Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » SEGÍTSETEK! Eléggé cikinek...

SEGÍTSETEK! Eléggé cikinek érzem magam meg úgy érzem hogy az új sulimba lenézőek lesznek velem. A barátnőm szerint nincs okom rá de én nem tudom ezt a helyzetet elfogadni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A családom nem gazdag...azt se tudom mondani hogy rendesen megtuduk élni.Sok anyagi problémánk van.1barátnőm van aki gazdag családban él és átlagosan viselkedik szóval nagyon normális.Több barátnőm volt akiknek elmondtam hogy mi a helyzet itthon de azok még viccelödve is kigúnyoltak.Ez rosszul esett.Nem is mertem öket ide felhivni.Idáig csak a barátnőm mertem.Albérletben lakunk szép környéken,panelba.Nincs külön szobám se ágyam.A 76éves mamámmal vagyok együtt.Régies leamortizált, innen-onnan kapott bútoraink vannak.Nem vagyunk romák,a lakásban tisztaság van általában rend is.Szégyellem ezt a helyzetet.Az a legrosszabb hogy ha elmegyek ismerösökkel valahova akkor üres zsebbel megyek,ha megéhezek akkor addig éhes maradok mig haza nem jövök.Nem járok divatos új cuccokba de ez a legkevesebb bajom,mert nincsenek szakadt koszos ruháim.Sok fiú közeledik/közeledne...egyikse olyan életű mint én..ezért elutasító vagyok.Rettegek attól hogy valaki randit kér vagy hogy valakit jobban megszeretek és esetleg járnánk.Külsöm alapján senki nem gondolná hogy mivan.Szinte mindenki jófej humoros és aranyos lánynak tart.Szeptembertöl középsuliba fogok járni és félek hogy a külsö dolgok jobban fognak számítani mint a belső ezért lenéznek meg csórózni fognak majd.Meg ha barátkoznak is velem akkor néha felkell ide hivjam az új barátaimat,mert az szemétség lenne hogy én mindenkihez átmegyek,ök meg nemjöhetnek hozzám.Nem vagyok nagyra vágyó csak szeretnék sokkal normálisabb életet,valakivel járni,néha vásárolni...stb szerintem ez érthető az én koromba.Nem nyílhatok meg mindenkinek,mert manapság valaki jó bulinak tartja azt hogy másokat lejárat,én meg az elkövetkezendő 5évben nemakarok egy saját magamba fordult barátnélküli depis lány lenni.Amúgy anyámnak ezt nem mondtam mert biztos hogy a lelkébe taposnék.Van/volt valaki ilyen helyzetben?Tudtok valami tanácsot adni?Minden gondolat vagy vélemény érdekel.Előre is köszi!

14/L Bp-ről

2009. aug. 14. 17:17
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos, én most megyek 10.-be, teljesen elkeserítő a helyzet a sulinkban. Egy jó nevű, budapesti, belvárosi suliba járok és hihetetlen, hogy az emberek mennyire megszólják egymást. Nálunk csak az számít, hogy kinek milyen márkás cucca van, ha nem 10000-ért vesz egy felsőt és nem a leggazdagabb kerületek egyikében lakik, akkor már nem ember. Le vagyok döbbenve, mert én nem gondoltam egy éve, hogy ennyire megítélik majd külső alapján egymást. Engem pl. már azért is megszóltak, mert nem márkás volt a tollam, hanem ilyen gagyi. De komolyan. Annyira nevetségesek..Valahogy mindig azok köré csoportosulnak, akiknek a legtöbb pénzük van, vagy gyakran nem is mernek feléjük közeledni, mert annyira istennek tekintik őket. Én laktam a 8.kerület jobbik részén a bátyámmal és mindenki azt hitte, hogy ilyen cigányok közt élek valami putri helyen. Aztán mióta átköltöztünk egy 5.kerületi lakásba, azóta pedig azt hiszik, milliomosok vagyunk. Ráadásul mióta modellkedem és az így összegyűjtött pénzből veszek magamnak ruhákat, teljesen sznobnak tekintenek. Az osztályunkban csak és kizárólag azokat nézik le, akik nem márkásan öltözködnek. Hidd el, én egyáltalán nem a suliból választok magamnak barátokat, hanem máshonnan, akiknek a belső értékek a fontosak..mert nyugodj meg, azért vannak ilyenek is:) Sajnos nem tudlak nagyon biztatni, csak reménykedem, hogy te olyan suliba fogsz menni, ahol toleránsabbak lesznek egymással a gyerekek és belső alapján ítélik meg egymást. Ami nagyon fontos, hogy legyen méltóságod és soha ne alázkodj meg senkinek, mert akkor hamar el fognak taposni. Légy vidám, optimista és ne mutasd ki, ha esetleg rosszul esnek dolgok. Tudom, nehéz, de csak így tudod elérni, hogy tiszteljenek. Biztos nagyon aranyos lány lehetsz, sok sikert kívánok Neked:)

15L

2009. aug. 17. 21:42
 22/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Jó hogy vannak még értelmes emberek :)
2009. aug. 18. 19:00
 23/23 anonim válasza:
hát az én taktikám erre ha lenéznek nézd le te is őket:D énis ugyszoktam:D
2011. ápr. 28. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!