Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti mit tennétek?...

Szülők, ti mit tennétek? Milyen eszközök vannak, ami hatásos lenne?

Figyelt kérdés
Lányom 12 éves,6.-os.Minden nap szomorúan jön haza az iskolából,h van 1-2 lány,aki kifogta,bántja.Nem fizikailag,tettlegességig még nem fajult,de lelkileg épp elég ez neki.Már beszéltem a tanárral(oszt.fő),aki egy kicsit le ejnye-bejnyézte őket..Gondolhatjátok,mennyire hatásos volt,csak olaj a tűzre..A férjem is próbálta jobb belátásra bírni őket,de csak normális hangnemben,mert ugye nem önbíráskodhat egy szülő,még nekünk lesz problémánk belőle..Az anyját is felhívtam az egyik lánynak,de ő csak azt mondta,h nem szól a lánya dolgaiba.Könyörgök,egy 12 évesről beszélünk,nem 22-ről!!Már tanácstalan vagyok,a gyerek nem akar iskolába menni,a helyzet egyre rosszabb..
2012. okt. 24. 12:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Beszélj a lányoddal. Sajnos a "gyengébbeket bántják" az ilyen kölykök. Én is hasonló helyzetben voltam, bár engem fizikailag is bántalmaztak. Nem voltam rest, és szóltam a tanároknak, szüleimnek. Persze, ez csak rontott a helyzeten, de 7.ben minden megváltozott...

Ha én most visszamehetnék az időben, biztosra veszem, hogy visszavágnék szavakkal! Beszélj a lányoddal! Már nagyon betelhetett az a bizonyos pohár, talán ha ki mer állni magáért, meglepődnek azok a perszónák, és leszállnak róla!

Különben is, igazat adok neked, a másik lány anyjáé a felelősség, igen is, bele kéne szólnia a gyereke életébe... Túlságosan is hosszú pórázon van tartva...

2012. okt. 26. 06:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy ezt én is átéltem. 3-4 fő volt aki egy fojtában csinálta. Engem évekig bántottak. És hiába mondogatuk of.nek semmi. Apa nálunk is egyszer befenyítette. Egyszer szülőin fel is szólalt amikor persze mellé állt a többi szülő. Of. még ekkoris tojt az egészre. Mivel nálunk akkoriban összevonások voltak /középsulival egy iskola voltunk/ igazgatóval nem beszéltem /ő ált. a gimiben volt/ így az "intézmény egységvezetővel" beszéltem" tojt az egészre ő is. Ez így ment 8. évig. Nem egyszer sírva jöttem haza. Egyszer a felsősökkel megverettem őket mikor kötöszöttek de akkor is én voltam a hibás. Nem gondoltá, hogy ennek oka volt

Mikor átkerültem gimibe /akkor szedtékszét a két sulit félévvel rá/ egyszer volt egy olyan balhém, hogy kapásból igazgatóhoz mentem. Persze itt ő már teljesen más volt. Szót nem tudok arra ahogy ott ordított az igazgató a gyerekkel.

2012. nov. 1. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!