Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki mit gondol a 14-16 éves...

Eszter04 kérdése:

Ki mit gondol a 14-16 éves kamaszok gyerekvállalásáról? ki szerint lehet és ki szerint nem .

Figyelt kérdés

2012. dec. 12. 16:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Én a 21 éves válaszoló vagyok! Nem tudom miért pontoztatok le 0%-ra de örülnék ha valaki megindokolná!

Én a kivétel közé tartozom, végzős vagyok a főiskolán, mellette 3 műszakban dolgozom (igaz, csak diákmunkaként végzem, de amikor csak tudok megyek!) háztartást vezetek és SOHA nem passzolom le a gyerekem csak ha nagyon muszáj és tényleg nem tud rá vigyázni a Párom. (pl. ha vizsgázom és a Párom dolgozik, esetleg ha én dolgozom és a Párom is, de ez ritkán van, ugyanis váltott műszakban vállaltuk be a munkát) Igyekszek mindent megadni a gyermekemnek önerőből, nem kuncsorgok pénzt senkitől, sem a szüleimtől (ők ha kérnék sem tudnának adni, mert ők sem állnak jól) sem a nagyszüleimtől, sem a szomszédtól, sem pedig senkitől. Egyetlen egy gondunk van, méghozzá az, hogy nincs saját lakásunk mert egészségügyi okokból kifolyólag a Párom egészen a lányom 9 hónapos koráig nem tudott munkát vállalni, én vállaltam de akkor még igen csak keveset tudtam menni ... Most pedig elbocsátották őt, így megint csak bajban vagyunk. Ez kortól független, idősebb embereket is bocsátanak el ill. idősebb emberek sem kapnak olyan könnyen munkát!

Szóval abszolút nem értem miért is kaptam a lepontozást én maximálisan azt érzem, hogy mindent de mindent ellátok ami t vállaltam de ettől még elmondhatom, hogy nekem már a terhesség előtt sem volt túl nagy szabadságom (ez más témakör) de én viszont ezt szeretném a lányomnak megadni, ennyi! Pontozzátok le ezt a válaszomat is nyugodtan, elvégre ebben sem írtam semmi hasznosat vagy elgondolkodtató dolgot...

2012. dec. 12. 18:04
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
17:15 ez a felnőttekkel is megtörténhet. 25 éves tesóm lepaszolta anyumnak az 5 éves gyerekét és elment külföldre. A gyerek apja nem szokta látogatni. én 17 évesen szültem. Szerencsére a páromnak van egy remek munkája. Van egy szép nagy házunk. Hétfő kedden okjra megyek addig meg egy bébiszitter vigyáz a gyerekemre. A családom utál engem. Nagyon szeretjük a gyermekünket. Nem vágytam arra hogy kiélhessem magam. Nem vágyok bulizásra se alkoholra se cigire.
2012. dec. 12. 18:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Korai 14-16 évesen egy gyerek! Még magukról sem képesek gondoskodni. Egy 14 éves most került ki általánosból, nincs szakmája, nincs semmije sem! Dolgozni se dolgozhat. Egy 16 éves az "más tészta" még mindig fiatal, de ha már elkezdte a gimit, remélhetőleg be is fejezi, a gyereke érdekében.

A legtöbb tini még főzni se tud normálisan, még mindig anya késziti a kajájukat, anya mos, vasal, takarit.

(tisztelet a kivételnek)

Persze megint mésok akik, kollégiumba laknak. Ők bizonyos fokig mér megtanultak gondoskodni magukról, alkalmazkodni kell a többiekhez. Nem azt mondom ezzel, hogy ők már készen állnak, de ha úgy alakul, hogy jön a baba, és megtartják, felelőségteljesebben tudják nevelni. Persze a szülőkre is támaszkodni fognak...

Én 20 éves vagyok, kb fél éve értem meg arra, hogy gondolkozzak a gyermekvállaláson. Mindennek utána kell járni, mivel egy gyermek nem olcsó. Kórházi számlák, vizsgálatok, gyógyszerek, szülés, kelengye, ruhák, később havi kiadások.

Sok kamasz ezt nem is látja, csak a jó oldalát. Egy édes kis alvó gyermeket. De néha velük is lehet rossz napja az embernek, ez ezzel jár... Minden fiatalnak meg kéne fontolni a szexuális életet, mert a szex felelősség, és sokakat ez hidegen hagy... Ha elég idps vagy a szexhez, akkor elég idősnek kell lenned a gyerekneveléshez is!

