Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan neveljek úgy, hogy...

Hogyan neveljek úgy, hogy "Normális" maradjon a gyerekem?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több ismerősöm meséli,hogy váratlanul "megbolondult" a gyereke. pl. csavarogni/inni/hazudni/lógni stb. kezdett. Tudom, hogy van időszak amikor ezt kipróbálják a kamaszok, de több olyanról is hallok, ahol rendőrséghez, vagy nevelési tanácsadóhoz került az ügy. A tv-ből dől az erőszak, ez lenne az oka a sok viselkedési problémának?? Gondolom nem minden kamasz ilyen. Hogyan neveljek úgy, hogy a gyerekem tudja mi a határ? Még nem tartok itt még kicsi fiaim vannak , csak érdekel a téma..
2012. nov. 6. 14:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sehogy. A gyermeked is lesz kamasz. Nem zárhatod be az ajtó, hogy na most itt maradsz,se tv, se barátok.

Én is mindig itthon ülő voltam,most tizennégy vagyok,lány és én is eljárok itthonról. Éjfélre érek haza. És most micsináljak mást? Ha nem megyek semerre, úgymond nem csavargok, akkor nem lesznek barátaim és nem tudok mikor élni. Az, ha a gyermeked elmegy este nem azt jelenti, hogy egyből bajba lesz, drogozik és iszik. Oké....én is iszok néha,na és akkor mivan? Nem leszek, sem alkoholista sem ilyesmi. Azt is csak mértékkel. Mondta nekünk a rendőr is , hogy mindenki életében vannak ilyen időszakok. A cigi más téma. Én nem cigizek, nem is fogok. Az, már csak a gyermekeden múlik. Nem tudom mások, hogy vannak vele, de én azért nem cigizek mert tudom,hogy károsít, és sok pénzt elvesz. Hazudni, nem szoktam. Na jó nem mondok mindent úgy el ahogy vagy, mert nekem is van magánéletem. Nem fogok mások orrára kotni mindent, még ha az anyámról is van szó. Ez a tv-s dolog meg hülyeség. Az a legjobb ha normális iskolába iratod a gyereked, nem valami huligán iskolába. Az ha mindentől tiltod, nem lesz jó. Egyszer élünk, addig tudunk szórakozni, amég a tizeséveinkben vagyunk. Azután márszívás az élet. :]

Na további jót.

2012. nov. 8. 17:10
 12/12 anonim válasza:
Én úgy gondolom, ha az a gyermek, aki megfelelő érzelmi kapcsolatban van a szülőkkel és bízhat bennük, mert nem kell titkolnia semmit a szülei elől, nem kell a megtorlástól tartania, ha mondjuk rossz jegyet visz haza időnként, az a gyerek kamaszkorában sem fog elkanászodni, és "normális" lesz. Az ellenkezője általában azoknál a kamaszoknál jellemző, akik túlzott és felesleges szigorban, vagy érzelmi elhanyagoltságban élték a gyerekkorukat, ahol a szülők csak mint valamiféle tekintélyt megtestesítő személyek voltak, ergo a gyermek félt a büntetéstől, titkolózott, nem bízhatott a szüleiben, mert azok nem értették meg őt/ nem voltak kíváncsiak rá. Ha egyszerűen csak szereted a gyermeked, és ezt ki is mutatod felé, és nem támasztasz felé felesleges és számára érthetetlen követelményeket, és számíthat rád minden szempontból, akkor nagyon nem sok esély van arra, hogy kisiklik serdülőkorában.
2012. nov. 12. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!