Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csinálhat ilyet a tanár? 1...

Csinálhat ilyet a tanár? 1 percet késtem és nem enged be órára?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A Közlekedés óráról 1 percet késtem , Bement az utolsó gyerek én meg rohanok egy 5 másodperc lehetett, közte és én ajtózáráskor. Köztem a tanár rákezdi, hogy mit keresek, én meg mondom, hogy órára, rávágta ,hogy 1 percet késtem és nem enged be az óráról,pedig osztályfőnök hivatott. Mondtam neki, ő mondta ha törik ha szakad bent kell leni. Mentem vissza és akkor történt ez, pedig csak egy 5 másodperc lehetett köztünk és nem enged be. Meg ha nem megyek ki p.i.cs.á.n fog rúgni, ezt szó szerint mondta. Pedig én vagyok harmadik legjobb tanuló közlekedésből, de hiába.

Így, ha bármi is lesz, az ajtó mellet fogok leni.

Mások is késtek más óráról van ,hogy a tanár be se írta őket, vagy csak írta ,hogy 5 perc késés. Ez a vén tanár meg nem enged be.

Ezt megteheti a tanár?

2012. nov. 14. 16:21
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
És ez igazolatlan óra lett.
2012. nov. 14. 16:22
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem minden további nélkül; én is jártam így.

Nem viccből vannak kiírva az órakezdések,addigra mindenkinek benn kell lennie.

Nem lehet,hogy kicsit ki van sarkítva?Csak érdeklődöm! Ebben az esetben tök mindegy ki hányas tanuló,az óra mindenkinél ugyan úgy jár.Szerintem.

Amúgy meg ha valóban az oszifőhöz kellett menned,akkor miért nem szóltál neki,hogy magyarázza ő el a helyzetet az adott tanárnak? Ha neked nem is hisz,neki biztosan fog.Ezt pedig minden zokszó nélkül megteszi bármelyik tanár,ha az ő hibájából késik el egy diák akárhonnan.

2012. nov. 14. 16:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
ij
2012. nov. 14. 16:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
óóó,hát hogyne csinálhatna! ez közismert szokás még az egyetemen is. de nálunk még a gimiben is előszeretettel alkalmazták. csengő vége és bekulcsolták az ajtót. ennyi. aki kinn maradt,az így járt. sajnos ez van!
2012. nov. 14. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Megteheti. Gondolom ezzel akar a pontosságra szoktatni. Kicsit erős módszer, de nevelő célzatú. Inkább most maradj le egy óráról, mint majd felnőtt korodban egy állásinterjúról vagy egy óránként induló fontos buszról.

:)

2012. nov. 14. 16:33
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem sarkítottam ki a történetet, a való életbe úgy se megyek állásinterjúra. Mivel mezőgazdász, paraszt leszek min a szüleim.
2012. nov. 14. 16:51
 7/14 anonim ***** válasza:
40%
Megteheti, sőt, jó kis nevelési módszer ez a pontosságra... :)
2012. nov. 14. 16:55
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer 10 másodpercet késtem, és beírtak hiányzónak, mondjuk legalább bent lehettem órán...
2012. nov. 14. 18:35
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

Megteheti, csak egy módszeresebb diák megoldja... Vagy legalábbis nálunk.

Ugye ofődnél voltál -itt az alibid- ezzel meg lehet szorongatni, nameg, nem tudom nálatok hogy van, de nálunk 3 késés egy igazolatlan. De mindenesetre ofőddel bűvészkedj, még a végén ő neki kell bocsánatot kérnie.

Persze attól még igyekezz ne késni, és ha ilyen van ne gyűlöld a tanárt, hanem próbálj nyalni neki, hogy elnézést kérsz, siettél az órára, legközelebb nem lesz ilyen stb, mindezt úgy, hogy érezze, hogy elismered az igazát... Le kell nyelni a f*szságát és kész, nem szabad rinyálni.

Amúgy meg én ki kérném magamnak: Mi az, hogy 'p.i.cs.á.n' fog rúgni?? Ha te nem voltál szemtelen (ezt feltételezem) akkorén biztos megmondanám neki, hogy ő megkapta a tiszteletet, és intelligens ember viszonozza, azaz önuralma van. Szerintem már nem azért, de ha nem pofátlan, szemtelen a diák a tanár se beszélhet így vele, akárhogy, de ez elvárható szerintem. Mi is emberek vagyunk, még ha ők felnőttek is, attól még ne beszéljen velünk így. (Mármint mi alatt diákokra célzok.)

Viszont, hogy tisztán válaszoljak: Simán megteheti, sőt szokták is, ha az adott tanulót nem szeretik pl magatartása miatt. (Hiába a tanár is ember, őis ítélkezhet, hogy ki érdemli meg, s ki nem...Végülis ez a tanárok egyik feladata, ha úgy vesszük.)

Ja, és ne tereld másokra, ezt nem nagyon szeretik a tanárok, nameg olyan, mintha nyavajognál. Bár biztos én is fel lennék háborodva, ha ilyet szólna egy tanár, de megjegyzem, én igyekszem a lehető legtisztelettudóbban viselkedni velük célként azt kitűzve, hogy hasonló esetben úgy ítélek, hogy nem érdemlem meg. (Ja, és idősebb tanároknál sokkal többet számít ez.)

(OFF:Egyébként milyen ez a közlekedés óra? Hanyadikos vagy? Van valamire jogsid? Én 8 oszt. gimis vagyok, állítólag 9-től nekem is lesz, viszont már lassan két éve van M kat. jogosítványom, tehát a KRESZ-ről van szó, miegymásról... Biztos utálni fog a tanár.)

2012. nov. 14. 19:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Velem megtette 11.-ben énektanár, egész órán vitatkoztam vele, majd miután megmondtam neki, hogy dögöljön meg, többet nem volt gond, hogy késtem. Átengedett kettessel, csak ne szólaljak meg órán ^^
2012. nov. 14. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!