Ti mit tennétek, ha a 12 (! ), majdnem 13 éves lányotok kiszívott nyakkal állítana haza?
Kedves Utolsó, először is nagyon boldog szülinapot kívánok :) Másodszor, jó látni, hogy vannak még normális fiatalok is!
Kedves Kérdező, én nem jönnék a ciki szöveggel, szerintem - sajnos - pont, hogy ő lesz a nagymenő az osztályban a kiszívott nyakával. De tényleg próbálj beszélgetni vele, csinálj egy forrócsokit, amikor a másik lányod nincs otthon és üljetek le nyugodtan. Biztosítsd, hogy neked bármit elmondhat, de ne várd, hogy rögtön el is mond mindent, ez hosszabb folyamat lesz, szerintem. Beszélj vele a szexről, a védekezésről, és arról, hogy szerinted ez még korai. De ne lekezelően, bánj vele felnőttként. Tudom, hogy még nem az, de segíteni fog a helyzeten. Sok sikert! :)
24N
07:58-as: "kedves 13éves.Egy 42éves anyát,nőt nem tegezünk le,max ha engedélyt ad rá.Ezt nem tanítják az iskolába?"
Ez igy elég nagyfokú korlátoltságra vall részedröl. Ugyanis ezen a fórumon (meg gyakorlatilag minden internetes fórumon) alapvetöen MINDENKI tegez mindenkit. A 13 éves kislány meg kimondottan udvariasan irt, nem kellene mindenáron belekötnöd.
A kérdésre meg: lehet, hogy csak hülyéskedtek, lehet, hogy próbálkozott valamivel, a helyedben elöször megpróbálnék a gyereknél érdeklödni.
Aki meg azzal jön, hogy milyennek NEVELTE a kérdezö: sajnálatos módon a gyerekek 90%-a NEM olyan lesz, mint amilyennek a szülö akarta volna, hanem valamit garantáltan máshogy fog csinálni.
Kedves #13-as, a leírtak alapján egészen úgy gondolkozol mint anyám, tőle is gyakran hallottam gyerekként a "majd, ha nagy leszel, majd hálás leszel érte" dumát nehány pofon kíséreteként.
Csak jó tanács, ingyért van: szerintem ne akarj úgy járni, mint ő...
13-as: és az nem tanították neked hogy iskolábaN és nem iskolábA?
a kérdezőnek: 2 nagy pofon, 1 hónap szobafogság és talán elgondolkodik a dolgokról. De mivel úgy látom te is olyan szülő vagy aki csak szült ész nélkül, így legközelebb majd egy gyerekkel a hasában tér haza aztán lehet kérdezgetni a gyakorin, hogy most mit csináljál.
Először megkérdezném, hogy mi történt, ha nem mondja el, addig ülnék vele szemben, amíg nem beszél.
Aztán elmondanám neki, hogy a kiszívott nyak általában kézen fogva jár a szexuális aktussal, és annyira nem szerencsés, ha az ember lányáról azt gondolják, hogy aktív nemi életet él, mert azt azért reméljük, hogy ez nem így van.
Légy nyugodt, beszélgess vele, ne szidd le, csak kérdezd meg, hogy helyén valónak tartja-e ha mások ezt gondolják róla? Szerintem, ha most nagyon megbünteted, azzal csak azt éred el, hogy csak azért is összeáll majd fiúkkal, dacból, viszont ha kellemetlenül érzi magát az után, amiket elmondasz neki, kétszer is meggondolja mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!