Szülők, ti mit tennétek? Milyen eszközök vannak, ami hatásos lenne?
Írasd át. Amit javasoltam volna (másik szülővel, tanárnővel beszéd) azon túl vagytok. Nézz szét a környéken, hogy milyen iskolák vannak, próbálj meg keresni egy másikat.
Mondjuk a lányoknak ezek után nem kedves hangnemben beszólnék, én bizony nem fognám vissza magam. Vagy ha nem tudtok iskolát váltani, akkor az igazgatóhoz be kéne menni, a mi sulinkban egy szülő még a kerületi jegyzőt is bevonta egy hasonló vitába.
Sajnos, tapasztalatból mondom, nem túl segítőkészek a pedagógusok ilyen helyzetben, és hát eszközük se nagyon van az ilyen gyerekek ellen. Az, hogy a gyerekeknek szólt a férjed, meglehet, csak olaj a tűzre.
Ha tényleg nem oldódik meg félévig, és a kislányodat nagyon megviseli, én is csak azt tudom javasolni, hogy írasd másik suliba. Ebben a korban ilyen környezet életre szóló lelki sérülést, önértékelési zavarokat okozhat.
Az igazgató elé hiába viszed az ügyet. Ő nem fog tenni semmit sem. Ha elbeszélget a lányokkal, akkor lesz csak igazán olaj a tűzre, nem akkor mikor csak a tanárral beszéltetek.
Mindenképpen a lányod issza meg a levét.
A mi osztályunkba is bekerült egy fiú, akivel nagyon nagy gondok voltak. Bántotta a fiúkat, bántotta a lányokat válogatás nélkül. A lányom szó szerint félt tőle. Aztán elszakadt a cérna nálam amikor megtudtam hogy a nyitott ablakba beleverte a lányom fejét, és hegyes ceruzát bökött a kezébe.
Vérbe forogtak a szemeim, de a páromnak is. Már előtte is sokszor beszéltem a tanárnővel, de mindig azt mondta őt már megőrjíti a gyerek, órákon sem figyel, hanem kúszik-mászik a padok alatt, visszabeszél stb.
Aztán a párom belibbent az osztályba, és szó szerint megfenyegette a kis srácot hogy meg fogja várni minden szünetben melyik osztálytárs fut ki az iskola elé ahol ő minden szünetben várni fog, és ha csak 1 valaki is panaszkodik hogy bántotta, ő bejön érte az osztályba és abban nem lesz köszönte amit kapni fog tőle.
Ez kb. 1-2 napig volt hatással a gyerekre, mert folytatta.
Tanárnéni tehetetlen volt, az igazgatót is hiába kérte nem tett az semmit.
Már ott tartottunk hogy rendkívüli szülőértekezletet hívtunk össze, és lehívtuk az igazgatót hogy addig innen el nem megyünk amíg meg nem ígéri hogy valamit tenni fog, különben visszük innen a gyerekeket. Az anyja csak azt hajtogatta hogy mi hazudunk és a gyerekeink is! (Ja biztos azért történt meg egyik reggel, hogy amikor az egyik anyuka kinyitotta a fiának az ajtót hogy szálljon be mert indulnak az iskolába, a kisfiú nem volt hajlandó, kezével-lábával támasztotta a kocsiajtót és úgy visított mint akit ölnek hogy ő nem megy többet iskolába mert veri xy. Apuka-anyuka együttesen sem tudta betuszkolni az autóba.... annyira félt a gyerek.)
Nevelési tanácsadóba vitték a srácot a tanárnénik, ahol megállapították hogy egy áldott jó gyerek, nincs vele semmi gond. Hja csak közben a többi 25 meg rettegett tőle.
Végülis még sokszor eljátszottuk ezt a beszélgetősdit a fiúval, de igazán semmire nem jutottunk. Aztán most 5.-re kezd benőni a feje lágya, mert mintha megjavult volna. Már tavaly évben sem volt rá panasz. Most már nincs vele probléma.
Épp ezért mert se a tanárok, se az igazgató nem tesz semmit ( merthogy a gyerekenek jogaik vannak felkiáltással!! ---- anno mi meg ezzel vágtunk vissza az igazgatónak: hogy miért a mieinknek nincsenek, hogy normális egészséges bántalmazástól mentes környezetben legyenek?-- erre a válasz csak egy nagy kuss volt), ezért kell nektek lépnetek. Addig nem fog semmi változni míg el nem viszitek egy másik iskolába.
Bár nem tudok normális választ írni, mindenképpen tegyél valamit, mert ez nem jó a lányodnak. Én 12 éves voltam, mikor a suliban a lelki terror után jött a fizikai bántalmazás, azóta nem merek suliba járni, még mindig a 6. osztályban tartok. :/
Eléggé vadak a "mai fiatalok", egy osztályfőnöki szidás, egyes, vagy igazgatói nem hatja meg őket, sőt... :/
16/L
7: elég elkeserítő amit írsz.
Olyan esetleg nem fordult meg bennetek, hogy jelzésképpen mondjuk senki nem viszi a gyerekét a következő hétfőn iskolába? A szülő 3 napot igazolhat, egy erre megy el... csak jelezni az igazgatónak, hogy akár el is mehettek, de akkor megszüntetheti az osztályt.
Borzasztó, hogy egy neveletlen hülyegyerek miatt szív egy egész osztály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!