2012. dec. 12. 19:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem egy 14-16 éves még a szexhez is gyerek nem hogy a gyerekneveléshez,de ha már összejött a baba akkor tessék felelősséget vállalni,hordja ki adja örökbe,vagy tartsa meg de mellette ne hagyja abba a tanulást.

Én 20 évesen lettem terhes főiskolásként,ma már 23 éves vagyok, együtt vagyok a 22 éves párommal,Ő már jó ideje dolgozik,én most végeztem a gyakorlatommal,munkát keresek és nyáron államvizsgázom,kisfiunk 20 hónapos nagy bölcsis,kiegyensúlyozott,édes és ügyes kisfiú,nem terveztük ilyen korán,de biztos vagyok bennem,hogy 16 évesen nem lettem volna kész az anyaságra,még most is sokszor korainak érzem,persze a gyerek nem teszi tönkre az ember életét,de több szervezést igényel és kevesebb a kikapcsolódási lehetőség.Mi igyekszünk elérni az álmainkat,céljainkat még gyerek mellett is van lakásunka autónk,nem a szülők tartanak el,de azt mondom ha újra kezdeném akkor még jobban figyelnék a védekezésre,mert lehet az óvszer selejtes,és nem egyszerű gyereket nevelni,tanulni és dolgozni,bár sokkal könnyebb,mint ha gimnazistaként kell ezeket elvégezni.

2012. dec. 12. 20:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az nem kérdés, hogy senki ne akarjon 14 évesen gyereket.

Az igazi dilemma az, ha véletlenül teherbe esik, akkor megtartsa-e. Én alapvetően abortuszellenes vagyok, de ha a nagyszülők nem úgy állnak hozzá, hogy segítik a lányt, amíg továbbtanul, akkor szerintem nem érdemes bevállalni. Az egész életét, és a gyerekét is tönkreteszi vele. Viszont ha a család támogat, akkor én megtartanám.

2012. dec. 12. 21:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem épp jó döntés ilyen fiatalon. 1 hónap múlva 20 vagyok, de nekem még most sem kellene gyerek, ha volna barátnőm.

Először a körülményeket rendezném. Biztos munkahely, lakás stb. És mikor minden dolog adott és agyilag is felnőttem hozzá, akkor lehetne róla szó :)(Bár ebbe a mostani világba 100x meggondolnám....)

F

2012. dec. 12. 22:33
 17/21 anonim ***** válasza:
14. éves gyerek ne szexeljen és nem lesz gyereke. Azért nem állatok vagyunk.
2012. dec. 12. 22:55
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Én 16 éves vagyok. Most 4 hónapos a kislányom.

A kérdésedre azt mondom ,hogy nem lehet. De ha valakinek be csúszik az már az ő döntése. Én nagyon jó anyának tartom magam úgy mond mindent meg adok a lányomnak hiánya semmibe nincs az biztos. Apuka megvan. De az is más téma ha az apa le lép. Szoktam anyura hagyni de nem azért mert úgy akarom hanem heti 2x dél előtt suliba vagyok.

Egy kicsit sem bántam meg, persze azért nem tanácsolnám hogy ilyen korán szüljön valaki mert "nehéz".

2012. dec. 13. 15:19
 19/21 anonim ***** válasza:

16 vagyok.

Hú, ez nehéz kérdés.

Ha nekem most besikerülne egy baba (egyébként nem élek még nemi életet), nem tudom mit csinálnék, de biztos nagyon bepánikolnék. Ha valaki direkt így tervezi, hát, le a kalapom előtte. Úgy gondolom, hogy pozitív dolog fiatalon szülni, de azért ne ennyire fiatalon...14 évesen (ugye, rájuk is vonatkozik a kérdés) még azt gondoltam, hogy ha mondjuk 16 évesen terhes lennék, biztos megtartanám. De most azt mondom, hogy nagyon-nagyon korai. Én még élni akarok, bulizni, pasikkal kavarni, stb...Nem mellesleg tanulni, egyetemet elvégezni.

Baba mellett mindennek lőttek.

2012. dec. 13. 19:19
 20/21 anonim ***** válasza:
Na jó megint a 21 éves válaszoló vagyok ... Engem lepontoztok abszolút a nullára a 16 éves válaszolót pedig 100%-ra és miért kérdezem én? Nem Vele van a bajom, csak nem értem. Semmi rosszat nem írtam, vagy ez egy jó szórakozási lehetőség? Többet nem írok ide, ha ez Titeket boldogít kedves lepontozók hát én megadom Nektek ezt az örömet, hogy legyen egy újabb válasz amit lepontozhattok! Ha ezzel Nektek könnyebb az életetek legalább tudom, hogy ma is tettem valami jót ...
2012. dec. 13. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!