilyen, mi az oka, ha már én nem mondtam el neki, hogy tudjon javítani a helyzeten, és én is jobban érezzem magam.
17 éves vagyok és azt mondom,hogy nem olvasnám el a gyerekem naplóját/személyes beszélgetéseit. Ha csak nem sejtek valami hatalmas problémát a háttérben. Szerintem csak akkor megengedett, hogyha a szülő tényleg úgy érzi, hogy valami komoly baj van.
Nem írok naplót,de a gépemen (mikor még közös volt) voltak elmentve személyes beszélgetések,de egyszer sem nyúltak hozzájuk és nem is tennék.
Blogot írok. Ha akarnák, se tudnák elolvasni, mivel angolul írom (nyelvgyakorlás). Régen, mikor még kézzel írtam olyan szebb kis füzetekbe, akkor sem olvasták el. :)
Egyszer olvasták el a húgom naplóját, mikor megváltozott a viselkedése radikálisan.
17/l
Ha nekem gyermekem lesz, szeretném, ha a naplóirás helyett, velem osztaná meg a gondolatait. Szeretnék olyan anyuka lenni, akivel bátran beszélhet mindenről, akár a szexről is. Sajnos sok téma még mindig tabunak stzámit, és a szülők félnek beszélni, pedig a tinik kiváncsiak, és inkább tőlem kérdezgessen a gyerekem, mint egy másik tudatlan kamasztól.
De nem olvasnám el a naplót... Max akkor, nagy baj lenne, pl ha eltűnne a gyerekem, és nem érném el, csak akkor, ha komoly okom van feltételezni, hogy találhatok valamit, amivel a srgitségére lehetek.
A mai napig nem tudom, miért olvasták el anno az enyémet, be sem vallják, hogy olvasták, hiába kérdezek rá, pedig vannak dolgok, amiket máshonnan nem tudhatnának...
De én sem olvasnám el. Inkább kérdeznék, szerintem az a tiszta, ha szemtől szemben megy minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!