Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerinted engedékenyek a...

Szerinted engedékenyek a szüleim vagy nem? (Részletek lenn)

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, úgy engednek el a barátaimmal "kocsmázni", hogy 10-ig, és jönnek értem. Én nem cigizek, soha nem is próbáltam, max. megiszok vmit, de még becsípve sem mentem haza soha. Nem is kocsmába megyünk, hanem inkább pubba, bár a hely neve "Café". Mindegy, nem ez a lényeg. Szóval legutóbb hazamentem egyedül, fél tízkor, (kb. 15-20 percre lakunk a belvárostól)és otthon akkor lelkifröccsöt kaptam, hogy még azóta is hallgathatom, hogy milyen veszélyes, meg hogy megerőszakolják a fiatal lányokat. Hiába mondom, hogy vigyázok magamra, és ez még annyira nem veszélyes. Aztán. Bulizni (diszkó, házibuli) is engedik a legtöbb osztálytársam, csak engem nem. Pedig én vigyáznék magamra, viszem magammal a piám, hogy ne tegyenek bele semmit, meg amúgy sem egyedül, hanem társasággal mennék, és nem egyedül mennék haza. Még csak nem is Pesten, egy 110ezres városban lakunk, de ez a téma állandó veszekedések forrása otthon. Mit tegyek, hogy engedékenyebbek legyenek? Vagy már így is azok? Ennél megbízhatóbb már nem tudok lenni!
2009. aug. 24. 19:46
 1/9 anonim ***** válasza:
végülis bizonyos témában engedékenyek, valamiben meg nem. próbálkozz még a házibulival. mond, hogy 8-ra hazaérsz. a buliban meg mond azt, hogy hugodra vigyázol és haza kell menned. Vagy rosszul vagy. stb...
2009. aug. 24. 19:57
 2/9 anonim válasza:
100%

Nem a Te megbízhatóságoddal van a gond, hanem azzal, hogy milyen szemét mocsok világ van. Nekem elég sok lány barátom van, és szinte mindig háztól házig kísérem őket; mert a hideg kiráz hogy történik velük valami én pedig nem voltam ott. 16 évesen ne gondold azt, hogy meg tudnád védeni magad, megy veled szemben, orrbavág és akkor hiába tanították suliban, hogy tökön kell rúgni-történt ilyen ismerősömmel sajnos-azt sem tudja az ember olyankor hogy hol van.

Hidd el, hogy ez még a jobbik eset.

2009. aug. 24. 19:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, elég mocsok világ ez. És azt is tudom, hogy az ember ilyenkor lebénul a félelemtől, csak olyan rossz...

Az elsőtől kérdezném, ha este 8ra gondolt, akkor azzal az a baj, hogy kb. akkor kezdődik:D Azt, hogy az öcsémre vigyázok, el szoktam sütni:) Köszönöm szépen nektek a válaszokat.

2009. aug. 25. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:
a szüleid épp annyira engedékenyek veled, amennyire kell! ettől nem kell sem engedékenyebbnek, sem szigorúbbnak lenniük....hidd el, érted csinálják...én 20 éves vagyok, de nem merek egyedül menni sötétedés után az utcára....legközelebb kérd meg egy társadat (mondjuk egy erős fiút, vagy két lányt), hogy kísérjenek haza ilyen esetben...akkor a szüleid nyugodtabbak lesznek és látni fogják, hogy nem vagy könnyelmű
2009. aug. 25. 11:48
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, én is olvastam pont ezen az oldalon olyat, hogy 18 éves lányt nem engednek el 8 után sehova. Ehhez képest persze ők is engedékenyek, szóval megbecsülöm ezt, meg azzl, hogy megbízhatnak bennem, ki is érdemlem szerintem.

Most én is ezzel a társas mászkálással próbálkozok:) Köszönöm a választ:)

2009. aug. 25. 11:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem apám konzerv anyu modern gondolkodású,így anyu falazásával 15 éves koromtól buliztam:)

Nos tudni kell,hogy olyan helyen éltem,ahol a lakosság 30%a roma származású és nem a kedves fajtákból,tehát volt okuk félteni,de én mentem,először csak pubokba,majd diszkóba is:)Mondanom sem kell,hogy anya sikítófrászt kapott amikor mondtam neki,hogy a diszkóba megyek,de nem azért mert oda,hanem azért mert olyan környéken van ami nos fogalmazzunk úgy,hogy a 8.kerület jobb tőle:)Így hát csapatokba verődve,taxit fogva mentünk oda mindig és sosem volt bajt.Féltetettek,hát nem mondom,hogy bíznak bennem,pedig okot nem adtam akkor még arra,hogy ne bízzanak,de hát ez volt:)Aztán apám is megenyhült bár először beszólt(akkor 17 voltam),hogy de 11re legyek itthon a diszkóból,nos jót röhögve meg mondtam neki,hogy az utolsó busz eljön fél 11kor s a buli csak éjfélkor kezdődik igazán:DAzóta azt mondja,hogy jól van reggel az első busszal menjek,vagy ha már nem bírom üljek taxiba(a taxisok jófejek a diszkó előtt állnak:))

Én azt mondom beszélj velük,a beszéd mindennek az alapja,mond meg nekik,győzd meg őket,hogy jófej barátokkal lógsz,esetleg mi lenne ha meghívnád a barátaidat egy ebédre vagy vacsira csakhogy megismerjék a szülőket és megbízhassanak bennük,aztán meggyőzni őket h taxival mentek,nem erőszakolnak meg ésatöbbi:)

2009. aug. 25. 12:13
 7/9 anonim válasza:

"Nekem apám konzerv anyu modern gondolkodású,így anyu falazásával 15 éves koromtól buliztam:)"

Pont ugyanez nekem is.

Én általában ilyenkor haver(ok)nál alszom, vagy ő(k) nálam, egyedül meg megvárom világosodás után az első buszt, vagy jönnek értem.

2009. okt. 11. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Is-is. A maio fiatalokhoz képest fognak, de jól van ez így. Elég alja világban érünk, én 25 felé járok, mégis félek! És 75ezres nagyvárosban lakom, viszont rettegve szállok le a buszról, mert persze buszmegálló közelében kocsma, ott meg mindig akad egy-két tetű, aki belémköt. Azóta nem félek annyira, hogy kocsim van. Nem egy menőző típus, de még így is volt, hogy megkörnyékezett egy melós, hogy adjak már neki piára. Szóval, hiába vigyázol magadra, nagyon fiatal vagy és sok beteges ember hajt a fiatalkákra...

Az pedig, hogy érted mennek, nem olyan rossz: látják a barátaid, barátnőid, hogy a szüleidnek fontos vagy! :) Fokozatosan engedékenyebbek lesznek, főleg, ha nem csinálsz hülyeséget (cigi, drogok, stb).

Tanulj jobban, és hassál ezzel rájuk... Ez is bejövős a szülőknek.

Emlékszem, én a te korodban néha eljártam meccsre... :D Anyum meg mondta, elenged (ismerte a haveri kört, ráadásul a nyugdíjas szektori csendes szurkolók közé tartoztunk)de az a feltétel, hogy kijön értem a buszhoz. Megértettem, hiszen a TV és újságok állandóan a balhékat ragozták csak :)

2010. febr. 8. 13:32
 9/9 anonim ***** válasza:

legközelebb ha kimozdulsz, beszéld meg velük, hogy 10-11ig maradnál el,mondd emg hol, és nem tudod pontosan mikor végzel, de szeretnéd, ha érted mennének, majd csörögsz. ők is nyugisabbak lesznek, és te is puhítod őket.

én örültem, hogy jöttek értem, mikor haza vágytam :) Jó ha a szüleid is megtartják ezt a jó szokást, de csak okosan alakítsd őket :)

2010. máj. 19. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!